Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margaretka85

Jak to jest z ta prolaktyna?

Polecane posty

Gość Margaretka85

Mama spodziewająca się dziecka "Jak to jest z karmieniem piersią, słyszałam że będąc w drugiej ciąży nie można karmić bo prolaktyna może działać poronnie, przecież ten hormon przyspiesza poród? Może niech się wypowiedzą mamy, które były w takiej sytuacji." ?

Gość Margaretka85
:(

Gość wetgytyuyjgtr
ale przeciez w ciazy prolaktyna rosnie... wiec nie rozumiem

Gość cccccccccccc
Mam nadzieję że to nie jest ta mama która ma 4 miesięczne dzieco i stara się o kolejne. Brzmi jak ona...... Za wysoka prolaktyna, a szczególnie jej skoki mogą utrudniać podtrzymanie dziecka we wczesnej fazie ciąży. A na początku ciąży rośnie progesteron, nie prolaktyna. Prolaktyna zaczyna się zwiększać pod koniec ciąży.

jak to prolaktyna rosnie pod koniec ciazy? ja kiedy bylam we wczesnej ciazy a testy z krwi i na mocz negatywne az wreszcie w 6 tyg poprosilam lekarza o skierowanie na badanie z krwi na prolaktyne, i wyszla mi ciaza 6 tygodnioowa i prolaktyna 917

Gość chyba progesteron
a nie prolaktyna... Ciąży nie rozpoznaje się po poziomie prolaktyny

Gość chyba progesteron
A aaaa i dla ścisłości prolaktyna rośnie przez całą ciążę i są określone normy na to Ale jeżeli podskoczy zbyt wysoko w pierwszym trymestrze to grozi to poronieniem.

chyba progesteron a czy ja gdzies napisalam ze prolaktyna jest wyznacznikiem ciazy? nie ACTH +73 Prolactine +917 (normalnie dla kobiety w ciazy wynosi 600) ... HCG +5784 (5-6 tydz ciazy) dlaczego wspomnialam o badaniu na prolaktyne i inne hormony... majac za soba tyle negatywnych testow ciazowych a nawet usg piersi zaczelam myslec ze mam za wysoki poziom prolaktyny, poprosilam wiec lekarza o skierowanie do endokrynologa, a ten nie mogl mi go dac ot tak bez powodu wiec dal najpierw skierowanie na badanie krwi: prolaktyna, progesteron, i kilka innych oraz HCG