Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /;,;l,ml

infekcja pochwy, wizyta u gina a okres-co robc dziewczyny??

Polecane posty

Gość /;,;l,ml

od jakiegos tygodnia mialam oczywosta infekcje galaretkowate zolte upllawy wydzielina o rybim zapachu na wizyte u mojego gina czeka sie okolo tygodnia wiec czekam(orzychodzi sie tego samego dnia i rejestruje)ale dzisiaj dostalam okres a wizyte za 2 dni mam i mysle czy jest sens isc??:o serio bo sama nie wiem nie zbada mnie ale zostawiac infekcje znowu na tydzien dluzej;/ biore lacibios femina od wczoraj

Gość poczekać aż sie okres
skonczy i wtedy isc, bo nawet jak ci przepisze cos dopochwowego to przy okresie i tak sie nie stosuje. Poczekaj az ci sie okres skończy i wtedy do gina

Gość /;,;l,ml
tez tak mysle chociaz niektore globulki mozna brac podczas okresu jak betadine ale poczekam czy poza lasibios powinnam jeszcze cos brac?? z serii bez recepty??

Gość goscniedzielny
jesli bardzo cie piecze idz nawet z okresem, ale globulki dopochwowe sie bierze po okresie i tak. jesli nie piecze az tak bardzo przełóż wizyte o pare dni, a póki co łykaj może provag na flore bakteryjna i posmaruj sie po myciu clotrimazolem.

Gość agula8
ja bym poczekała, badanie przy okresie to pewnie średnia przyjemność. Poza tym większość leków dopochwowych stosuje się własnie po miesiączce. na codzień możesz po kapieli stosować provag żel-jest antybakteryjny i antygrzybiczy, a do lekarza umów się zaraz po okresie.

poczekaj jak okres się skończy, do tego czasu możesz się smarować Provag żelem jak polecały dziewczyny, potem do ginekologa i leczenie grzybicy, jak czujesz rybi zapach to najpewniej jest to grzybica

Gość zrob jak kolezanki pisza
badanie podczas okresu to faktycznie 'srednia przyjemnosc'. calkowite spelnienie da ci tylko badanie po okresie :P

Myślę że nie ma sensu iść jak masz okres, bo Cię nie zbada, idź po okresie prze lecz się, zrób posiew żeby upewnić się że już wszystko jest w porządku ale pamiętaj też żeby odbudować swoją mikroflorę po leczeniu żeby nie złapać ponownie infekcji możesz np. zastosować lactovaginal jest bardzo skutecznym lekiem polecam.

Myślę że nie ma sensu iść jak masz okres, bo Cię nie zbada, idź po okresie prze lecz się, zrób posiew żeby upewnić się że już wszystko jest w porządku ale pamiętaj też żeby odbudować swoją mikroflorę po leczeniu żeby nie złapać ponownie infekcji możesz np. zastosować lactovaginal jest bardzo skutecznym lekiem polecam.

Myślę że najlepiej zrobisz jak pójdziesz po okresie bo teraz to i tak nie zaczniesz żadnej kuracji, do tego czasu możesz łagodzić swędzenie clotriamzolem lub provag zelem, pamietaj o prze leczeniu partnera bo w przeciwnym razie będziecie się zarażać wzajemnie.

Gość Eeerrr...
Zadzwon do lekarza i zapytaj czy przyjsc mimo okresu, czy nie. Ginekolodzy nie przepisuja tylko lekow dopochwowych, ale tez doustne. Jezeli objawy sa bardzo uciazliwe to im wczesniej zaczniesz kuracje, tym lepiej, a nie trzeba byc ginekologiem, zeby skojarzyc Twoje objawy z infekcja bakteryjna pochwy.