Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rydza90

rodzić w Anglii ??

Polecane posty

Gość rydza90

hej ! Mam problem .. jestem w 5 miesiącu ciąży moja matka jedzie do Anglii i mówi ze lepiej żebym urodziła w Anglii bobas miał by podwójne obywatelstwo i więcej bym dostała na dziecko .. bo na becikowe raczej już nie mogę liczyć ;/ chłopak oczywiście pojechał by zemną i tam pracował mieszkalibyśmy razem z matką w domku ,lecz nie mam pojęcia jak tam z lekarzami i wg.. wiecie możne coś na ten temat ? proszę o pomoc :)

Gość sdvsavs
dziecko nie bedzie mialo podwojnego obywatelstwa

Gość nutkiki
belle de jour 1982- ma racje 20 funtow tygodniowo jesli liczysz tylko na pieniazki , to sie rozczarujesz ale jesli chodzi o opiekę , porod i lekarzy polecam rodzic w anglii, zajmą sie Toba i tatusiem profesjonalnie, przygotuja posiłek kawke czysty pokoj i kompetetnych lekarzy

Gość rydza90
nie chodzi mi tylko pieniądze .. chce jak najlepszy zapewnić byt naszemu dziecku .. ja nie pracuje a mój chłopak zarabia 1900 zł niesieczenie więc bardzo cienko dlatego sie zastanawiam nad wyjazdem ;/

nie rozumiem myslisz, ze w Anglii pieniadze leza na ulicy? Czy Twoja mama ma juz tam prace i mieszkanie? A Twoj facet ma cos? Czy poprostu uwazacie, ze bedzie wszedzie lepiej niz w Polsce? Tu nie jest tak kolorowo jak sie wydaje

Gość Mysle,że trzeba zacząć od ....
będzie rodzić w Angli za friko nie mając ubezpieczenia ? a to ciekawe :)

jak ze znajomoscia jezyka? Jakie macie wyksztalcenie? Jak dla mnie to glupota wyjezdzac w 5 miesiacu ciazy. Jak dla mnie to mijanie sie z celem, Samo zarejestrowanie do GP potrwa conajmniej 2 tygodnie, pozniej znowu czekanie na wizyte u poloznej.

Gość kotek00701
mam kolezanke ktora tez tu do Anglii przyjechala w ciazy, no nie jest jej lekko, bo nie pracowala tu wczesniej wiec zadnego macierzynskiego tu nie dostala, no nic, ale chlopak pracowal, dostali hause benefit(doplate do mieszkania) mala troche urosla i ta dziewczyna tez zaczela troche pracowac na zmine z mezem, naprawde jest im ciezko, co innego byc w uk pracowac a potem rodzic, wtedy masz becikowe, macierzynskie 9 miesiecy a kto ci glupoty o podwojnym obywatelstwie mowil?takie rzeczy to chyba tylko w usa