lampyra 0 Napisano Listopad 30, 2011 Hej Dziewczyny:) Od 5 dni jestem na diecie norweskiej. Na razie idzie dobrze. Będzie mi miło jeśli któraś z Was się przyłączy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takajedna30dg Napisano Listopad 30, 2011 też się zastanawiam nad tą dietą, trudno jest wytrzymać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lampyra 0 Napisano Grudzień 1, 2011 Przyznam, że na samym początku było ciężko. Szczególnie, że ja o 7 00 rano jadłam te 2 jajka na śniadanie, a kolejny jadłam ok 15, bo inaczej nie mogę. Ale z każdym dniem jest coraz lepiej (i coraz bliżej do końca :P). Wszystko zależy od siły woli i tego czy na prawdę chcesz schudnąć. Dziewczyny na forum polecały tę dietę, dlatego postanowiłam spróbować. A ile chcesz schudnąć (jeśli nie wstydzisz się powiedzieć, oczywiście) Bo ja mam do zrzucenia ok 20 kg (naturalnie nie zakładam, że zrzucę wszystko na tej diecie, ale to dobry początek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takajedna30dg Napisano Grudzień 1, 2011 no tak z 10 kilo słonikni to by mi się marzyło zrzucić, ale znając siebie i moją cholernie "silną" wolę nie wiem jak to będzie, Już mam myśli, po co sie odchudzać przed świętami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lampyra 0 Napisano Grudzień 1, 2011 Dla mnie Święta są właśnie motywacją :P tzn. ponieważ wiem, że będzie wielka wyżerka i 2 kg w górę jak nic, to postanowiłam teraz zrzucić, przed Bożym Narodzeniem tę wagę utrzymać i na Nowy Rok znowu wskoczyć na dietkę :D Dzisiaj musiałam meeeeega długo czekać na przystanku, byłam cienko ubrana i głodna, a tuż obok była cukiernia. Myślałam, żeby się złamać i kupić drożdżówkę czy chociaż suchą bułkę, ale stwierdziłam, że będę tego żałować i nie uległam pokusie. Chcieć to móc! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lampyra 0 Napisano Grudzień 6, 2011 W piątek ostatni dzień diety norweskiej. Parę razy nagięłam zasady, zamieniłam posiłki kolejnością, do kawy dolałam trochę mleka. Ale ogólnie jestem zadowolona,.Widzę, że schudłam. Ze względu na to że jestem klepsydrą, widać to głównie po talii, ale także po twarzy, ramionach. Biodra i tyłek nadal są giga ;/ Niestety nie zleciało obiecywane 10 kg, ale cudów nie ma, a 5 (bo ok tego spadło) też super.:) Przez weekend 1000kcal a potem jeszcze przez 5 dni amerykańska. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
certyfikowani 0 Napisano Grudzień 15, 2011 Nie myślałyście o indywidualnie ułożonej diecie? Takiej, która na pewno będzie w zgodzie z Waszym organizmem, nie poczyni w nim żadnych szkód. Często próbowanie coraz to nowszych i modniejszych diet skutkuje w najlepszym przypadku brakiem "wyników". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lampyra 0 Napisano Grudzień 18, 2011 Czekałam na taką wypowiedź. Czy Wy myślicie, że my nie wiemy o tym, że można się odchudzać na specjalnej diecie i chudnąć 1 kg na miesiąc? Każdy wybiera swoją drogę, a innym nic do tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
certyfikowani 0 Napisano Grudzień 21, 2011 @Lampyra chyba jednak nie każdy wie o tym, że najlepiej dietę dopasuje dietetyk. Dzięki dietom takim jak np. norweska faktycznie chudnie się, ale równie szybko powraca do wcześniejszej wagi (czasami przybędzie kilka kg więcej), ponieważ nieodpowiedni zestaw składników i posiłków powoduje szybki efekt jo-jo. Naturalnie, nikt nikogo nie zmusza do żadnej diety, niemniej jednak mając do wyboru między taką, która jest zdrowa i przyniesie trwałe efekty a drakońską, zmuszającą do wyrzeczeń i kończącą się efektem jo-jo wybór powinien być prosty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach