Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość humbaaa

Świadek na ślubie cywilnym - jakie ma obowiązki?

Polecane posty

Gość humbaaa

mam być świadkiem na cywilnym, ślub bardzo skromny, bez wesela, bez żadnego przyjęcia, także w sumie żadnej organizacji czegokolwiek. Sama przyszła PM podchodzi do tego olewająco- sukienka z sieciówki taka, którą potem bedzie można włozyc bo szkoda kasy, nie wiem nawet czy bedzie miała bukiet jakikolwiek (szkoda kasy), zresztą może nieważne, jej wybór... Tylko jak jak jako świadek mam się zachowac?? wywalić kase w koperte? skłaniam się ku prezentowi bo jak widze jak ona podchodzi do własnego ślubu to i ja niewidze powodu, zeby się wysilać:O jesli jej nawet nie zalezy. Nie wiem tylko czy nie spodziewa się jakiejś większej gotówki z tej okazji ze jestem świadkiem... Po ślubie kazdy idzie w swoją stronę, rodzice chyba zapraszają rodzine do siebie, młodzi juz w tym nie uczestniczą bo to 'kicha i męczarnia'.

Gość humbaaa
up

Gość ciekawwwska
skoro ona tak olewczko podchodzi to ty tez sie nie wysilaj , bo niby po co ?:D a jesli chodzi o to co dać, to zdecydowanie jakiś prezent zamiast kasy.. ale to twoj wybor

przesada, to już na jakąs kawe powinni zaprosic chociaz. będą w twojej syt kupiłabym jakiś prezent nieduży np 2 filiżanki albo ślubny album na zdjęcia

Gość barbarella.86
Według mnie to trochę nieelegancko ze strony Państwa Młodych. Rozumiem, nie chcą organizować wesela, ale przy takiej okazji jakiś skromny obiad dla rodziców, dziadków, świadków i chrzestnych wypadałoby zorganizować. W takiej sytuacji, jaką opisujesz n Twoim miejscu nie spinałabym się ze świadkowaniem. Gdyby jednak coś się zmieniło w zamiarach Młodych, podrzucam ci małe koło ratunkowe :-) http://supersluby.pl/jak-zostac-superswiadkiem-a60.html

Gość humbaaa
chyba jednak będzie jakiś obiad... teraz sie dowiedziałam ze 'muszą' coś zrobić, sądze ze tylko my, rodzice, zadnych gości. Obawiam sie ze w tej sytuacji ja jako swiadek bede musiała zapłacić za ten obiad :D chociaz jeszcze takie słowa nie padły