Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertyn

studia, ciąża i rodzice...

Polecane posty

Gość ertyn

Jestem na 3semestrze studiów...dziennych. Pare dni temu zrobiłam test..., wyszedł pozytywny. Nie umiem sobie z tym poradzić, nie mam z kim porozmawiać .. a tym bardzoej nie wyobrażam sobie rozmowy z rodzicami... Jestem przekonana, ze beda bardzo negatywnie nastawieni do calej sytuacji... Parę miesięcy temu, mówili: nie zajdź tylko teraz w ciąże, skończ studia, i tak mamy duzo problemow... nie mamy pieniedzy.. Kolezanki mamy pytaja z zartami jak tam, kiedy wesele...? a mama mowi powaznie .. daj spokoj ja juz powiedzialam, nie mam na to pieniedzy...Rodzice są zadlużeni..,w domu panuje kompletny brak warunków.. Jezeli chodzi o chlopaka, z ktorym jestem w ciazy, jestem z nim juz ponad 2lata. Mowilam mu ze mam pewne obawy, ze okres mi sie spoznia..., ale nie robi to na nim wiekszego wrazenia.. zapytal tylko ile dni, powiedziałam, ze ponad tydzien, to uslyszalam całe nic, zmiana tematu.. Boje sie tej sytuacji, boje sie ze nie poddołam, ze zalamie mnie gniew rodzicow.., wiem ze oni mi nie beda w stanie pomoc.. ale chcialabym chociaz uslyszec od nich dobre slowo...

Jesli chcesz utrzymać ciążę porozmawiaj z rodzicami i przede wszystkim z chłopakiem. Powinien Cię wspierać. Z pewnością jest Ci ciężko, ale przemysl sobie wszystko na spokojnie, nie denerwuj się. Może chlopak moglby wspierac Cie finansowo.