Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekłość nad wściekłosciami

Lepsze kilo "tapety" czy pryszczata twarz?

Polecane posty

Bo juz jestem zdezorientowana. Wszędzie krytykuje sie tzw. tapeciary-dla mnie oznacza to przesadny makijaz jak z cyrku-ale gdy osoba ma problem z trądzikiem tez niedobrze . to jak w końcu?!

Ciekawe i trafne spostrzezenie... dla niektorzych makojaz to od razu TAPETA. Wg mnie - jesli podklad jest dopasowany ( bez efektu tzw maski ) to jest jak najbardziej Ok :)

tylko wiesz, jeśli uzywa się specjalnego kosmetyku własnie na pokrywanie wykwitów-to lepiej bez? czy jednak zakrywać?

taaa...mi sie wydaje ze troche korektora, podkladu itp jest lepsze niz widoczne syfy. zwlaszcza jak sa czerwone blizny, ale kilo tapety to nieee

A i wiadome - lepsze przyszcze niz tona tapety, ale troche podkladu nie zaszkodzi - ale ukryje to i owo zwlaszcza zaczerwienienia

Gość Łukasza 21.23
wyleczyć twarz na początek....

ja mam 28 lat i sporo przebarwień po tradziku, oraz blizn po ospie, szczególnie widac je zimą nie maluję się czesto-latem wogóle-a zima gdy gdzieś wychodzę niespecjalnie wyglada to pokrycie podkładem, ale jakos trzeba wygladac

Gość Vielgas Maximus
już stare babki wiedziały, że na pryszcze najlepsze jest dobre przeruchanie, a nie zdrowaśki

wyleczenie twarzy zajmuje troche czasu, a do ludzi tez trzeba wychodzic wiec jak ktos sie niekomfortowo czuje to podklad jak najbardziej pasuje

Gość nie musi byc kilo tapety
ale korektor juz sporo załatwia jesli wychodzi dioda jakas

lecze od 14 lat u dermatologa i dałam spokój bo nawet hormony nie pomogły, po prostu ograniczyłam do minimum dotykanie twarzy rękoma i jest lepiej, ale rozumiem osoby , które z tym walczą dla mnie kilo tapety to wtedy gdy-robią się kreseczki na załamaniach skóry, kołnierz od kurtki/bluzy jest w podkładzie uwalony

Vielgas-jestem mężatką-mylisz się ...

Moja kolezanka miala okropny tradzik, twarz cala czerwona, ale robila jeden wielki blad - nakladala za ciemny podklad, co robi wiekszosc dziewczyn z problemem tradzikowym. Ale dobrze dobrany - ulepszy sprawe ( wizulanie ) doda pewnosci siebie, zamaskuje niedoskonalosci i nie bedzie sprawial wrazenia "tapety".

Gość lepsza pryszczata twarz
A poza tym zauważyłam, że wiele dziewczyn nie potrafi dobrze nałożyć podkładu przez co nakłada go za dużo, bo wydaje im się, że albo jest on zły albo mają one taki problem z trądzikiem, że trzeba bardzo się nasmarować.

Gość dffgfgghghjhjhjh
ja tylko korektor na pojedyncze syfki i tyle

jak sie ma "pryszczata twarz" to za zadne skarby nie powinno nakladac sie na taka skore podkladu, nie wazne czy lepszy czy gorszy.. lepiej najpierw wyleczyc niz zakryc - kazdy podklad podraznia taka skore, mozecie gadac ze sa lepsze ktore pozwalaja cerze oddychac, ze sa takie ktore niczego zlego nie narobia ale to jeden wielki kit

kilo tapety na pryszczatej twarzy wygląda jeszcze gorzej ;) czesto widac ze ktos ma problemy z cera i przykrywa to kilogramami tapety. Lepiej zainwestowac w DOBRY podkład o kolorze swojej skóry i jakis dobry korektor i nie przeginac z iloscia i ciemnym podkladem.

LaDY Love - nie do konca tak jest, sa podklady, ktore "poprawia"wyglad naszej cery tradzikowe i nie zaszkodza. Najbardziej szkodza podklady mocno kryjace, geste (zarazem mocno matujace) Antybakteryjne, przeznaczone do cer tradzikowych nie szkodza a pomoga ukryc to i owo.:)

Lepsza pryszczata twarz niz kilo tapety. Kilo tapety wyglada tandetnie i spod tej tapety i tak widac w chooj pryszczy! Bez tapety wygladasz bynajmniej naturalnie i masz dystans do siebie i nie chowasz sie pod maska tapetowa wyszpachlowana i to sie ceni.

najgorzej gdy jeszcze po kilkunastu minutach ten podkład zaczyna sie błyszczec a ja miałam na mysli kreseczki od nadmiaru kosmetyku-zmarszczki swoja droga ;)

oczywiscie ze odpowiednio dobrany podklad do cery tradzikowej pomaga jakos zakryc niedoskonalosci i cera wyglada swiezo o ladnie, ale jezeli ktos leczy preparatami dermatologicznymi tradzik nie powinien uzywac zadnego podkladu - bo leczenie w tym momencie idzie na marne no albo trwa znacznie dluzej

Gość lizak69
kilo tapety nie wygląda na kilo tapety jeżeli kolor jest dobrze dobrany- nie za ciemny ani nie pomarańczowy czy w innej niedopasowanej tonacji i nie kładzie się na to wszystko pół cm bronzera- wtedy nawet mocny podkład Double Wear albo Kryolan wygląda normalnie. mam niezłą cerę, podkładu nie używam, ale jakbym miała nie dający się wyleczyć trądzik, to wybrałabym tapetę

ja leczyłam się bardzo długo i nic-trdzaik ciągle powraca, nie jest dzis taki jak kilkanaście lat temu-gdy moja twarz wygladała jak pizza-matka do lekarza ze mna nie poszła, a o kosmetykach do pielegnacji takiej cery mogłam zapomnieć -bo to fanaberia-trzeba było kupiś pasze dla krów... a potem gdy juz sama zarobiłam było za pózno-teraz musze się"szpachlować" zeby jakoś wygladać

do tego dochodzi nawyk drapania ranek-rozdrapywania-nieswiadome