Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grysikowapanienka

niemowlę ma szorskie nóżki-co robic, jaka przyczyna

Polecane posty

Gość grysikowapanienka

ma je od kilku dni. smaruje oliwka ale nie widze poprawy

Gość ojojojojoj
no wlasnie moj dzidzius tez ma:/ co z tym zrobic?

Gość mama Iga
u nas to był objaw skazy białkowej:(

Gość mama Iga
odstawiłam nabiał i po 3 tyg super :) niestety ja na diecie:(

Gość ,kmak
atopia moja tez tak miała uważaj na proszki do prania itd. Ja też eliminowałam nabiał i po 3 tyg przeszło,nie wiem czy to dlatego.. czy z innej przyczyny, ale przeszło, a mała miała oprócz suchej skóry na nóżkach i w zgięciach nadgarstków, też czerwone policzki i wysypane krostkami. dzisiaj ma rok, zjada normalną kaszkę na mleku bobovita, je serki, jogurty naturalne i nic jej nie jest - wszystko ok

Gość mmamuskaa
dokładnie nasza coreczka miala tak samo czyli skaza - byla na mleku Bebiko, teraz ma bebilon pepti i jest super, a do tego zrezygnowalam z oliwki i teraz stosuje balsamik polecam :)

Gość pingwinn
potwierdzam, skaza :(

Skaza białkowa. Moja mała oprócz nóżek miała też szorstkie ramionka, policzki, i ciemieniuchę z którą bezskutecznie walczyłam. Do tego kaszkę na klacie i brzuszku. Odstawiłam nabiał i powoli, powoli się poprawia. Trochę ciężko mi bez mleka, ale daję radę.

Gość grysikowapanienka
hmm sama nie wiem co o tym myslec. problem pojawil sie wlasciwie miesiąc temu. mala ma obecnie 2 mies. na poczatku miala krostki na policzkach, czerwone. neonatolog w szpitalu powiedziala ze to skaza. odstawilam rygorystycznie nabial. po kilku dniach pojechalam do innego elkara i powiedzial ze to Nie skaza tylko uczulenie na proszek od doroslych. po prostu jej policzki mogly dotykac nazych ubran. od tego czasu nabial znów jadlam i mala nie stykala sie juz z ubraniami doroslych tylko zawsze kladilismy pieluche na ramieniu. wydawalo mi sie ze bylo lepiej.ale teraz znów ma ta szosrtką skóre. ma tez ciemieniuchę z która ciezko sobie radzimy. nie wiem co robic:(

Gość grysikowapanienka
jej ubranka piorę w JELPIE

Gość mmamuskaa
moja coreczka tez ma ciemieniuche :( smaruje glowke oliwka zawsze przed kapiela, pozniej wyczesuje i nic...trzyma sie jak diabli ehh.... Co do tej skazy to radze zrezygnowac z nabialu i zobaczyc przez dluzszy czas jaka bedzie reakcja a jak nie to wybrac sie do innego lekarza. Moja miala suche kolanka i policzki i pediatra od razu stwierdzila ze skaza i przepisala nam bebilon pepti. Pozdrawiam :)

U mniw na ciemieniuchę pomagało oilatum soft albo balneum - dawałam na wacik, smarowałam łepek godzinę przed kąpielą, a później normalnie myłam główkę. Trochę znikło to cholerstwo:O U mnie było o tyle dziwnie, że ja w zasadzie do tej pory jadłam wszystko i nic małej nie było, dopiero jakoś tak nagle jej to wyskoczyło:(

Gość dobry wynik
u mnie maly jak mial 2 m-ce tez mial szorska skore. raczki nozki i nawet brzuszek i plecki ale wtedy zaczelam go smarowac kremem oliatum soft i po tygodniu zeszlo. dodtakowo kapałam go w oilatum ale dawalam o jedna nakretke wiecej niz do tej pory i smarowalam wacikiem nasaczonym tym roztworem. Jak bylismy u pediatry to nigdy nam nie powiedziala ze to moze byc skaza bialkowa:/