Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie

Czy wasze dzieci miały negat. reakcje na wieczorne mleko zagęszczone kleikiem?

Polecane posty

Gość karmienie

Chyba muszę zacząć zagęszczać wieczorny posiłek bo moja córa była już ustawiona na 1 pobudkę w nocy, a teraz ma 4,5 m-ca i budzi się znowu co 2,5-3 godziny. Nie wiem czy muszę eksperymentować z podawaniem jej po kilka łyżek kleiku w ciągu dnia (tak jak w przypadku np jabłka czy marchewki), czy po prostu zagęścić wieczorne mleko i czekać na efekty. Nie chciałabym jej narażać na ból brzucha. Jak było u was dziewczyny?

zaczełam stopniowo zagęszczac, najpierw jedną miarke kleiku przez 2-3 dni. nic sie nie działo to potem dwie miarki ;)

Gość przecież to jeszcze malutkie
dziecko więc ma prawo jeść w nocy dopiero po skończeniu 6-go miesiąca życia należy przestać karmić dziecko w nocy

po co masz zapychać dziecko kleikiem? lepiej nakarmić raz więcej

a czemu ma sie budzic jak moze sie nie budzic? :D (ja z tych matek, których dzieci od 3 msca życia przesypiają 12 godz w nocy bez budzenia, wiec nie rozumiem sensu wstawania nocnego ;) )

a ja z tych drugich matek;)

Gość karmienie
Słuchajcie, mi nie chodzi o to że mam w nosie dziecko i chcę się wyspać. Mam dziecko to wstaję, nie ma problemu. Myślałam tylko że młoda się nie najada, bo wcześniej spała elegancko, a teraz budzi się w nocy i rzuca na butlę. Potem jest cały dzień marudna, trze oczy, wyraźnie chce spać więcej niż wtedy, kiedy przesypiała noc z jedną przerwą. Druga sprawa to to, że niby w tym wieku powinna już pić mleko 5-6 razy, a z tymi nocnymi karmieniami wychodzi 7-8. Czy to jest dla niej lepsze niż kleik? Nie wiem, może ktoś coś podpowie.

pediatra mi powiedział jak moja była niemowlaczkiem, ze dziecko musi miec przynajmniej 8 godzinną przerwę od jedzenia, zeby układ pokarmowy mógł odpocząć wiec wg mnie lepiej zagęścic i miec nocną przerwe w karmieniu

Gość karmienie
A widzisz, nie wiedziałam o tym. Dzięki.

Gość karmienie
A jeszcze pytanko techniczne: czy ten kleik przejdzie przez zwykły smoczek (avent)? Czy muszę kupić ten trójprzepływowy?

dziecko powinno mieć przerwę nocną w jedzeniu, ale dopiero po ukończeniu 6-go miesiąca życia i tyczy się to przede wszystkim niemowląt karmionych sztucznym mlekiem dzieci karmione piersią mogę jeść w nocy nieco dłużej