Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hell'sKitchen

lenistwo-jak zwalczyć?

Polecane posty

Gość Hell'sKitchen

jak wziąć dupę w troki? :D myślicie, że samodyscyplina jest wrodzona, czy można się jej nauczyć? dzięki za odpowiedzi

Gość Hell'sKitchen
aha, przepraszam za złą kategorię. co was motywuje do działania?

Gość nunnchakoo
leniuchy motywuje jedna rzecz po słońcem: chęć uniknięcia kary

Gość Hell'sKitchen
w takim razie ja chyba jestem sado-maso, bo wole poleniuchowac i zostac ukarana :D

Gość czerwony przylepiec na myszkę
Trzeba wziąć i zacząć robić. Proste i oczywiste. Jak się rozproszysz to sobie przypomniec co masz robić i wracać do tego. Po godzinie możesz sobie zrobić przerwę na kawę i popatrzenie na kwiatki :P

Gość nutkiki
mnie motywuje wiele rzeczy ;) m.in rozmowy z interesującymi ludzmi, ktorzy maja ciekawe pasje zajęcia .., motywuje mnie tez kilka sentencji ktore mam napisane gdziesz na kartce i jak na nie spogladam to nie moge nie przyznac temu racji : "zawsze jest właściwy czas na zrobienie tego co należy", "Jeden dzień może być perłą, a wiek cały może nic nie znaczyć" "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" "każda chwila to szansa aby wszystko zmienić" itd.. jest jeszcze wiele rezczy ktore moga zmotywowac ...

Gość nunnchakoo
lenie muszą być, bo wtedy normalsi wychodzą na pracusiów i są bardziej cenieni.

trzeba sie motywować. Też z natury jestem leniwa,ale chętnie podejmuję sie nowych doświadczeń, ale szybko się nudzę i potem jest lipa. mam 23 lata i chyba z 10 zawodów wykonywałam :P rutyna mnie dobija

Gość HellsKitchen
dzięki. niby oczywiste, ale warto sobie przypomnieć. (: (kwiatków nie ma, uschły :D)

Gość nutkiki
mam kolezanke ktora jest uzalezniona od m.in mieszkania , pracy i tesco, nic poza tym nie robi, wymiguje sie od spotkań a jak juz sie ją namowi na jakas kawe wypad do kawiarni na babskie pogaduchy to czuje sie wyzwolona i chcialaby tak czesciej...niektorzy maja takiego lenia ze ja tego nie pojmuję..ale pomagam bo i mnie moze kiedys dopasc na stare lata hehhe ;)

Gość HellsKitchen
a ja mam 21 i nie poszłam dziś na zajęcia. mam szansę zdążyć na ostatnie z pięciu, jeśli wyjdę z łóżka :/ zaczynam doceniać liceum, gdzie mieszali mnie z błotem, kiedy śmiałam opuścić lekcję albo przyjść nieprzygotowana.

Gość nunnchakoo
Studia to świetny przesiew dla leni, którzy bez bata wiszacego nad glową nie potrafią nic zrobić. Odpadaja z wyścigu i lądują na kiepskich posadkach załatwionych przez rodziców.