Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanilla1991

Domowe sposoby na włosy i cerę :)

Polecane posty

Witam wszystkie dziewczyny Chciałabym podzielić się z Wami moimi sposobami na piękne włosy oraz cerę Są to sposoby domowe, nie wymagające jakiegoś dużego nakładu finansowego. Od czasu dojrzewania zawsze miałam problem z brzydką cerą...pryszcze!!Pomimo,że okres dojrzewania mam już dawno za sobą cały czas te problemy mnie dotyczą. Szperałam trochę i znalazłam parę sposobów, które mi pomogły tylko wymagają regularnego stosowania Po pierwsze: Codziennie wypijamy szklankę ciepłego mleka z łyżką drożdży... Nie jest to specjalnie smaczne,ale po jakimś czasie się przyzwyczaicie Po drugie: Co 3-4 dni robimy sobie maseczkę na twarz: łyżka drożdży z odrobiną mleka(dodajemy go tyle by powstała gęsta masa) Gotową maseczkę nakładamy na całą twarz i trzymamy do wyschnięcia Po trzecie: To nie zalicza się do sposobów domowych,ale polecam maść siarkową(kosztuje w aptece góra 3 zł !!) Stosujcie ją punktowo na wypryski. A teraz podam kilka sposobów na włoski: Maseczka nr 1:opakowanie drożdży mieszamy z 3 łyżkami wywaru z rumianku oraz 2 łyżkami soku z cytryny. Nakładamy to na główkę na jakieś 30 min przykrywając ją folią i ręcznikiem. Maseczka nr2: 2 żółtka mieszamy z łyżkami olejku rycynowego(ok 3 zł) nakładamy na skórę głowy, przykrywamy ręcznikiem na 30 minut. Maseczka nr3:1/4 szklanki piwa mieszamy z jajkiem. Papkę nakładamy na umyte włosy, następnie spłukujemy po 15 min i znowu myjemy włoski. Mogę polecić bardzo fajne tabletki na włosy,cerę i paznokcie: Humavit-Skrzyp i pokrzywa. Tabletek jest 250 a koszt śmieszny, bo ok 15 zł Dobre jest też picie herbat: Skrzyp polny i pokrzywę. Ja stosuję również szampony ziołowe, rożnego rodzaju,też są bardzo dobre Mam nadzieje,że moje rady przydadzą się Wam:) Jak coś macie ciekawego podzielcie się z nami radami