Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość speler

Pruchnica zębów

Polecane posty

Gość speler

Witam od jakiegoś czasu zaczęły mi się psuć zęby, dbam o zęby myje 2,3 razy dziennie, jem dużo słodyczy i to jest winowańca wiem. Moje pytanie jest następujące czy da się wyleczyć takie zęby?? są dziurawe boje się iść do dentysty ale wiem że będzie to konieczne w najbliższych miesiącach, boje się że będzie trzeba je wyrwać, są to 4 zęby... nie wiem jak się do tego zabrać, 2 już w połowie są zjedzone przez prochnice a 2 dopiero zaczynają sie psuć. Prosze o jakieś rady jak się do tego zabrać jakie leczenie wybrać najlepiej itd.

Gość zofi30
Dokładne szczotkowanie to nie wszystko. Nitka i płukanka są równie ważne. Płukanka bezalkoholowa (np. DentoFresh). Pozdrawiam ; )

Gość leini
ile masz lat? musisz sie odważyć i postarać wybrać do dentysty, najlepiej, żeby to był ktoś polecony. poproś kogoś żeby z Tobą poszedł to trochę raźniej Ci będzie ;) czym dłużej będziesz zwlekać tym gorzej może być z zębami. na razie może da się je jeszcze wyleczyć. a wyleczenie zębów jest ważne! czym szybciej tym lepiej.

Gość leini
oj, nie spojrzałam na datę... :o chyba trochę za późno z poradą ; )

Gość lkjoljio
A co boisz sie dentysty? Ja myje zeby 2 razy dziennie, uzywam nici i plucze plynem, do tego co 6 miesiecy chodze do dentysty na czyszczenie zebow i pomimo tego, ze jem bardzo duzo slodyczy to zeby mam zdrowe i sie nie psuja.

Gość dorottt
ale niestety nie u każdego jest tak samo. niektórzy starają się jak mogą, chodzą do dentysty , a zawsze coś jest do leczenia. na dodatek niektórzy dentyści nie przykładają się - np. zostawiają nie wielkie ubytki, nie zlecają zrobienia zdjęcia rtg a tu się może okazać, że zęby od środka się psują i niespodziewanie taki ząb rozboli, złamie się itp. a co niektórzy nie mają odpowiedniej świadomości jak należy dbać o zęby, bo nikt ich nie nauczył, nie wytłumaczył. a nawet idąc do stomatologa najlepiej pewną wiedzę posiadać .

Gość ruda małpa xx
Pędź -jak najszybciej-do dentysty. Dziś-da się leczyć zęby, nawet z mocno zaawansowaną próchnicą, ukruszone i złamane. Nie zwlekaj, bo jak zaczną boleć...:O

Gość ruda małpa xx
Jak jest w ośrodku dobry dentysta(polecony:D )-to oczywiście...Gorzej, gdy partacz...:O Trzeba tylko,wziąć pod uwagę,że plomby na nfz są ładne do roku. Potem żółkną...:O Dlatego -owszem-do trzonowych zębów się nadają, ale do przodu-nie. Z tymi, lepiej iść prywatnie, lub zapytać dentystę w ośrodku, czy można dopłacić i dostać lepszy materiał...:)