Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

Indukcja porodu czy cc...

Polecane posty

Gość kamila4393

Witam. Jestem po terminie porodu, dzisiaj ide do lekarza i mamy ustalic czy robimy indukcje porodu czy cc.. . Niewiem co jest lepsze. Słyszałam ze po indukcji starsznie sie ucierpiec mozna. Niewiem co mam robic. Prosze o rade dziewczyny :). Pozdrawiam

ja miałam wybór indukcja lub cc, zdecydowałam sie na drugie, bo lekarz stwierdził, ze i tak nie urodzę, bo? jestem za wąska, nie rozeszłam sie w miednicy i 3 dni po terminie wszystko było super szczelnie zamknięte

Gość kamila4393
ja jestem chyba bardziej za cc. Boje sie tej indukcji, umęczą mnie a co do czego to i tak moze cesarke zrobią. ale mam metlik w glowie do 17 musze podjac decyzje :). POMOCY!!!!

ja miałam 15 minut na decyzje, bo był super zespół w super składzie podobno na szczęście wszystko poszło szybko i sprawnie

Gość jak masz wybór,
to zdecyduj się na cc. ja miałam i było super. bolało tylko wkłucie pod znieczulenie i potem jak już zaczęło mnie puszczać. dali mi leki przeciwbólowe i po kłopocie. po co masz się mordować Bóg wie ile czasu,co i tak może zakończyć się cc. ja miałam robione cc, bo młody ułożył się miednicowo i nie myślał się przekręcić. oczywiście decyzja należy do ciebie. życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania

Ja miałam CC i przy drugim dziecku nawet przez moment bym się nie zastanawiała, a też będę miała wybór. Poza tym poród wywoływany również może zakończyć się CC, a w takim razie cierpienie mija się z celem

Gość kamila4393
dzieki dziewczyny :), na takie podpowiedzi czekałam :).

Gość kamila4393
dziewczyny w srode mam cesarke, oj oj boje sie troche.

Gość mama sama w domu...
miałam indukcję nie polecam skurcz za skurczem bez chwili wytchnienia zakończony próżnociągiem nie polecam niestety cc nie miałam więc nic nie mogę napisać

Nic sie nie boj.Ja mialam 2 cc w marcu czeka mnie 3.Nie jest tak strasznie.U mnie wszystko dobrze sie goilo czego i Tobie zycze.Powodzenia!!!

ja miałam indukcję, trwało to wszystko 4 dni(bóle,skurcze itp ale żadnego postępu z rozwarciem) i powiedziałam NIGDY WIĘCEJ!!! jeśli kolejny raz zamierzali by mniue tak męczyc to tylko cesarka.

Gość mamama26
cc - poczytaj jak to wygląda u ciebie w szpitalu - powodzenia i niema sie co bać!!

Gość kamila4393
dziewczyny na poczatku to byłam chyba bardziej za indukcja ale teraz wiem ze podjełam dobra decyzje na temat cc. Boje sie , nie powiem ze nie ale jakby mnie mieli meczyc bog wie ile to wole cesarke:).

Gość kamila4393
no nic ide sie spakowac, bardziej sprawdzic czy nic nie zapomniałam i kłade sie do lozeczka. Trzymajcie za mnie kciuki. W srode bede miała przy sobie córeczke :):).