Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angemulka

Moja mama chce nam urządzać mieszkanie! Ratunku...

Polecane posty

Gość angemulka

Od kilku miesięcy wraz z mężem jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami mieszkanka. Nasze rodziny pomagały nam jak mogły i robią to nadal, aby nasze mieszkanie wyglądało super. Niestety, moja mama cierpi na totalny brak gustu :( Moje rodzinne mieszkanie od zawsze wyglądało koszmarnie i kiczowato, jeśli chodzi o wystrój. Teraz niestety mama ciągle daje nam nietrafione prezenty, które nie dość, że nie pasują do naszego mieszkania, to są straszne :O Gdy dała nam wazon i jakiś zegar, to żeby nie było jej przykro wystawialiśmy je gdy przychodziła. Ale to ją utwierdziło w przekonaniu, że ma świetny gust i brnęła dalej... Zaczęliśmy z nią rozmawiać, niestety skończyło się to awanturą, że nikt jej nie docenia i że faworyzujemy moją teściową... Nie wiem już jak rozmawiać z Nią. Macie pomysły? Dodam, że mama niestety jest typem furiatki...

Gość niewiecorobić
wydaje mi się że najlepszym przykładem będzie np. chodzenie z nią na zakupy i mówienie jej co Ci się podoba a co nie.. może wtedy da jej to do myślenia i kupi Ci zegar który Tobie się podobał. albo stań z nią naprzeciwko jej wazonu i wytłumacz spokojnie że nie pasuje do wystroju...

Gość angemulka
niewiecorobić- to raczej nic nie da niestety, bo mama nie rozumie pewnych rzeczy, dla niej np. Ikea to drożyzna i bez sensu tam kupować, skoro można taniej na bazarku :O Ona wie dobrze co mi się podoba, ale w zasadzie od zawsze chyba chciała mnie przekabacić na swoją nutę... Nie chcę być dla niej miła, bo jednak coś jej zawdzięczamy.

Gość angemulka
ma ktoś pomysł co robić?

Gość u mnie jako tako
No to już po ptokach, bo trzeba było w ogóle nikomu nie pozwalać urządzać wam mieszkania. Powiedz mamie po prostu, że za wszystko jej dziękujesz i że macie wszystko czego potrzebujecie, więc nie musi już nic kupować. Teściowej też to powiedz, żeby nie było i zacznij wreszcie sama decydować o swoim życiu i mieszkaniu. Inna rzecz - moja mama zna mój gust doskonale i nigdy nie kupiłaby mi nic, co by mi się nie spodobało. A sama ma gust zupełnie inny niż ja. Więc wychodzi na to, że twojej mamie chyba nie zależy na tym, żeby tymi prezentami zrobić tobie przyjemność. raczej sobie robi nimi dobrze. A chyba nie o to chodzi w dawaniu prezentów?

Gość u mnie jako tako
No to już po ptokach, bo trzeba było w ogóle nikomu nie pozwalać urządzać wam mieszkania. Powiedz mamie po prostu, że za wszystko jej dziękujesz i że macie wszystko czego potrzebujecie, więc nie musi już nic kupować. Teściowej też to powiedz, żeby nie było i zacznij wreszcie sama decydować o swoim życiu i mieszkaniu. Inna rzecz - moja mama zna mój gust doskonale i nigdy nie kupiłaby mi nic, co by mi się nie spodobało. A sama ma gust zupełnie inny niż ja. Więc wychodzi na to, że twojej mamie chyba nie zależy na tym, żeby tymi prezentami zrobić tobie przyjemność. raczej sobie robi nimi dobrze. A chyba nie o to chodzi w dawaniu prezentów?

Gość prawa-Tywa
Pisalam juz co o tym sadze 🖐️

Gość angemulka
teraz okazało się, ze mama kupiła nam telewizor kineskopowy i magnetowid VHS :(

Gość brzydlisia :)
problem nie jest w tym że twoja mama nie ma gustu. Ale w tym że obie macie inne gusta. Porozmawiaj o tym z mamą i zargumentuj jej że w mieszkaniu urządzonym rzez nią czujabyś z mężem niekomfortowo i źle psychicznie

Gość brzydlisia :)
a żeby mamy ponownie nie doprowadzać do furii nadal wystawiajcie ten wazon gdy będzie was odwiedzać:)