Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nana00

Co dajecie swoim psom do jedzenia?

Polecane posty

Gość nana00

Jak w temacie... co dajecie swoim pupilom do jedzenia? Wiadomo, że psy potrzebują jedzenia ze wszystkim ważnymi składnikami pokarmowymi potrzebnymi do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Każdy posiłek powinien zawierać odpowiednie ilości białka, węglowodanów, tłuszczy i witamin. Ale co dawać psom, żeby był zdrowy? Sama karma czy jedzenie domowe też? Co dajecie?

pies moich rodziców dostaje na obiad udko z kurczaka, ugotowane na zupie z marchewką i ryżem. do pochrupania ciągle ma suchą karmę royal canin. często jada też coś pomiędzy z tzw. żebrania, czyli kanapka, słodka bułeczka ;) p.s. wyniki ma świetne jak na swoje lata, więc czasem nie prawcie mi uwag, że pies nie może słodyczy :D mój czasem zje i ma się dobrze.

ciężko jest domowym jedzeniem wstrzelić się w zapotrzebowanie psiaka, także gotowany ryż z marchewką i jakimś mięskiem (wołowina, wątróbka albo kurczak) to tylko od święta. na co dzień wyłącznie sucha karma. co jakiś czas zmieniam firmy i smaki, bo mu się nudzą (robię zapasy 3miesięczne w e-karmie i mam z głowy), nie kupuję jednak pedigree, bo źle działa na mojego czteronożnego alergika.

Gość muminok
Ja mam małego pieska ratlerka. Jest strasznie wybredna,niestety przyzwyczaiłam ją do domowego jedzenia.Ma 9 lat od około 5 staram się nie dawać jej tego co nam. Chodzi min. o sól dla nas ilość soli jest optymalna ale ona waży 4,5 i dla taka ilość jest szkodliwa. Gotuje jej w samej wodzie żołądki drobiowe,trochę wątróbek ale też dużo nie można,serca drobiowe,jakiś kawałek wołowego czasami,udko z kurczaka albo zwyczajnie wieprzowe. No ale ona lubi przyprawione inaczej jeść nie chce więc muszę dokroić odrobinkę wędliny minimalnie żeby jej to inaczej pachniało.

Gość muminok
Poza tym gryzie surowe marchewki,czasami trochę groszku zielonego,ziemniaczek ugotowany i uwielbia kapustę surową wcinać.

Gość muminok
Do tego zawsze w miseczce ma suchą karmę frolic. Uwielbia czekoladę ale wiadomo,że pieski nie mogą no ale zawsze jakiś okruszek dostanie.

my karmimy swojego psa resztkami z obiadu, dostaje też rosół z chlebem, a jako przekąskę karmę dla psów z biedronki.

Gość piszinger
Stokrotinka resztkami z obiadu? Wiesz ze to co jedzą ludzie to nie jest jedzenie dla psów. Owszem, zjedza to i im smakuje ale nie bede mowic jak to wplywa na ich zdrowie. Zajrzyj sobie do Krakvetu, co pisze przedmówca i wybierz po składnikach jakąś dobra i pożywną karmę dla psa! Jakieś takie dodatkowe rzeczy o któych piszesz nie mogą stanowić głownego dania dla psa, jedynie dodatki, a też nie wszystko!!

Gość jibbh
czym te biedne stworzenia przez wieki były karmione skoro nie było karmy, a może to jakiś nowy gatunek-pies?np po Czarnobylu mutant krowy?

Gość Mój pies
Moja Majeczka dostaje do jedzenia różne rzeczy np. kiełbasę , kości , karmę suchą i mięsną oraz coś słodkiego ale to dwa trzy razy w roku ponieważ wiem , że psom słodkiego jeść nie wolno. Myślę , że na jedzenie nie może narzekać.........

Mója goldenka była na początku na suchej, dobrej jakościowo karmie.(przez pierwszych 6 m-c życia) później zaczęłam jej gotować. skończyły się problemy z biegunkami, wymiotami. Ja jej gotuję tak: warzywa (marchew, brokuły, seler, buraki, szpinak - co mam to dam) udka z kurczaka, ryż lub makaron.Z udek robię rosół i na tym rosołku gotuję jej pozostałe składniki. Dolewam też do gara oliwę, aby nie posklejało mi się żarełko. Tak więc masz witaminy, węglowodany i białko. Oczywiście dodatkowo daję jej witaminy w proszku ( mniejszą dawkę niż zalecają na opakowaniu). Gotuję raz na 3 dni. Cenowo też lepiej na tym wychodzę niż kupowanie dobrej jakościowo karmy. Polecam!

Zwierzakom trzeba dawać różne rzeczy do jedzenia. Jeśli chodzi o karmę, to ja mogę polecić np. Taste of the Wild, ale karm jest tyle, że każdy może znaleźć coś innego, fajnego. Byliście kiedyś na e-karma.pl? Tam jest ogromny wybór, i sama obsługa klienta bez zarzutu.

mój wcina wyłącznie royala z polecenia pani weterynarz. zamawiam zwykle większe opakowania w krakvecie=oszczędność i darmowa przesyłka. chętnie karmiłabym go też domowym, ale alergik :/

Gość gość
Potwierdzam Rafi jest z******ty, dobra jest też acana bo royal w stosunku cena - jakość to dno