Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutaska23

Laparoskopia - strasznie się boję!!!!

Polecane posty

Gość smutaska23

Dziewczyny które to przeszły, proszę o kilka słów jak było, czy jest się czego bać, jak cały przygotowywanie do zabiegu wyglądało, czy długo dochodziłyście do siebie? Wsparcie potrzebne!!!! Pozdrawiam

Gość Lauuuraaaa19nastkaaa
Przez pochwowo? Ja miałam, zyje, pozniej płakałam ale ogolnie da sie to przezyc.

Gość smutaska23
Lauuuraaaa19nastkaaa- jak pochwowo? Laparoskopia to nacięcie 2-3 dziurek w okolicy pępka i w okolicach jajników. Zależy c jest robione.

Gość smutaska23
ponawiam

Ja miałam przez pochwe w gliwicach. Najpierw miałam operacje guza (przez powłoki brzuszne ) ale ze cos tam było nie tak miałam po 3mies przez pochwe. W znieczuleniu zewnatrz oponowym, strasznie sie stresowałam :O

Gość smutaska23
Laura to widocznie miałaś coś innego, bo laparosopia jest robiona w narkozie.

Miałam laparoskopie przez pochwowo, a dokładnie "wytłuszczenie torbiela jajnika" . W okolicy pepka miałam założone 2 dreny.

Miałam laparoskopie przez pochwowo, a dokładnie "wytłuszczenie torbiela jajnika" . W okolicy pepka miałam założone 2 dreny.

Gość smutaska23
Laura i jak wspominasz swój zabieg?

Gość smutaska23
up up up

Okropnie. Bałam sie, dostałam znieczulenie w kregosłup, poczułam ciężkosc nog, i zakreciło mi sie w głowie. Pozniej tak siedziałam 5min, połozyli mnie, dali nogi na te rozpurki i kazali podniesc (nie dałam rady, spr. czy działa znieczulenie :) ) pozniej strasznie było mi zimno, lekarze tam mowili cos, pamietam ze przykladali mi zimne ampułki soli fizj, do nog i brzucha, pytali czy to czuje, czulam sie oszolomiona, i wydwalo mi sie ze trwa to 30min a trwało 2h ze wzgledu na komplikacje. Pozniej, wieczorem wymiotowałam, bolu nie czułam bo podano morfine w zastrzykach po ktorych strasznie mi sie kreciło w głowie.

Gość tubka
to nic strasznego:) Na stole operacyjnym usypiają Cię i budzisz się na sali. Zdarzają się wymioty , zależy jak reaguje ciało na narkozę, boli gardło z rurki intubacyjnej, no i cewnik , dla mnie był największą przykrością. Trochę boli , ale da się przeżyć.

Cewniki w ogóle nie był straszny. Najgorsze jest wwiezienie na blok operacyjny i czekanie na wjazd na sale..

Gość smutaska23
A czy miałyście podanego "głupiego jasia". Z tego co się zorientowałam, w szpitalu w którym będę miała robioną laparo dziewczyny nie są cewnikowane.

Chyba zawsze zakładany jest cewnik. Ja miałam zabieg o 8rano a wstałam o 8 kolejnego dnia.

Gość smutaska23
Akurat nie zawsze jest potrzebny cewnik:-) A miałaś głupiego jasia? Jakie uczucie to jest?

Dostałam tabletke po której miałam uczucie zobojetnienia, ale za szybko mi ja podano i na sale wjechałam w pełni władz umyslowych ;)

Gość A K I M A
Laura puknij się w łeb. laparoskopia przez pochwę????? Autorko nie bój się>moja przyjaciółka miała robioną i następnego dnia do domciu poszłaa Pozdrawiam