Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zab jak perła

plomba jaśniejsza od zęba- co robić?

Polecane posty

Gość zab jak perła

Miałam leczoną górną jedynkę. Okazalo się, że dentystka nie dobrała odpowiednio koloru i ta plomba jest dużo jaśniejsza od reszty zęba i bardzo to widać. Czy są jakieś sposoby by ujednolicić kolor zęba? jakieś malowanie czy coś? Szukałam w necie, ale wyskakują tylko licówki, a to jest bardzo drogie?

Gość plomba kompozytowa????
sama ściemnieje po czasie, ale chyba powinna być dobrana

Gość zacznij myc
zeby

Gość serduszko123456
sciemnieje Ci na100%,cierpliwosci

Gość zab jak perła
To było w maju i jakoś nie ciemnieje...chyba że to dłuższy proces, już sama nie wiem, ale denerwuje mnie to

Gość pierrdol to
tyle ci powiem 🖐️

Gość zab jak perła
up

Gość mamaporaz2
ściemnieje ??? co za głupoty ludzie piszą:O Generalnie wypełnienie powinno byc w takim samym kolorze zęba.Idż i daj do reklamacji i juz.Niech ci wymieni.

Gość rorratka
bzdura, nie ściemnieje... nie ma takiej mozliwości skąd wy takie bzdury bierzecie? z durnych łbów swoich?

Gość Estera Goldbaum
płaciłaś za wypełnienie czy na fundusz było ? bo to różnica

Gość mamaporaz2
do Malutka_w_szpileczkach90 : tak jak na inne produkty,gwarancja jest do roku czasu.

mama po raz 2 nie,na wypelnienie swiatło,chemioutwardzalne nie ma gwarancji rocznej,bo przez ten czas pacjentka mogła wybielic zeby albo zeby się wybieliły albo sciemniały,nikt po 6 miesiacach nie wymieni jej wypelnienia w ramach gwarancji,chyba,ze stomatolog jej pojdzie na reke,jesli nie nic nie wskóra;-)

Gość mamaporaz2
cóż to za bzdury : Usługa stomatologiczna to typowa umowa o dzieło. Proszę najlepiej skierować do stomatologa reklamację na piśmie powołując się na art. 637 K.c. i zażądać poprawienia usługi. W ciągu roku od momentu wykonania usługi możemy kierować roszczenia dotyczące wadliwości jej wykonania. Pozdrawiam serdecznie

Gość cikooolatka
dlaczego nie zwrocilas lekarzowi uwagi ze jest nie ok kolor,bylo odrazu reklamowac,i w tych samych pieniądzach powinna to zrobic,zreszta idz i teraz i powiedz ze neie wiesz o co chcodzi ale masz wrazenie ze kolor rózni sie coraz bardziej,nie mniej moze ząb był przeleczony kanałowo i dlatego mozesz miec wrazenie ze kolor nie teges,teraz wypełnienia maja tzw "efekt kameleona" ze łapie kolor od tej resztki zęba,ale to tez kwestia jakich materiałów uzywa ta dentystka zeby nie było roznicy,to najlepiej pokryc cały ząb i zrobic z tego amteriału co wypełenienie -włąsnie tzw licówke..mysle ze ok 150zl a jesli z porcelany-to musi oszlifowac i wziac wycisk ,wtedy koszt to 800-1200zl,ale mozna dobrac idealnie powodzenia

Gość cikooolatka
*tak jest gwarancja roczna :) i daltego powinnas to reklamowac

Gość Stomatolog
Nie ściemnieje, niestety jest kiepsko dopasowana i należy przeprowadzić kolejny zabieg. Osobiście polecam wrocławski omnident, miałem u nich praktyki i wiem że specjalizują się w estetyce szczęki. Przedzwoń i ich pomęcz to pewnie powiedzą Ci więcej ... http://omnident.pl/kontakt/