Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabka999

Czy mozliwa jest ciąża?

Polecane posty

Gość zabka999

Witajcie, mam pytanie. moj problem jest taki. kochalam sie z chlopakiem z prezerwatywa. po wszystkim on sie umył i od razu kochalismy sie drugi raz: bez zabezpieczenia, ale nie do konca (stosunek przerywany). czy jest mozliwe zeby jakies pozostalosci nasienia jeszcze przez jakis czas wyciekaly z czlonka, a tym samym przedostaly sie do dróg rodnych w czasie tego drugiego stosunku? dodam, że mam teraz dni płodne... bede wdzieczna za wasze opinie.

oczywiście, że jest możliwość, KAŻDY stosunek bez zabezpieczenia niesie za sobą ryzyko ciąży, z członka podczas podniecenia i stosunku zawsze wydziela się płyn preejakulacyjny, poza tym dopiero co był wcześniej stosunek z wytryskiem, co z tego ze sie umył - w cewce moczowej pozostały plemniki, które wydostały sie zapewne z płynem preejakulacyjnym (w którym też są pewne ilości plemników normalnie) więc jeśli trafiliście w dni płodne to ciąża jak najbardziej możliwa

Gość zabka999
Dziewczyny, macie podobne doswiadczenia? Czy któras byla w podobnej sytuacji? Chetnie przeczytam o osobach majacych podobny problem i dylemat. Czy zażywac tabletke "po" ? Czy ryzykowac, że do zaplodnienia nie doszlo? To niezbyt odpowiedzialne zachowanie zdarzylo nam sie pierwszy raz.

Więc lepiej, żeby to było pierwszy i ostatni raz. Prawdopodobieństwo ciąży jest małe, ale zawsze. Jak używacie prezerwatyw, to dobrze by też było mimo wszystko określać dni płodne. Ja określam mikroskopem afrodyta. Jeśli prezerwatywa np. wam pęknie będziesz wiedziała czy możesz spodziewać się ew. zapłodnienia.