Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jwcbd

PYTANIE ODNOŚNIE SPRZĄTANIA ZA PIENIĄDZE!

Polecane posty

Ile kosztuje sprzątanie mieszkania w mieście ok. 60 tysięcznym, mieszkanie ma powierzchnię 56m2, sprzątanie takie jak kurze, mycie, okna, no takie ogólne, wszystko. Ile się płaci za coś takiego?

Gość Za i inni
Ale w Polsce?

Gość pomoc domowa
ja biorę 10 zł za godzinę jak myję okna 15 zł za h a jak chodzę w niedzielę to stawka razy 2 czyli 20 zł za godzinę

Gość załozyłam se konto o
20 zł/h

Gość rymka rymka
ja płacę 10 za godzinę. Pani sprząta świetnie, zajmuje jej to 3 godziny mieszkanie 60 m2 - to jest cotygodniowe sprzątanie. Okna myte ok 4 razy w roku 50 zł za wszystkie

Gość a jakie to miasto?
Myślę, że co najmniej 10 zł za godzinę, biorąc pod uwagę, że chcesz też okna myć.

Gość pomoc domowa
to jest w Polsce i ja tylko sobie dorabiam w czasie studiów

Gość a jakie to miasto?
U to mało powiedziałam, czyli płacicie 10 zł bez okien, za normalne sprzątanie? Sama szukam kogoś do pomocy w sprzątaniu, bo muszę ogarnąć kilka mieszkań, pomagać rodzicom i dziadkom, i już nie wyrabiam.

o kurcze, ja myślałam, że z oknami to 100 złoty najmniej, okna mam dość małe, jednowarstwowe, plastikowe więc nie ma źle, mam w sumie5 takich małych okien i potem 2 z balkonem. Ponadto mam 2 pokoje, łazienkę i kuchnię.

podnoszę, wie ktoś jak jest na tym terenie gdzie napisałam? te 10 zł się płaci w jakich miejscowościach?

Gość rymka rymka
ja mieszkam w miejscowości zaraz za Toruniem. Pani dojeżdża właśnie z miasta.

Gość a jakie to miasto?
Co za pytanie, ja myślę, ze te 10 zł za godzinę to jest minimum niezależnie od lokalizacji. Bez przesady, chcesz, żeby ktoś ci przyszedł posprzątać, umyć okna i jeszcze żeby zrobił to dobrze i się postarał, to musisz zmotywować. Niestety, ale w tym przypadku mam wrażenie, że obowiązuje zasad "jak płaca, taka praca" - jak zaproponujesz śmiesznie niską kwotę to albo nikt ci do pracy nie przyjdzie, albo przyjdzie i odwali fuszerkę.

Gość w warszawie jest
ja biore 15 za godz ,ale najczęściej umawiam sie za całośc, okna osobno zwykłe 15 zł pokojowe 20 balkonowe ,ceńcie sie ludzie sprzątanie to ciężka praca