Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pineeeezkkkjaaa

Ciągle mam wątpliwości co do karmienia swojego dziecka

Polecane posty

Gość pineeeezkkkjaaa

Czy oby napewno dobrze karmie swoje dziecko? 06.00 - 170ml mm 10:00 - 180-200ml - Kaszka mleczno-ryżowa (bananowa, jabłkowa, malinowa, wieloowocowa) na gęsto, podawana łyżeczką 12:00 - Owoc (jabłko, banan) 14:00 - 130-190g Obiadek z mięskiem i co drugi dzień pół żółtka, popija herbatką, albo wodą 17:30 - Tu właśnie mam problem, bo nie wiem co podawać, czy MM, czy jakąś kaszkę z owocami, czy jakiś deserek (np. kaszka zbożowa z jabłkami i winogronami) albo jogurt? ciasteczka np. z hippa? no nie wiem podaje różnie i mam wątpliwości 20:00 - 180ml mm z kaszą manną (gluten) między czasie podaje wodę, herbatkę, sok (nie są to duże ilości, bo moje dziecię nie lubi pić ale jakieś 50ml dziennie) chrupki kukurydziane, ciasteczka, często chlebek z masełkiem i wędlinką, albo żółtkiem. często też dostaje jakieś jedzenie "nasze" na spróbowanie, jakiś mały ziemniaczek, czy kawałek mięska, rosołek, ale to sporadycznie.

Gość pineeeezkkkjaaa
aha wiedziałam, że o czymś zapomne, córka ma 9 miesięcy i do tej pory była jeszcze MM w nocy, bo była niejadkiem i słabo przybierała na wadze, teraz zrezygnowaliśmy z nocnej butli.

Gość pineeeezkkkjaaa
prosze o odp. doswiadczone mamuski

Gość jak coś palnie to
widać że innych problemów w życiu nie masz :o jak jest niejadkiem jak z tego co napisałaś to dzieciak ma jedzenie przed nosem non-stop? nawet najlepiej jedzącemu by obrzydło :o

Gość pineeeezkkkjaaa
napisałam, że BYŁA niejadkiem i dlatego było karmienie nocne, a nie że JEST niejadkiem.

To ja ci odpowiem. wystarczajaco duzo dostaje Twoje dziecko. Ja zawsze dawalam do syta! jak dzieciak niechcial wiecej, to nie bylo na niego silnych...

moim skromnym zdaniem...9-cio mieseczne dziecko moze jesc juz prawie wszystko, nalezyy tylko wystrzegac sie ostrych i ciezko strawnych rzeczy...nie zaluj jej zup i mieska, bynajmniej drobiu...z wieprzowina jeszcze bym sie wstrzymala...

Gość ile ma
to dziecko? mOJA KILKUNASTOMIESIĘCZNA DOSTAŁA NA OBIAD PAJDE CHLEBA Z ŻUREM I BIAŁĄ KIEŁBACHĄ ZJADŁA PRZECHYLIŁA MICHĘ WYPIŁA RESZTKĘ I ZAWOŁAŁA:MNIAM MNIAM MNIAM!-w wolnym tłumaczeniu-,,matka wycieraj i wypuszczaj mnie stąd! drugiego dania nie było bo nie można na okrągło żreć -dziecko ma jadac 5posiłków z czego przekąski i jabłuszka a nawet u małego dziecka soczek również może stanowić posiłek

Gość pineeeezkkkjaaa
zastanawiam sie czy o tej 17 jak jest głodna to dac jej mleko, czy poprostu deser, jogurt.?

Gość pineeeezkkkjaaa
tak szczerze mówiąc teraz to mi dobrze je.. a był czasy jeszcze do niedawna, ze walczylam o każdego łyka mleka i o kazdą łyżeczkę zupki.. nie chciała jeść w ogóle.. tylko na spiocha. strasznie stresujace to było.

Gość ile ma
Pamiętajcie że ilość komórek tłuszczowych ma wpływ na sylwetkę w póżńiejszym wieku a wszystko roztrzygaja dwa pierwsze lata życia kiedy to owe komórki powstają-pózniej już tylko rosną;)

Gość Agagagaga
Aha to ciekawe... Musze spytac rodzicow dlaczego mnie glodzili, bo teraz jestem bardzo szczupla... Natomiast do 3lat bylam pulchmym bobaskiem...

Gość pineeeezkkkjaaa
a może któraś z mam doradzi??

Gość ile ma
Nie widze związku z tym naukowo potwierdzonym faktem.

bzdura...wychowalam i wykarmilam 4-ke dzieci! Wszyscy szupli , zgrabni! wrecz na pokaz...ha ha... Mysle ze duzo zalezy od genow, no i nie objadac sie tak do obrzydliwosci....

Gość ile ma
Jak dziecko jest głodne to dajemy-proste Nie wyobrażam sobie ani zabraniać jeść ani karmić jak gęś dziecko. Chce to prosze bardzo nie to nie,jest małe nie robi mi na złość kiedy nie chce jeść,tylko nie potrzebuje widocznie(o ile jest zdrowe)

Gość Agagagaga
oja corka ma 11m i rano cyc, pozniej cyc obiadek gerbera, deserek gerbera i drzemka budzi sie cyc pozniej zabawa kapiel i cyc i spac...

Gość ile ma
ale co bzdura? Bo jeśli naukowe fakty to ja nie mam z badaniami nic wspólnego!

Gość pineeeezkkkjaaa
Dzięki, ale wlasnie co dawac o tej 17 jak glodna, czy mleko, czy deserek, jogurt, czy cos jeszcze innego.. niby tyle mozliwosci jest, ale..

Gość Agagagaga
Pinezkja czy ty sie dobrze czujesz czy jaja sobie robisz

Gość pineeeezkkkjaaa
A ty jak się czujesz dobrze???? Jaja sobie robie, tak samo jak ty sobie robisz jaja z prezentu od teściów.

Gość ile ma
Nawet jestem skłonna, ale to będzie moja osobista teoria więc możecie mnie zdeptać za to.. stwierdzić że jak dziecko będzie kulinarnie rozpieszczane i dopieszczane , to w póżńiejszym wieku będzie właścicielem zgrabnej figury i nie będzie łasuchem. Niejadki czeka odwrotny los-w dorosłym życiu będą nadrabiały niedosyt z dzieciństwa(,,jaki byłem głupi że nie lubiłem tego czy tamtego"przykładowa refleksja byłego niejadka)