Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba sprawa

KUPUJESZ/SPRZEDAJESZ NA ALLEGRO I NIE DOCHODZĄ MAILE? TO PRZECZYTAJ!!

Polecane posty

Gość gruba sprawa

Od 26.11.2011 nastąpił "problem techniczny" po stronie Google i nikt kto posiada maila w domenie gmail.com nie otrzymuje maili z Allegro. Sprawa jest dziwna, mówi się że jest to konflikt gigantów związany z planami uruchomienia serwisu aukcyjnego przez Google (także w Polsce). Taki mały prezent dla Allegro... fajnie co?

Gość Nie - to wina Allegro ;-)
Mam rozne konta i maile na interii, onecie, gmailu - wszedzie sa problemy dochodzeniem maili ze strony allegro Allegro cos grzebie i grzebie, tymczasowo sie poprawia, ale od 2-3 tygodni CODZIENNIE mam po kilka bledow Z WINY ALLEGRO: - nie dochodza maile - nie mam kasy wplaconej przez PAY U - zle policzone koszty - znikaja aukcje - podmieniaja sie miniatury i wiele innych. TO WINA ALLEGRO, NIE GMAILA TO ALLEGRO WSZYSTKO PIEPRZY

Gość napalonyyyyy
nie masz kasy wpłaconej przez PayU przez ludzi? jak to?

Gość i zawiesza konta
jak małzeństwo korzysta, allegro jest chore, nie mogę załozyc konta ani mój mąż, czuję sie jak byśmy kogoś oszukali, okradli, a tylko mileliśmy 2konta z jednego komputera, jedengo ip, a tylko kupowalismy, często była wysyłka na inny adres, ehhhh allegro to juz nawet nie zeszło na psy tylko szczury!!!!!!

Gość Nie - to wina Allegro ;-)
Normalnie - gdzies znikla. A jak zaplacilam sprzedawcom, to zle policzylo i jeden mi zwrocil, a drugiemu doplacalam.

Gość napalonyyyyy
nie wierzę, że takie błędy są... nie strasz mnie bo rozkręcam interes przy którym planuję jakieś 100-120 wpłat na dobę... niby jak mam to ręcznie rozliczać i ich sprawdzać...

Gość Aśka38
hej, ja mam firmę, sprzedaję na all. Maile nie przychodziły w weekend, o 1 w nocy dostałam ponad 300 wiadomości. Mam MS, więc wszystkie zakupy, wpłaty, formularze dostawy widziałam. Rzeczywiście trzeba było ręcznie sprawdzać, ale w sumie zawsze korzystam z MS, a nie z poczty. Poczta tylko w przypadku wpłat i pytań o przedmiot Jeśli chodzi o Payu to nie zdarzyły mi się pomyłki ze strony all. Tzn. w zeszły weekend nie przychodziły powiadomienia na maila, ale we wpłatach wszystko było. Pozostałe pomyłki są z winy kupujących np. wpisują swój koszt wysyłki 5zł, a kupili 20szt, więc powinni wg cennika doliczyć za każdą sztukę 0,10zł czy też zaznaczyli tylko 15przedmiotów, więc wpłata zaniżona. Albo płacą kartą, transakcja jest odrzucona, a oni myślą, że zapłacili. Generalnie na PAYu nie narzekam, bo mniejsze problemy niż w przypadku przelewów. Mam specyficzną grupę docelową i ciągle źle liczą, a w PAYu przynajmniej robi to samo :) A allego zamiast naprawiac ciągłe usterki, zajmuje się bezsensownym ulepszaniem wyglądu

Gość napalonyyyyy
dziękuję ci za obszerne wyjaśnienie... odetchnąłem z ulgą... a co do działań allegro to 100% racja - zamiast dopracować technikę na maksa to oni się w kolorki i kształty ikonek przy nickach bawią albo bezsensowne zmiany strony przedmiotu... ręka boli od klikania teraz a i tak nie wszystko mogę znaleźć :( wtedy jednym rzutem oka ogarniało się 90% tego co potrzebne... debile i tyle.

Gość napalonyyyyy
nawiasem mówiąc to te gwiazdki przy nickach są tak zjebane teraz że głowa mała... kiedyś było tak niesamowicie logicznie... a teraz? żal po prostu jak łatwo pomylić kogoś z 2000 punktów z nabem który ma 100...