Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się ??????

Wyprawka od kiedy?

Polecane posty

Gość zastanawiam się ??????

Dziewczyny kiedy najlepiej zacząć kupować wyprawkę??? I co okazało sie wam niezbędne do życia a co zupełnie niepotrzebne? Jaki rozmiar ubranek na początek? Proszę o pomoc doświadczone mamy.

Gość spokojnie bedzie dobrze
witaj...ja np. nie kupuje obranek mniejszych niz rozmiar 62 poniewaz dzieciaczki szybko rosną a nawet jak urodzisz mniejszego maluszka to na chwilke mozesz mu podwijac rękawki...i bedzie ok...mniejsze nie ma sensu. tak uwazam. najwazniejsze zebys miala przygotowane body, rajstopki małe i kaftaniki i czapeczki... kilka pieluch tetrowych, pampersy, kosmetyki pielegnacyjne i laktator. reszta wyjdzie co bedzie potrzebne. natomiast na sam poczatek to wystarczy.

Gość Aśka38
1. od kiedy chcesz, możesz zacząć w 3,6 czy po porodzie. To Twoja decyzja 2. Wpisz w googlach- wyprawka i wyskoczy pewnie setki stron 3. Ubranka zależy od wielkości dziecka, moja dwójka od razu w 62 wskakiwała, bo 56 były za małe. A jak urodzisz maluszka, to może nawet w 50 wchodzić

Gość spokojnie bedzie dobrze
ja miesiac przed terminem porodu. najpotrzebniejsze rzeczy : body, kaftaniki (rozm.62) mniejszy nie ma sensu. czapeczki, kilka pieluch tetrowych, pampersy, laktator dla Ciebie, kosmetyki pielegnacyjne dla malucha, recznik z kapturkiem....

zaczełam kompletować po USG połówkowym w 22 tc rozmiary od 56. mimo, ze nie urodziła sie mała bo 3730g i 58 cm to przez cały miesiac "nosiła" 56, w 62 wyglądała komicznie

Gość nina35
nie kupuj kaftaników- niepraktyczne strasznie- lepsze body i na to śpiochy:)

Gość najlepiej kupic wyprawke
przed styczniem (wzrost VAT-u) lub na wyprzedazach :)

ja te uwazam ze ubranka w rozmiarze 56 jak najbardiej sa potrzebne! ja wlasnie posluchalam rad mam ktore mowily nie kupuj bo dziecko wyrasta, ale przez pierwsze 1,5msc dziecko ubierałam w rozm 56 bo w 62 moj synek pływał... i tez najwygodniejsze body+spiochy. mam rozne bluzeczki,spodenki ktore leza nie uzywane bo sa poprostu nie wygodne. super okazal sie tez rozek ale ten usztywniany, uzywam go do tej pory mały zaraz konczy 2msc, spi w nim i obwijam go kocem do tego cienkim, przynajmniej pewnosc ze sie nie rozkopie i bezpiecznie ze sie nie udusi... na pocztaek nie przydala mi sie masa kosmetykow ktore nakupowalam, teraz leza w polce nie uzywane. na poczatek tylko:oliwka, oilatum, krem lub masc do pupki i do buzi, oraz jakis na wiatr. zrob sobie duzy zapas husteczek bo ida bardzo szybko. rewelacja-fotelik bujaczek! ja mam ten z "cudownej planety" i jestem mega zadowolona, maja wibracje przy ktorych dziecko super zasypia i jest on do 18kg

Jestem w 20 tc i powoli zaczynam sie rozgladać za wyprawką. Po pierwsze od stycznia vat idzie w górę (niby nie dużo kwotowo to wyniesie, ale ja nie wspieram złodziejstwa państwowego) a po 2 jak mam kupić wszytsko na hura pod koniec to zbankrutuję....

Gość oj tam oj tam 6666666666666666
ja myslę że po 4 miesiącu spokojnie mozesz bo: 1) potem z brzuchem ciężko ci będzie chodzić 2) jak rozłozysz wydatki to mniej je odczujesz 3) poza tym np jak masz zamiar kupic wózek na allegro to warto najpierw obejrzec model w sklepie a potem kupować w sieci ( bo taniej) ja dzieki "złotym "radom tesciowej ( bo zapeszysz) po drugie trochę z lenistwa ( a jutro pójdę) późno zaczęłam a potem załowałam bo po przejściu dwóch sklepów miałam zadyszke gigant i było mi po prostu ciężko. a jeszcze dochodziła kwestia pogody bo ciuszki trzeba wyprać i wyprasować, a ja jak juz miałam wszystko skompletowane to lało cały lipiec a mnie się marzyło żeby to na zewnątrz ładnie wyschło. a najbardziej przydał mi sie przewijak:-D