Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toto-to

Dziecko wybitnie uzdolnione

Polecane posty

Mam opinie wraz z wynikami testow mojego syna.Ma 11 lat.Jego iloraz wskazuje 134 inteligencji.Wskazane jest rozwijanie jego zdolności !Czy ktoś wie gdzie mogłabym się zwrócić o pomoc.żyjemy na wsi ,dojeżdża do szkoły 7 km.sama pokrywam koszta dojazdu ponieważ nie chciałam aby syn uczył się w szkole w Naszej wsi.Nia stać mnie, aby opłacić synowi dodatkowe zajęcia.Proszę o jakieś informacje.

Gość wiedzzzminn
do księdza... on go wyuczy sklonów

Gość jest mi źle źle źle
no fakt, byłoby grzechem zmarnowac taki potencjał. musisz dzieckoz apisac na dodatkowe zajęcia, choćby w domu kultury (darmowe), czy na jakieś kółka. koniecznie, nie zmarnuj jego możliwości

Gość zszasza
zapisz go na balet - niech się wyhasa

Gość bbbbbboona
iloraz inteligencji nie idzie w parze z wybitnymi uzdolnieniami

Gość zezowata baba
to że jest inteligentny to nie znaczy że dobry i że się będzie lepiej uczył od innych wysokość IQ oznacza zdolność do kumania lepiej dla dziecka będzie jeżeli będzie w zwykłej szkole a nie tracił czas na dojazdy w szkole i tak go niczego nie nauczą oni nam tylko każą uczyć się nieprzydatnych informacji na pamięć

Gość Lisavietta
To w końcu jest inteligentny, czy uzdolniony? I do czego uzdolniony. Nawet imbecyl może mieć uzdolnienia - np. manualne, muzyczne itp

Gość ***Iana***
Takie pitolenie - nie ma zdolnych, są pracowici. :D, :D, :D usmiałam się...dzięki. najpracowitsi to są niewolnicy. Oni zapierdalaja cały czas :P

Gość zezowata baba
z tymi uzdolnianiami to prawda ja mam 120 i gówno w 2 klasie lo nie zdałam

Macie racje!ale on Ma!zainteresowania i wiedze że potrafi nauczyciela zaskoczyc swoimi wypowiedziami.Jego marzeniem są studia na Harwardzie i....NASA!Co ja mam mu odpowiadac gdy mi o tym mówi?Przecież to dla mnie Swiat z innego wymiaru!SZok

Gość droga mamusiu
a skad masz te testy ??? kto je wykonywal ??? Skoro twoj synus jest taki genialny, dlaczego osoba, która wykonywala test nie zasugerowala INDYWIDUALNEGO TOKU NAUCZANIA ? http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/0028.htm

Właśnie ,syn jest "czwórkowy" i ma my lipe ze stypendium bo trzeba mieć przeciętną ponad 5!a on w czwartej klasie miał 4.75.

Gość Potwornie mi zimno
dziś już jest łatwiej niż kiedyś. Są dostępne różne gadżety rozwijające wyobraźnię i wiedzę, a nie tylko nieśmiertelne klocki lego. Coraz więcej jest publikacji naukowych pisanych zrozumiałym dla dzieci językiem. Kiedyś tego nie było, ta nisza rynkowa została zapełniona stosunkowo niedawno - chocby centrum nauki kopernik w wawie. Były czasy, kiedy takie luksusy raczej tylko Paryż czy Berlin :D

droga mamusiu!w naszej mieścinie?to nierealne!wyniki testów to jedno,opinie nauczycieli to drugie,a po trzecie jestem za słaba psychicznie aby walczyć z nimi o coś lepszego dla syna!Jedyne chyba co moge zrobić to tu na tym forum poradzić się gdzie mogę szukać pomocy?W moim miasteczku na nikogo nie moge liczyć.Nauczyciele tylko "mówią"ale nic konkretnego nie proponują

Gość Potwornie mi zimno
droga mamusiu weź pod uwagę drobny szczegół - jednostki wybitne zwykle nie są przesadnie towarzyskie. Po prostu paplanina na poziomie nazwijmy to fryzjerskim :D je nudzi. Czasami indywidualny tok nauczania sprawi, iż dzieciak nie nabędzie niezbednych mu umiejetnosci społecznych. Jesli i tak ma tendencje do izolacji to w imię czego je pogłebiać?

Gość droga mamusiu
Pracuje w poradni psychologiczno-pedagogicznej. Jesli zespol orzekajacy po przeprowadzonych badaniach psychologicznych i pedagogicznych wyda pozytywna opinie DYREKTOR danej placowki oswiatowej bedzie musial realizowac taki program nauczania! Z doswiadczenia wiem, ze nauczyciele NIGDY nie wysla dziecka do poradni ;/ bo te leniwe gnojki beda mialy wiecej pracy, a mianowicie bede musialy przygotowac indywidualny program nauczania dla twojego dziecka itp. wola wiec zatajac to ;/

Toto, siostra mojego Narzeczonego także została oceniona jako wybitnie inteligentna i miała indywidualny tok nauczania Napisz list do dyrektora szkoły z prośbą, idź do poradni po orzeczenie, walcz o dziecko! Jak sama tego nie wywalczysz, nic nie osiągniesz. Jest sporo fundacji, które pomagają takim dzieciom w nauce, finansują edukację w dobrych szkołach w mieście

Gość zenuaaaa
i tak umrze kiedys, daj dziecku kurwa zyc, nie zmuszaj do kurwa nauki i chujow muj,ów, bo zjebiesz mu zycie, a on bedzie wbity w dume itp, a potem zejdzie na dno, narkotyki, alko, wiem co mowie, brutalne al etak jest, niech sam wybierze droge, bo mu sie posra w bani ,ze taki zajebisty i skonczy jak zadufany pedal hehe

Ja sama udałam się do poradni!nikt mnie tam nie wysyłał!widziałm ,że syn jest "wyjątkowy"i sama wydeptałam ścieżki po testy i diagnoze a teraz nie wiem co z tym zrobić?!

żal mi cie zenuaaa.Ty chyba nie zmarnowałaś swojego intelektu?bo widać,słychać i czuć!gratuluje

Gość droga mamusiu
Ehhh ... idz do poradni i powiedz czego chcesz ;/ Tam Ci pomoga. I przeczytaj najpierw ustawy ;/ bo prosisz o pomoc, a wogole podstaw prawnych nie przeczytalas ;/

Zabieranie dzieciństwa?jestem b.daleka od tego!staram się aby miał dużo czasu na zabawe czy poprostu .....pograć w gry komputerowe jak jego koledzy.Wiem ,że jest lubiany w szkole!