Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlaBALA

Karta Ciaży.

Polecane posty

Gość AlaBALA

Dziewczyny mam termin za pare dni a mąż przez przypadek spalił karte ciaży ;-( moja p.doktor wyjechała na 3 tyg i co mam zrobić?

lekarz/ka powinna mieć też Twoja elektroniczną kartę ciąży- więc powinna byc do odtworzenia!-ak mi się wydaje (choć znając polską słuzbę zdrowia to nie spodziewałabym się za wiele). Może masz gdzieś jeszcze wyniki badań, które musiałaś robić?Na ich podstawie też też odtworzysz kartę!

Gość AlaBALA
Hallo jest ktos?

Gość AlaBALA
Mam niektore te ostatnie i grupe krwi.

elektroniczna karta ciąży? U nas czegoś takiego nie ma. Chodziłam do prywatnej przychodni, dość nowoczesnej, a lekarz nie miał kompa w gabinecie nawet Moja lekarka wszystko wpisuje w kartę ręcznie, więc pewnie można przepisać. Zapytaj w przychodni.

Gość AlaBALA
Tak ja chodzilam do prywatnego lekarza dzwonilam do niego niestety nikt nie ma dostepu do jego papierow ;-(

może zadzwoń do szpitala, w którym chcesz rodzić? Zapytaj, jakie wyniki musisz mieć. Skoro lekarz jest niedostępny przez 3tyg to do tego czasu kart nie odtworzysz

Gość edfsdg
ale debil ten twoj mąŻ:O jak mozna karte ciazy spalic:O

JAk zaczniesz rodzić to i bez karty Cię wezmą:) wypytają o wszystko, będziesz miała świeże wyniki więc ni powinno być większych problemów

to jeszcze nie tragedia ,masz wyniki badań i grupę krwi na pewno osobno i to jest najważniejsze kartę można odtworzyć, lekarz przecież wpisuje w kartę bądź w komputer ( moja też zapisywała na kompa) ale co ci po karcie potem jak rodzisz lada chwila a lekarza nie ma ,tak że bierz wyniki badań a w szpitalu wyjaśnisz i nie powinno być problemu i tak cię zważą ,zmierzą ciśnienie jeżeli podczas ciąży mialaś problemy z ciśnieniem koniecznie powiedz .

U mnie w przychodni zawsze wyniki badań były, robiłam w tej samej, jeśli robisz w jakimś laboratorium to tam powinni jeszcze wyniki. Zapytaj w szpitalu co jeszcze trzeba. Takich rzeczy jak wagi czy ciśnienia raczej nie odtworzysz, ale jak ktoś pisał- sama wiesz o nadciśnieniu jeśli masz. I nie panikuj- ja pojechałam bez karty ciąży rodzić, bez książeczki z grupą krwi, (wszystko zostało w torebce której nie wzięłam), zanim dojechała teściowa z papierami- ja już urodziłam, i nikt większych problemów nie robił.

Gość AlaBALA
Tak jak radziłyscie zadz do szpitala kazali miec tylko grupe krwi . Wyniki mialam dobre , cisnienie mam dobre :-) wogole jest to juz 39 tydz :-)

Gość allemandaryneczka
a nie możesz w przychodni poprosić o kserokopie karty swojej??lekarka powinna wszystko w niej wpisywać przecież to samo co w karcie zdrowia. i dla pewności nos te dokumenty ze sobą wraz z wynikami badań

Gość gumijagodka
No to nic sie nie stalo. Idź do przychodni niech ci nowa zalozą. Przypominam, ze ciezarna ma obowiazek nosic karte ciazy zawsze przy sobie! Powinnas miec ostatnie badania morfologie, mocz. Poza tym HBS, WR, grupę krwi. Poszukaj, czy w domu nie masz kopii tych badan - ja zawsze dostawałam kopie z labu.