Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odźwierny

Czy zastanawialiście się co czuje zwierzę przed ubiciem?

Polecane posty

Gość dr.syla
młotek na łbie?

Gość Liidddzzzziiiaaaaa
Zanim pomysli- to łeb juz odrabany,

Gość Allis84
Wydaje mi sie,ze bez swiadomosci tego co mu sie zdarzy za moment nie czuje niczego. w chwili ubicia w zaleznosci od sposobu zabijania wiadomo,ze czuje bol.

Allis84 Bez świadomości to normalne, że nic. Ale co gdy zdaje sobie sprawę, że idzie na rzeź?

Gość Allis84
Powiem szczerze,ze tez sie nad tym kiedys zastanawialam. hmm ciekawe czy zwierzak zdaje sobie sprawe ztego co moze to dla niego swiadczyc. Wydaje mi sie,ze nie skoro nigdy nie doswiadczyl takiej tragedii w sensie odebrania mu zycia. My ludzie mamy te swiadomosc nawet jesli nam sie to niewydarzylo,poniewaz widzimy,slyszymy co dzieje sie na swiecie, prawda

Gość dr.syla
na pewno lęk. Tak mi sie wydaję.Mój pies jak szedł do uśpienia. Czuł,wiedział i panikował.Zaparl się jaki chory był i błagalnym wzrokiem patrzyl sie na mnie.

Allis84 Przecież zwierzę również słyszy, widzi, odczuwa, więc dlaczego miałoby nie zdawać sobie sprawy?

Gość blanka blana
wolę nie myśeć....

Gość Liidddzzzziiiaaaaa
Po co sie zastanawiac co czuje zwierz, kazdego z nas to czeka. Jedni zobacza auto pedzace na nich, inni silny bol głowy i dretwienie ciała, podczas wylewu itp... pies raczej nie pomysli-ojej i jak sobie teraz da rade w zyciu moje malenstwo ;) A człowiek byc moze tak.

Liidddzzzziiiaaaaa Przecież nikt nie wie co może sobie zwierz pomyśleć. Dlaczego zakładasz, jak większość, że nie myślą, nie są świadome. Jesteś mięsożerna, prawda? Od razu widać znieczulenie. ;)

Gość >D haha
podnosze

Gość Liidddzzzziiiaaaaa
Tak jestem mięsozerna, i nie obchodzi mnie co czuje zwierz. Nigdy bym nie skrzywdziła psa, kota ( przyprowadziłam do domu 3 bezdomne psiaki) ale bez przesady- musimy cos jeść.

Gość Allis84
Niewiadomo tak naprawde co zwerzeta mysla,odczuwaja. Spotkalam sie wiele razy jak moj pies byl smutny kiedy ja plakalam, kiedy mnie niema wdomu piszczy,teskni, kiedy spie on tez spi, kiedy rano mnie budzi lize mi ucho,wiec jest to normalnie uczuciowe pelno emocjonalne zjawisko takie jakie ludzie przechodza

Gość Allis84
wiec po czesci mamy odpowiedz na to co czuje przed ubiciem...

Liidddzzzziiiaaaaa Jakoś mnie to nie zdziwiło. Żyjesz w nieświadomości. Kupujesz kiedyś żyjącą istotę w ładnym opakowaniu, wiesz o tym?

Allis84 To dlaczego tak dużo ludzi godzi się na to i zjada te zwierzęta? Rozumiem, że smaczne, ale czy to powód?

Gość Liidddzzzziiiaaaaa
I co z tego. To sie nazywa łańcuch pokrmowy ;)

Gość blanka blana
tak jem mięso.....co nie zmienia faktu,że cierpię z tego powodu,byłam w rzezni i widziałam jak świnie przed śmiercią płaczą,one wiedzą co jej czeka,czują zapach ubitych sztuk,mięsa,tusz,nie ma czegoś takiego jak ubój humanitarny:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Każdy tak odpowiada. I co z tego, to smaczne, taki los zwierząt, zwierzęta nie myślą itd. Czy nie macie własnego zdania i nie potraficie się zastanowić przez chwilę? A nie jak od dzieciństwa wam mama, tata, babcia, dziadek coś wpajali i tak już zostało? Mogli się mylić.

Reklamy wędlin, kiełbasek, kurczaków w panierkach. Zastanawialiście się co kryje się w tych opakowaniach, oprócz mięsa? Zastanawialiście się ile cierpienia? Jak można być takim nieświadomym i nastawionym tylko na konsumpcję?

Kiedyś miałem szacunek do ludzi, ale gdy pomyśleć, to w ten sposób tylko akceptuję Wasze zachowania. Przejrzałem. Nienawidzę was.

Gość blanka blana
zwierzę zanim zostanie oszołmione prądem boi się,trzęsie się jak galareta,próuje uciec ale nie ma jak,czasmi próbuje gryzc człowieka,ryczy,niektóre płczą,straszny widok.......

Gość Liidddzzzziiiaaaaa
Ludzie, tez tak beczycie gdy kupujecie zeszyt czy gazete, ze drzewo było wyciete?! A komara jak zabijacie to co??

Gość blanka blana
zwierzeta mysla