Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arszenika*

okropny ból kregosłupa

Polecane posty

Dziewczyny powiedzcie czy w ciaży bolał was kręgosłup a dokładnie odcinek krzyżowy tak ze nie mogłyscie wytrzymać? Nosz kurna dobrze że jeszcze siedzieć mogę bo chodzić już nie. Zaczynam powłóczyc nogą... Taki ból jakby ktoś szpilkę wbił w odcinek krzyzowy. Nie wiem jak wrócę z pracy do domu... Miałyscie tak? Co wam pomogło?

Gość no ro to
a który tydzień?

Gość mgrinzarch
ja tak mialam. Idz do lekarza. To moze byc wiele przyczyn, trundo to od razu zdiagnozowac. mi lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej jest to zapalenie dostalam ketonal przeciwbolowo, oraz masc przeciwzapalna. Pomoglo. Ale powiedzial tez, ze jak kregoslup sie raz odezwie to niestety juz sie bedzie odzywal. Mam co jakis czas takie bole. Bylam u 3 lekarzy, kazdy mowi ze to jest niebezpieczne jedynie jesli promieniuje na noge (boli noga) jesli nie, to po prostu trzeba sie ruszac, jeden z lekarzy zalecil mi kupno hula hopu, ale nie takiego lekkiego dla dzieci tylko takiego dla sportowcow, kupilam, krece rano i wieczorem po 2 min - pomoglo!! powodzenia

Gość no ro to
oj to chyba zbyt wcześnie na bóle wynikające z obciążenia kręgosłupa. A co na to lekarz?

Gość mgrinzarch
o kurcze, przepraszam, umknelo mi, ze jestes w ciazy. Nie wiem jak tosie stalo, a sie rozpisalam na temat zwyklego bolu. Tak czy inaczej idz do lekarza ..

Wiem, ze jak sie kregosłup odezwie to już do końca... Nie pierwszy raz z resztą, ale od kilku lat był spokój... A lekarz, idę do niego w poniedziałek... Chyba że dzisiaj jeszcze wyladuje u internisty albo coś... Ja pierniczę. Zastanawiam sie jak wrócę z pracy dzisiaj skoro do wc mam problem dojść...

Gość no ro to
ja poszłabym choćby dziś do rodzinnego.

też tak miałam w 1 ciąży i też od około 20 tygodnia. przeszło jakieś 3-4 miesiące po porodzie :( teraz też się zaczyna, jest coraz gorzej....no ale to już 30 tydzień.

Gość no ro to
wiesz zawsze lepiej to sprawdzić niż się zamartwiać i zwijać z bólu.

a co pomada, przynajmniej mi i na chwilę? basen! popływać chwilkę, poleżeć na wodzie i od razu ustępuje. nie powiem bo po godzinie znów wraca, ale choć ta chwilka odprężenia :)

Gość jak masz znaczne
objawy i silny to idź do lekarza ja nie jestem w ciąży ale na silne bóle pleców bardzo pomaga mi maść końska, do kupienia w rosmanie, za ok 15 zł/500ml, trzeba często wsmarowywać max wchłanialną ilość żelu

Gość Abiabi
Sprawdź czy to nie nerki!