Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z licznikiem

Problem z założeniem licznika na prąd. pomóżcie proszę.

Polecane posty

Jak można załatwić założenie licznika na prąd bez zgody współwłaściciel? Orientuje się ktoś? Ja i mój były mąż jesteśmy współwłaścicielami mieszkania, chce je wynająć i założyć licznik na prąd, jednak w elektrowni powiedzieli że muszę mieć jego zgodę żeby licznik założyć. Problem w tym że on wyjechał za granicę 2 lata temu i nikt nie ma z nim kontaktu, nawet nie wiadomo czy żyje, bo nie odzywa się do swoich rodziców. Pomóżcie

Gość Bartlebt the scrinever
pomagamy! już wysłaliśmy do ciebie delegację z całkiem nowiutkim licznikiem!

Gość napalonyyyyy
chodzi ci o założenie nowego licznika i podpisanie umowy z ZE na siebie? musi być protokół zdawczo-odbiorczy w którym strona będzie poprzedni właściciel - bez tego lipa

tak chodzi mi o założenie nowego licznika na siebie. Razem z byłym mężem kupiliśmy to mieszkanie i mieszkaliśmy tam klika lat. Po rozwodzie każde poszło swoją drogą i zdjęłam licznik. Teraz bym chciała założyć znów ale w zakładzie energetycznym każą mi mieć zgodę byłego męża. Co jest nierealne bo nikt nie wie co się z nim dzieje i czy nawet żyje.

Ja mam podobny problem. Chciałbym się dowiedzieć czy jest potrzebna zgoda współwłaściciela domu na przeniesienie głównego zabezpieczenia budynku- pionu? prosze o odpowiedz

Gość jesli nie miałby nic przeciw
to walnij podpis za niego - oni tego nie sprawdzają dokładnie, chodzi tylko o zasadę.... gorzej jak ma, wtedy może ci zarzucić fałszerstwo....

Gość dla porównania
z zakładem energetycznym takie szopki bywają... Po śmierci mojego męża chciałam przepisać licznik na siebie, zaniosłam wszystkie wymagane dokumenty, akt zgonu, akt notarialny [byliśmy współwłaścicielami ,dzieci nie mieliśmy], odrzucenie spadku przez jego rodziców. Kołomyjka trwała prawie 2 lata, ale na nazwisko męża wpłaty przyjmowali. Na szczęście sprawa już została załatwiona, mój teść wkroczył do akcji, już nawet nie dociekałam jak to załatwił.