Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia56

czy moge sam sprzedac mieszkanie???

Polecane posty

Gość nadia56

witam chce sprzedac ieszkanie ale nie wiem czy moge to zrobic , wiec jestem już 15 lat w małżestwie , mam żone i córke , mieszkanie dostałem po 3 latach małżestwa jestem w nim zameldowany a także moja córka i żona ; mieszkanie jest własnościowe , należ pod splołdzielnie mieszkaniową , płacąc czynsz to moje imie jest wpisywane przy wpłatach jestem wiec członkiem spłółdzielni , moja żona nie zgadza się na jego sprzedaż, czy mieszkanie należy pod wspólnote małzeską?czy moge je sam sprzedac ???czy moge wymeeldowac zone i córke ?? prosze o odpowiedz

Gość zbita z tropu:P
wszystko co nabyte w tralkcie małzenstwa jest wspólne-poza ojcowizną.zatem bez zgody nic nie zrobisz.tyle sie orientuje..

Gość zależy co to znaczy
że "dostałeś" mieszkanie. Zbita z tropu dobrze pisze. Ale szczegółow dowiedz się u prawnika lub np. forumprawne (tak się chyba nazywa) - mi tam pomogli.

Gość ale gapa
Na jakiej zasadzie wszedles w posiadanie mieszkania, jaki masz tytul prawny do niego. Sprawdż sobie czy jesteś właścicielem czy współwłaścicielem. Jezeli jestes jedynym wlascicielem to mozesz je sprzedac sam, jesli wspólwlascicielem musisz miec zgode zony.