Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlen0000000

Pokój dla dziecka

Polecane posty

Gość madlen0000000

Mam mały problem otórz mam mieszkanie 2 poziomowe i nie wiem gdzie urządzić pokój dla dziecka. Oczywiście maleństwo na początku będzie spało w naszej sypialni ale potem powinno spać w swoim pokoju. Tylko czy zrobić pokój dla dziecka na górze tam gdzie sypialnia czy na dole ale będzie daleko od nas. Na górze jest trochę niebezpiecznie bo schody a dziecko lubi biegać , roznosić zabawki nawet jeżeli będą bramki to nie będę ciągle biegała i z nim z góry na dół. Na dole zaś będzie trochę samotny i nie wiem, myślałam o przeniesieniu naszego łóżka na dól ale się nie pomieścimy poza tym jak małego się przyzwyczai to będzie problem, co radzicie?

Gość nie bardzo rozumiem w
Rozumiem, ze masz do wyboru dwa pokoje? Jeden na górze i jeden na dole? Zrób mu sypialnię na górze, a przestrzeń do zabawy na dole. Na górę będzie tylko chodził spać i wtedy będziesz pilnować bramek. A na dole albo w osobnym pokoju zrób pokój zabaw, z którego kiedyś przecież wyrośnie i będziecie mogli przeznaczyć na coś innego, albo niech się bawi w dziennym, tylko zainwestuj w pudła na zabawki, żeby się dało szybko ogarnąć.

Albo odwrotnie - jak podrośnie to go przeniesiecie na stałe na dół, będziecie mieli więcej prywatności, i wy i on.

Gość Łukasza 21.23
ależ blisko was... dziecko obudzi się w nocy bo bedzie chciało siusiu i co? Ma spaść ze schodów po ciemku?

Czytaj ze zrozumieniem - sypialnia jest na górze. Więc blisko rodziców będzie na górze, pytanie czy jest tam też łazienka?

Gość Łukasza 21.23
a no to oczywiście, że na górze :) W Ikei są takie barierki na schody, żeby się maluch nie wszedł sam na schody

Gość madlen0000000
Mam wolny pokój na górze i na dole, łazienka też jest na górze i na dole. Nie mogę sie zdecydowac, rodzice radzą zrobić pokój na dole i postawić sobie tam łóżko żebym spała z maluchem bo inaczej i ja i mąż będziemy mieli nieprzespaną noc ale my chcemy spać razem