Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieciaki i ulepszacze smaku

Dajecie dzieciom zupki z paczek?

Polecane posty

Gość dzieciaki i ulepszacze smaku

Znam mamy (nie żadna patologia, biedota i inne), które często dają dzieciom zupki amino, chińskie zupki, gorące kubki, albo dla całej rodziny gotują zupy, której podstawą jest proszek z torebki. Wiele znanych mi osób korzysta z pomysłów na, fixów i innych ulepszaczy. Dzieci oczywiście również to jedzą i to także te 12-18 miesięczne. Co o tym myślicie? Zdarzyło wam się dać dziecku zupkę chińską, bo nie chciało wam się gotować obiadu, albo pracujecie i nie gotujecie obiadu?

Gość jasie wypowiem..
takim malym dzieciom zupy z paczek???o,matko:( rzadko gotuje cos z paczki,ale dziecku tego i tak nie daje.

w zyciu, sama nie jem takiego gowna:O zupka chinska....o litosci, sam syf, chemia i długa lista konserwantow:O jest tak duzo mozliwosci, ze chyba trzeba na glowe upasc zeby dziecku dawac cos takiego do jedzenia:O

Gość Podobnie
Nie mam jeszcze dzieci, ale w ciąży odrzuciło mnie strasznie od zup z proszku. Nie mogę ich przełknąć nawet barszczu z torebki, więc chyba sama natura się przed tym broni.

Gość nie , nie daje
!

Gość nie , nie daje
do podobnie - bardzo dobrze ,ze cie odrzucilo . Organizm jest madry , wie ,ze to jest syf . Organizm sam zareagowall czego powinnas unikac .

Gość lolo62067
jak dziecko jest glodne to nie będe Cię oszukiwać i pisać głupich komentarzy podaję mu zupkę to jest najszybsze ale to się zdarza raz na miesiąc nie na okrągło

Gość Podobnie
Może i mądry, szkoda że mnie tak nie odrzuciło od Pepsi, bo to mogłabym pić litrami :D a wcześniej nigdy nie lubiłam. A swoją drogą zobaczcie że na tych reklamach "pomysł na" zawsze występują dzieci.

Gość jooolkka
Nie tylko zupki chinskie maja konserwanty, np zwykly chleb czy maslo zawieraja tą chemię, jajka nawet, a o parówkach, wędlinach nie wspomnę :D Ach no i warzywa i owoce również :D W ogóle tragedia z tym żarciem teraz :O

jak dziecko jest glodne to mozna zrobic kluseczki kladzione z serka homogenizowanego (robi sie je w trzy minuty), jajko sadzone, jajecznice, paluszki rybne, makaron z truskawkami/malinami, nawet parowka jest tysiac razy lepsza niz zupka chinska i inny syf z papierka:O

a ja daję córce (5lat) zupki chińskie ale nie za często może 1 w miesiącu ale chyba nawet żadziej a co do tych innych to kurczaka pieczonego jak robię na jakiś proszony obiad że mamy gości to tylko takiego z woreczka ale to wychodzi może ze 3 razy na rok a co do zup z proszku to tylko żurek taki robię i to tez żadko

: P : P : P : P wiesz, 5 latka to nie roczne dziecko i czasami moze bez wiekszej szkody zjesc taki wynalazek jak zupka chinska:D ale roczniakowi czy niewleie starszemu dawac taki shit? nigdy:O

nie, mały nie dostaje tego typu rzeczy. my też już nie jadamy. jak byliśmy młodzi (hehe jakbyśmy teraz dziadkami byli :P) to w czasach studenckich czy całodniowych wypraw górskich to było nasze częste pożywienie. jednak od kiedy urodził sie mały przestałam "gotować" zupek z paczki. nie korzystam też z różnych Ziarenek Smaku, Vegety, czy Maggi. teraz w ciąży 2 razy miałam wieeeeeelką ochotę na zupkę z proszku, zrobiłam sobie jak mały już spał. oj jak mi smakowała :P

Gość nie , nie daje
ja przyznam sie , ze od czasu do czasu zrobie jakis pomysl na lub tym podobne . Ale mojemu rocznemu dziecku nie dawalam czegos takiego . podobnie jak nie wyobrazam sobie dac mu zupke chinska czy inna z torebki . Myslalam ,ze chodzi o male dzieci . P.S jak mnie wkurzaja te wskakujace reklamy :-0

Gość nie , nie daje
mala-agatka , ja tez srezygnowalam z wegety, ziarenek smaku , jedynie co dodaje to bulionetke do rozolu . Uwielbima ogladac ,,kuchenne rewolucje,, - Pani Gessler jest zdecydowana przeciwniczka chemii. Widac ,ze mozna gotowac pysznie i zdrowo , bez ulepszaczy , tak mysle hehe , bo jej potraw w sumie nie probowalam :-P

na wyskakujace reklamy polecam Adblock plus ( o ile ktos korzysta z firefoxa), zero reklam i swiety spokoj

Gość nie , nie daje
*rosolu :-)

Gość lena #
nie daję i dawać nie będę. Na szybko wolę mu zrobić jajecznicę , kaszę np. Bobovity czu już nawet słoiczek z gotowym jedzeniem mam wyrzuty sumienia, że czasem dodaję do zupy Vegetę

nie no wiadomo takiemu maluszkowi to nie dałabym zresztą mam roczniaka to jak my jemy taką zupę z torebki to jemu np robię jajecznicę albo troszkę wcześniej wstawię kawałek piersi z kurczaka z warzywami córa miała ponad 2 lata jak pierwszy raz dostała taka zupke chińska z amino pomidorową i to jest jedyna jaka jada inne jej nie smakują :D:D:D ale skutek taki że mojej pomidorowej to ona nie tknie bo to nie ten kolor i nie ten makaron i nie ten smak :D:D:D

Gość nie , nie daje
*zrezygnowalam :-) ( nie wiem co sie dzisiaj ze mna dzieje , takie bledy :-0 )

a co do vegety to ja dają ją praktycznie do wszystkiego :P bo mi rodzina nie zje bez niej :D:D:D

Gość lena #
A na zupki chińskie też w ciąży miałam ochotę, ale lekarka mi powiedziała, bym zrobiła sobie np. kurczaka z warzywami na ostro lub zupę- gulasz. W takich przypadkach "chcicy" bardziej chodzi o "smaka" na coś ostrzejszego, a w tych zupkach jest kupa chemii.

ja w pierwszej ciąży to miałam na koniec już nieodpartą ochotę na takie ciacho tortowe z rumem :D:D:D, a w drugiej na kebaba i placki po węgiersku :)

Gość domatorka121212
o zgrozo!!! przecież to sama chemia. to już lepiej kromke chleba dać a nie takie świństwa

Gość Hmmmm...............
lekarze mówią, że po tych gotowych daniach będziemy świecić :)

Gość i co....
Od jednej zupki jeszcze nikt nie umarł, nawet dziecko. Moja od czasu do czasu zje pomidorową Amino, bo uwielbia ten makaron

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja 5 latka nawet nie próbowała tego, synowie nastolatkowie jedza jedna w roku moze

Gość gość
Juz bez przesady raz na jakis czas nie zaszkodzi. Co dzis nie ma chemii... Kubusie soczki inne p*****ly to chemii nie maja?A sloiczki deserki obiadki itp to nie chemia? Sama data waznosci za siebie mowi...