Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ozdóbpiękniechoinkę

JAK JA MAM BYC INNA, NIE CHCE BYC TAKĄ SAMĄ MATKĄ..

Polecane posty

Gość ozdóbpiękniechoinkę

moja matka jest okropna, boje sie, ze bede taka sama dla swoich dzieci, a bardzo tego nie chce... nie pije,nie jest jakąś menelką a mimo to, moge powiedziec, ze jest okropna... pies się dzisiaj rano zesikał w domu, bo nie wyszła z nią, a ja jeszcze spałam. . . i nagle słyszę jak się drze TY CIPO PIERDOLONA, WYDUPCAJ, CO ZROBIŁAŚ, TY PASZTECIE, WYPIERDALAJ! nie to nie nie jest prowo jak pewnie mi zarzucicie.. myslalam, ze to do mnie, a to do psa jak się okazało ... to jest normalne..? nie wydaje mi sie aby inne matki używały takich słów....a do braci zdarzyło się i zdarza, ze mówi chuju, psie..

jest duze ryzyko ze mozesz powielac blędy wlasnej rodzicielki, no bo skąd masz umiec inaczej poistepowac jesli nikt cie tego nienauczył?? mnostwo pracy nad sobą cię czeka

Gość ozdóbpiękniechoinkę
boje sie, ze podswiadomie bede robic te błedy .. mam 20lat, mam jeszcze czaas na dziecko..ale zawsze wydawalo mi sie, ze bede z dzieckiem jak przyjaciołka, bedziemy mieli swoje umowy... itd, ze nie bede zakazywac, a dogadywac sie.. aby ze mna gadało, zwierzało sie.. czy mi sie to uda..

nie no tez juz nie popadaj w skrajnosc ze nie bedziesz niczego zakazywac bo z taką postawa dzieciak cie wykorzysta Poprostu musisz sobie odpowiedziec jak postepujeszz w sytuacjach stesogennych , czy popadasz w agresje, furie,jelsi tak to trzeba to przerwac

Gość .............875342
to jaka bedziesz zalezy od Ciebie. nie jest powiedziane, ze bedziesz powielać jej bledy, ale bedziesz musiała nad sobą panować. czasem nieswiadomie coś się robi i to może Ci się zdarzac. Musisz być świadoma, że takie coś może Ci sie zdarzać i panować nad emocjami/ zachowaniem. Myślę. że gdy juz nie bedziesz z nia mieszkać i mniej z nią przebywać w końcu Twoje zachwoanie się zmieni:)

Gość ozdóbpiękniechoinkę
ja jestem taka sama.. a ona mi wmawia, ze to ona jest przeze mnie taka...

no sama zaobserwowalam jesli matka ma zly dzien wpadnie w furie, źle sie zachowa do wlasnego dziecka, przedewszystkim nieadekwatnie i niesprawiedliwie to zwala na gorszy dzien, albo ze ją sie do takiego stanu doporowadzilo, ale jesli dziecko skolei ma gorszy dzien wtedy nie ma tej wyrozumialosci do niego i jest z marszu karcone, natomiast dorosle babsko czasami potrafi soie zachowac jak najgorsza wariatka,lecz ona uwaza ze ma do tego prawo

Gość myszaaaaaaaaaaaaaaaaaa
więc zacznij czytać o wychowaniu dzieci, oglądaj super nianię czy coś w tym stylu, tak, żebyś zrozumiała jak powinno wyglądać wychowanie dzieci, zostanie Ci to w głowie i jak przyjdzie czas będziesz wiedziała, jak uniknąć powielania błędów matki. i zgadzam się, jeśl tylko masz możliwość wyprowadź się od matki.