Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam jaaa

co PO i TUSK zrobiło dla Polaków, żeby żyło się lepiej???

Polecane posty

Gość powyżej durniu czytaj
18:22 [zgłoś do usunięcia] a piekło wyglanda tak w jakim ty swiecie żyjesz W 2003 roku Stocznia Gdynia zajęła pierwsze miejsce w Europie i piętnaste w świecie w kategorii wielkości produkcji. i gdzie tu jest nierentowność 18:25 [zgłoś do usunięcia] wawcia powraca6969 tusk i po zrobili to musi bcy niuezly idiota z tego propgandzisty stocznie zawsze dobrze funkcjonowaly synu cwela

Gość tu wiencej o tej aferze
ine państwa też dopłacali do swoich stoczni

Gość tylko ich może na to stać
Polski nie stać.

Za to Ciebie żadne argumenty nie przekonają , więc szkoda klawiatury.

Gość Tusk i PO zrobili
może dlatego że nie podałas ani jednego:D

Nie głosowałem na nich, ale po ostatnim planie cięć premiera bardzo się z nim zgadzam. Powinni zlikwidować wszystkie przywileje i odliczenia, żeby wreszcie było sprawiedliwie.

A może słysząłeś żeby coś sobie odetli,bo ja nie.

Pensje to mały koszt w porównaniu z całą resztą. Jak zaczną zwalniać ludzi ze swoich urzędów to zobaczysz jak sobie odetną. Mam nadzieję, że będzie za rok duża fala zwolnień w administracji.

Gość taka prawda ona
nadal nie widac tych przykladów.. :(

Gość czytaj uważnie. tutaj masz
17:55 [zgłoś do usunięcia] Tusk i PO zrobili odsuneli Kaczyńskiego od władzy spowodowali dodatnie PKB w kryzysie spowodowali spokój w kraju spowodowali bezpieczeństwo i stabilność polskich finansów spowodowali bezpieczeństwo i stabilność dla obywateli wybudowali bardzo dużo dróg wygrali po raz drugi wybory znowu odstawiając Kaczyńskiego

1. Po uproszczeniu procedur w urzędach mi żyje się lepiej. 2. Dzięki brakowi Jarka moi klienci nie boją się sytuacji w Polsce i bez problemu wchodzą w długoterminowe kontrakty. 3. Stabilniejsze prawo niż za poprzedników pozwala normalnie prowadzić firmę, w poprzedniej koalicji sporo znajomych przeniosło się z adresami poza granicę Polski.

Gość a wy nie słyszeliscie
to maja byc przykłada kryzys i tak puka do drzwi firmy zaczną zwalniać pracowników

Gość a wy nie słyszeliscie
Rosyjski dziennikarz Siergiej Dorienko w państwowej telewizji RTR Białoruś powiedział, że Rosja de facto graniczy z Niemcami, a Polska to jedynie "cieśnina" - informuje TV Biełsat. Według dziennikarza Białoruś to dla Rosjan tylko "dodatkowe 650-700 km do granicy z NATO". - Białorusini muszą zrozumieć, że z naszego punktu widzenia Rosja graniczy bezpośrednio z Niemcami. Te dwa ogromne "heartlands" - rosyjski i niemiecki - graniczą przez "cieśniny lądowe" - bo Polska, Czechy, Słowacja i Białoruś zaliczają się do kategorii takich cieśnin - powiedział. Zdaniem dziennikarza, Rosja w regionie może prowadzić dialog wyłącznie z Niemcami - a Białoruś nie jest żadnym pełnoprawnym partnerem. Pytany o to, czy Białoruś powinna się zwracać się o pomoc np. do Niemiec czy Chin, Dorienko odpowiedział, że nie ma na to szans, bo dla Niemiec Białoruś jest "zadupiem" Europy, a Chińczycy, "zamiast pomagać Białorusi, wolą wykupywać Europę". Dorienko podkreślił, że Białoruś dla niego ma charakter "magiczny". - Białorusini nie mają jak Rosjanie "zwierzęcej determinacji" - są jak hobbici - indywidualistami, którzy pod łóżkiem trzymają na wszelki wypadek słoiki z zapasami - stwierdził. Dziennikarz powiedział też, że Białoruś w odróżnieniu od Rosji ma większą szansę szanse na demokrację w europejskim znaczeniu, bo jest "zadupiem Europy", podczas gdy Moskwa to "wspaniała stolica Azji".

Gość taka prawda ona
szatyn nie rozśmieszaj mnie pytam o konkrety dzięki ktorym MNIE zyje się lepiej:O

Gość hehe chrum
Pewnie, że Rosja graniczy z Niemcami. Polski już nie ma. Sprzedana cała w ciągu 20 lat dzięki kolejnym rządom złodziei, oszustów i nieudaczników. Także nie wrzeszczcie polaczki bo sami sobie taki los zgotowaliście nie chodząc na wybory i pozwalając na dorwanie się do koryta wichłaczy.

@tak prawda: tobie nigdy nie będzie lepiej bo tylko narzekasz. Weź się za robotę i miej lepiej. Taka właśnie w Polsce komunistyczna mentalność.

Gość ddbbd
a 3 przykładów dalej trudno znależć... ;)

Gość taka prawda ona
23.11.2011r Min.finansów zwolnił z podatku dochodowego banki zagraniczne działające w polsce ( szczegółowa informacja na ten temat jest w dzisiejszej Rzeczpospolitej na żółtych stronach a nam POdwyższają Podatki BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ tylko ciekawe komu... ;)

Gość taka prawda ona
Rząd nowego Nikosia Dyzmy,Donka T Polakom przykręca śrubę ... ... a zachodnim instytucjom finansowym pozwala transferować z Polski za granicę miliardowe zyski bez podatku ;)

Gość poddbijam bo ważne
:D

Gość to na szczescie
sikorski sprzedał polske niemcom polska to teraz Euroland No pewnie. W 1939 tak się napracowali, żeby podbić nasz kraj... a teraz to mają za darmo ! Wizją PO jest ograniczenie suwerenności Polski w stylu Związku Socjalistycznych Republik Europejskich ze Niemcami i Francją na czele. A za 5 lat będziemy obchodzić 100 lecie odzyskania niepodległości. Czyżby trzeba było ponownie gasić światło? Widać Targowica ma się u nas nadal dobrze.

Gość gość
"Produkt Krajowy Brutto Polski wzrósł w trzecim kwartale o 4,2 proc. licząc rok do roku - podał Główny Urząd Statystyczny. Prognozy zakładały wzrost równo o cztery proc. polska gospodarka na razie nie odczuwa zbyt boleśnie skutków kryzysu. Wynik jest minimalnie mniejszy od tego z drugiego kwartału, kiedy to PKB wzrósł o 4,3 proc. Szacunki ekonomistów i instytucji takich, jak choćby ministerstwo gospodarki, czy Narodowy Bank Polski zakładały, że wzrost wyniesie w okolicach czterech proc. Mało kto jednak prognozował, że będzie to więcej. Są to szczególnie dobre informacje w odniesieniu do pogarszającej się sytuacji w strefie euro, przede wszystkim kłopotów Włoch, Hiszpanii czy Portugalii. - Sytuacja Polski jest wciąż dobra i trudno powiedzieć, żeby gospodarka zwalniała. Ze szczegółowymi wnioskami należy jednak poczekać na szczegółowe dane - skomentował publikację danych w TVN CNBC prezes NBP, prof. Marek Belka."------------------------- Wszystko przez tego wstretnego wnuka wehrmachtowca...

mnie się w polsce żyje dobrze. wiekszosci polakom żyje sie dobrze. kryzysu nie ma zobaczcie jakie tłumy ludzi w sklepach kupujących jakieś totalnie zbędne towary!!! 5 para kozaków, komórka za 2k, drugi laptop, parfumy, kosmetyki, rossman w mojej miejscowosci, galeria handlowa cla w mojej miejscowosci ma rekordowe przychody i obroty. ... zobaczcie tlumy ludzi w multipleksach, bilety dla dwoch osob to 50-60zl! plus popkorn kola za 20...beznyna itd robi sie 100zl a tlumy takie dziekie ze biletów na listy do m nie da sie kupic w dniu seansu. /// ale reformy proponowane przez tuska sa konieczne bo przyjdzie moment ze ludzie przestana wydawac kase, schowaja do skarpetki, i zacznie sie kryzys bo kasa przesanie krążyć, spadnie dochod firm, zaczna zwolnienia itd. ekonomisci któzy sie naja lepiej niz wy forumowe mądrale i tak twierdza że propozycje tuska są momentmi zbyt łagodne!!!! a kaczyńśki rozpoczyna kolejną wojnę tym razem z biskupami:D pis poucz bikupów co jan pawel II mial na mysli!! dltego wole tuska niz kaczora który pomijając już demencję starczą w połączneiu ze schizofrenią i uzależnieniem, naduzywaniem psychotropów, skupia sie wyłącznie niemal na sprawach światopoglądowych, moralnych i na tym tle wymachuje szabelką i szuka wojenki. bo tak na prawde nie ma żadnej koncepcji na rządzenie polską co pokazał jak był premierem.

Gość smiechy na lachy
i tak zostaniesz chłopem pańszczyźnianym u Niemca jak polska stanie sie euroregionem

Gość nie lubię szmatyna
Skoro przy ponad 4% wzrostu PKB mamy ogromny kryzys wymagający podwyżek VAT, cięcia ulg, wzrostu akcyz to znaczy, że rząd zupełnie nie radzi sobie z polskim budżetem. Leżało się przez ostatnie 4 lata do góry jaja..., zwiększało biurokrację, zadłużało kraj na niebotyczne kwoty i teraz nawet przy niezłym wzroście są tego efekty. Dzięki HERR TUSK UND HERR ROSTOWSKI :classic_cool:

Gość smiechy na lachy
ja mam obywatelstwo niemieckie :) wienc to mi nie grozi wypełnia sie przepowiednia roku 1872 ukazał się jej Pan Jezus w Ogrójcu i tak przemówił do niej: "Ojczyzna twoja i Kościół w tej Ojczyźnie... przez krwawą pracę i jedność bratnią dojdą do upragnionej wolności. Niech tylko naród tej wolności nie obróci w swawolę". "Zbliżają się czasy przewrotne. Ojczyzna wasza będzie wolna od ucisków wrogów zewnętrznych, ale jq opanują wrogowie wewnętrzni. Przede wszystkim starać się będą wziąć w swe ręce młodzież szkolną i dowodzić będą, że religia w szkołach niepotrzebna, ze można ją zastąpić innymi naukami. Spowiedź i inne praktyki religijne, kontrola Kościoła nad szkołami zbyteczna, bo ścieśnia myślenia ucznia. Krzyże i obrazy religijne ze sal szkolnych będą chcieli usunąć, aby te wizerunki chrześcijańskie nie drażniły żydów. Przez młodzież pozbawioną wiary, zechcą w całym narodzie wprowadzić niedowiarstwo. Jeżeli naród uwierzy temu i pozbędzie się wiary, straci przywróconą ojczyznę. - Niechże tedy ojcowie i matki zwracają uwagę na szkoły. Niech protestują przeciwko usuwaniu wizerunków religijnych ze szkoły i przeciwko nauczycielom dążącym do zaprowadzenia szkoły bezwyznaniowej. - Nauka bez wiary nie zrodzi Świętych ani bohaterów narodowych. - Zrodzi szkodników - módl się o dobrą chrześcijańską szkołę".

Gość gość
"Skoro przy ponad 4% wzrostu PKB mamy ogromny kryzys wymagający podwyżek VAT, cięcia ulg, wzrostu akcyz to znaczy, że rząd zupełnie nie radzi sobie z polskim budżetem."To znaczy tylko tyle że się na tym nie znasz. Polecam poczytanie co to jest PKB i jak to się ma do podatków czy ulg...

Gość gość
"módl się o dobrą chrześcijańską szkołę".No własnie.A szkoły państwowe to zupełnie co innego...

Gość smiechy na lachy
Dostaliście się do niewoli wskutek niezgody wewnętrznej i sprzedajności wielu waszych rodaków. - Rozebrali was na kawałki, ale Pan Bóg na moją prośbę (Matki Boskiej) tego rozbioru nie zatwierdził. Zbliża się czas, że sprawiedliwośd Boska upokorzy chciwośd zaborców waszych, tępicieli wiary katolickiej i nabożeostwa do Serca mojego Syna. Oni upadną, a Polska na moją prośbę będzie wskrzeszoną i wszystkie jej części będą złączone. Ale... niech strzeże wiary i nie dopuszcza niedowiarstwa... zdrady... niezgody i lenistwa, bo te wady mogą ją na powrót zgubid i to... na zawsze! Pragnę widzied Polskę szczęśliwą, ale niech też Polacy do tego rękę przykładają... Modlę się za Polskę, za jej nabożeostwo do mnie. Modlę się za wszystkie stany... aby miłośd, zalecona przez mojego Syna, zakwitła wśród was... Módlcie się wszyscy - i postępujcie drogą wskazaną wam przez mojego Syna."