Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WPADAM W DÓŁ

MAM DOŁA

Polecane posty

Gość WPADAM W DÓŁ

bo: stosuję dietę bogata w witaminy (owoce, warzywa) chodzę na spacery wietrzę mieszkanie nie przegrzewam Małego DBAM o NIEGO a mimo to, dzisiaj leje Mu się z nosa (pierwszy raz, ma 18 miesięcy), zaczęło się rano, tak nagle. Czy to wirus? Co podać dziecku, zanim przyjdzie lekarz, oprócz witaminy C?

Gość no ro to
ale co tylko katar ma? A jaki przeźroczysty czy żółtozielony (czyli ropny)

lekarz przyjdzie do kataru? :) nic mu nie podawaj. czyść nosek często: woda morska + odciąganie. to wszzystko

maść majerankowa pod nos. Nie przesadzaj. Raz ci zachorowal i masz dola? To bym już musialą samobójstwo popelnic. W nocy na pogotowiu bylam bo mlody już zlapal kolejną infekcję wirusową mimo ze jesczze po porzedniej sie nie wygrzebal zbyt dobrze.

nie łap doła bo nie ma sensu :D każde dziecko czasem ma katar :) katar to nie koniec świata! jak masz w domu wode morską to rozpylaj do noska jak najczęściej, ładnie nawilży śluzówkę i ułatwi odciąganie kataru. odciągaj jak najczęściej (jeśli sam umie wydmuchać nosek to niech dmucha). pod noskiem posmaruj maścią majerankową, możesz też zrobić inhalacje z wody z solą. nawet w zwykłym garnuszku - nalej wody, wsyp trochę soli i na kuchenkę. jak zacznie się gotować, parować to posadź dziecko obok, zajmij czymś, zeby się nie poparzyło i niech się inhaluje. oczywiście nadal wietrz mieszkanie, nie za wysoka temperatura w domu. no i spacer! nic tak ładnie nie leczy kataru jak chłodne powietrze :)

Gość WPADAM W DÓŁ
Ma wodnisty katar. Kicha i leci mu z nosa. Myślę,że warto żeby osłuchał Go lekarz, lepiej dmuchać na zimne. Mam taki aerozol Sterimar chyba. Myślicie że to pomoże? Co stosujecie do odciągania kataru??

zrób mu do picia cieplej herbatki z miodem i cytryną albo z sokiem malinowym i cytryną albo lipoej herbatki jak masz. albo mleko z miodem.

skoro zwykły, przezroczysty i leci z nosa to ja bym sie tym nawet nie przejęła :P pewnie minie sam z 7 dni :P znając prawdę że katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień. psikaj tym sterimarem, odciągaj Fridą albo Katarkiem i już.

oj pamiętam jak mi sie recę trzęsły jak młody dostał kataru, taka ze mnie panikra, ze płakałam razem z nim, bałam sie zapalenia płuc daj mu 3 razy dziennie po 10 kropli cebionu plus wapno w syropie i jeśli nie gorączkuje to szkoda byłoby go ciągac po lekarzach poza tym ja dwałam po 1 kropelce na noc nasivin - krople

tylko z noska odciągaj lekko, bo ja raz młodemu załatwiłam naczynka tak, ze 2 dni mu krew z nosa pakowała ehhhhh

Gość no ro to
panika przy katarze to jeszcze nic. Pamiętam moje przerażenie przy pierwszej gorączce i konkretnej chorobie. Ale z czasem to przechodzi.

nie no ja panikuje nawet jak ma siniaka, analizuję kiedy mógł sobie to zrobić he he musze chyba dac sobie na wstrzymanie