Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katja0018

test ciążowy z krwi !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość katja0018

hej. pisałam juz na wczesniejszych postach.. okres spóznia mi sie w sumie juz 3 tygodnie.. robiłam 2 testy w sobote wyszły negatywne.. kochaliśmy sie z narzeczonym z zabezpieczeniem. Miałam wiele stresu we wrzesniu i pazdzierniku i moze to przez to.. chciałam zrobic test z krwi.. powiedzcie mi cos wiecej czy musze isc na pusty żołądek, czy to badanie to jest wykrycie hormonu beta hcg ? nie czuje zebym była w ciązy to raczej cos ze mna jest nie tak.. poza tym chyba juz powinno wykryć na tescie który robiłam ponieważ planowana miesiączka miała być tak 8.11.2011... wybieram sie we wtorek do ginekologa może juz wtedy bede wiedziała co mi jest... podzielcie sie swoim doświadczeniem proszę o odpowiedz

Gość lilka84
nie musisz być na czczo. betaHCG jest wcześniej wykrywany w krwi a dopiero później w moczu. koszt to ok35zl.

Gość katja0018
czyli wystarczy ze pobiore samą krew bez oddawania moczu ?

Gość tu masz wszystko razem
to badanie robi się z krwi.

Gość katja0018
ślicznie dziękuję.. nie znam się sie na tym heh.. to dzisiaj po pracy ide zrobić badanie.. jeszcze jedno pytanie musze mówić ze chce badanie na wykrycie hormu beta hcg czy moge pow ze chce morfologie taką szczególną ?

morfologia nie wykaże gonadotropiny. Musisz powiedzieć ze chcesz test ciązowy z krwi czyli beta hcg.

Gość katja0018
dziękuję bardzo za informacje... mam nadzieje ze wyjdzie negatywny.. a wiesz może jakie są normy ?

zależy od laboratorium. Ale generalnie wynik poniżej 5 uznaje się za brak ciąży