Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwainnndiankazkafe

od jutra na kafe...

Polecane posty

Od jutra na kafe otwieram KATOLICKI KĄCIK BIBLIJNY 🌼 [cześć] Mam nadzieję, że znajdę tutaj swoich zwolnienników - z góry ich pozdrawiam. Własciwie będzie to kącik EWANGELICZNY i codziennie wrzucę tutaj coś ku zastanowieniu sie. Powinnam o grzechach ale to nie ma sensu bo jedyny sens opowieści o grzechach to ich wizualizacja. Jedyny sens opowieści o krzyżu to wyrzucenie go na śmietnik - zostają jeszcze Ewangelie i to wszystko w zasadzie. Podobnie jak mojej matce wyrzucono mi krzyż w Wielki Piątek także to już sobie odpuszczę a zajmę się innymi problemami. Jakimi? Jutro je przedstawię. Nie chcę tu pisać z darma - straszyć to nie ma sensu. Postanowiłam PRZYPOMINAĆ ludziom na kafe o tym, że istnieje Ewangelia i rózne mądre rzeczy tutaj wypisywać. Nie chcę nikogo cytować - komentarze jedynie moje. Nie mam pracy - tyle mogę zrobić. Powinnam pisać bloga, ale to bez sensu - tu będę sobie pisała, może ktoś w taki sposób nawróci sie na to, że w życiu trzeba nieść KRZYŻ i tyle. I czasem jest to powyżej wszystkiego co byśmy sobie mogli wyobrazić. Dlaczego? Bo takie jest cieżkie życie jak krzyż - czasem ktoś MUSI nam pomóc go nieść , żebyśmy go donieśli. Czy na to zasługujemy? Moim krzyżem jest samotność też, ale bezrobocie największym. Ludzie mnie oceniają niewłaściwie i to wszystko co mam do napisania, ale to bezrobocie to naprawde nie wiem dlaczego się mi wydarzyło. Naprawdę i tyle :( No i to tyle. Także od jutra zaczynam i zapraszam do czytania moich postów. Będą to cytaty ewangeliczne na temat życia i tego jak powinniśmy zyć by właściwie ocenić rzeczywistośc i mieć do niej odpowiedni dystans - czego każdemu zyczę. Także od jutra zaczynam - dziś andrzejki bawimy sie wesoło, a jutro już refleksja POANDRZEJKOWA jak najbardziej. Dlaczego nie?

Gość daj foto krocza
:)

Gość grrt
Owca wyluzuj:O:P

Wiecie ja nie wiem co zrobię jak nie dostanę mojej kasy - ja już mam dosyć. Te pieniądze i tak są daremne - w życiu trzeba miec pracę sensowną i cos robić także darujcie już sobie wszystkie komentwarze o karierze. Bloga pisać będe o literaturze brytyjskiej - jednak tak postanowiłam - Szekspira sobie daruję. Reszta nauka języka , że COS ROBIĘ, żeby do pracy - jeśli to będzie możliwe wrócić i tyle. I to wszystko. Co jeszcze? Codziennie się modllę o środki do życia. Do pracy fizycznej więcej nie pojadę. Co ja mam OSZALEĆ z powodu tego, że mogę pracowac fizycznie po x latach doktoratu? To był błąd mój że wyjechałam. Ale nie wyjechałabym i po mnie i tyle mam do napisania. Uczelnia by mnie trzasnęła i koniec :( Wiecie ja zdrowia nie mam. Nie ma co szaleć - tam sami szaleńcy siedzą i po prostu nie wiem Olympic Games na taśmie tam jest. Bez sensu i tyle. Jeszcze w końcu coś mi na głowę spadnie PRZYPADKIEm i tyle :(

Nie chcesz nie czytaj - to watek dla chętnych. Jutro pierwszy post o SZATACH. Czy szata w moim zyciu jest wazna? Czym jest szata? A takze post o życiu. O tym czym jest życie i tyle. Krzyża nie będzie - zapraszam. Też będzie , ale nie tym razem i tyle. ZAPRASZAM 🌼

Gość wyrwigruz
a kupęę zrobilaś dzisiaj czy się tylko przechwalasz ?

No moje opinie skad wiem, ze dobre - cytaty WYŁACZNIE Z EWANGELII a reszta moja - jutro Bóg jako największy filozof i zastanowienie się SKĄD MIAŁ taki pomysł filozoficzny RYZYKOWNY NIECO, ale no całe Ewangelie jest to po prostu tak uważam właśnie taki PRZEWRÓT filozoficzny - tak patrzę na nie. Komentarze moje - takie mam życie a nie inne i tyle. Jakie to życie nasze jest i czym ono jest i tyle. Zaczynam od Ewangelii św. Mateusza. I to wszystko. W innych Ewangeliach też poszukam podobnej problematyki i próby jej rozwiązania. Problemy, które poruszać będę związane są ściśle z moim życiem. Nie są wyrwane z kontekstu tylko związane z moim CODZIENNYM życiem i przeklenstwem bezrobocia. Tyle właściwie i to wsyzstko. Przynajmniej na razie. Sami sobie oceńcie ile prawdy będzie w moich komentarzach, które w zasadzie spróbuję napisać jako próbę oceny FILOZOFII życiowej Boga i jak ona zdaje egzamin w moim życiu czy życiu współczesnego człowieka. Jak jest realna ona do spełnienia na codzień. No nie wiem czy jasno sie wyrazam, ale mam nadzieję. Zapraszam wkrótce 🌼

O co mi chodzi w tym momencie to sie jutro dowiecie, ale głownie na przykład ILE PRACOWAĆ? Ile człowiek powinien pracować? Takie coś. Bo jednak wiecie no nie wiem - dużo , mało. I tyle :(

Gość agrazka
juz jestem twoja stała czytelniczką ,pozdrowienia i do jutra

No wiecie ja pracowalam BARDZO DUŻO, a gdzie coś z tego. Ale pracować na pewno trzeba jednak czy bardzo dużo? Hmmm... jak komuś wychodzi. Jak nie wychodzi to wszystko źle i tyle. I trzeba mniej pracowac a jutro fragment Ewangelii , ktory też dużo mi daje do myślenia chociaż... no właśnie... ale to jutro - cały dzień na komentarze zostawiam i na przemyślenia rózne... pozdrawiam 🌼

Gość agrazka
mam nadzieje ze kamelii nie powielisz, bo bym nie zdzierzyła

Witaj agrazko 🌼 Bardzo sie cieszę że jesteś moją stała czytelniczka. Wiecie co - ja wam coś napiszę. Skończyłam wydział biologii i nie obroniłam pracy doktorskiej z ochrony przyrody mając profesora Szafera razem Z JANEM PAWŁEM 2. Bo wszyscy na mnie, że siedzę w domu i cały doktorat chromolę. A promotorowi zarzucałam narodowość. No to juz mu nie zarzucam, ale wiecie taka jedna doktorantka tam... eee ktoś mi miał 1 rzecz powiedzieć i nie ma mnie. I nie dam się i koniec. I przez tego człowieka wyjechałam do pracy fizycznej. Ja miałam przerwać ten doktorat , konkursy w szkole mieć, jeden bardzo wazny konkurs zmarnowałam - wylały mnie nauczycielki i tyle to warte się dowiem no to chcę co mi się dawno miało nalezec i się wtedy wezmę do roboty sama w sensowny sposób i tyle. Bo jakie miał profesor Władysław Szafer - np. Jan Paweł 2 i tyle. I ma go i co mi zrobią? I ja się tych ludzi zapytam - a jakie państwo mają wartości? Nic im nie przeszkadza. Nie? No i bardzo dobrze i czus i tyle. Choć smutno mi bo mnie 10 lat temu zwłaszcza bardzo wiele rzeczy przeszkadzało. Znam ludzi , którzy słuchajcie przychodzili i robili rózne rzeczy przy innych ludziach i NIKOMU TO NIE PRZESZKADZAŁo, a im po jakimś czasie. No wiecie ... znowu taka nie byłam, a skoro tym ludziom nie przeszkadza to to w ogóle nie rozumiem o co chodzi i tyle. Np. w sumie za brak tolerancji dla podobnych czynności w toalecie dom dostała jedna laska a znowu zadaje się z tym gościem, a to samo robił przy ludziach. Bo czemu nie chce tam jechać -bo wiecie - u biednego wszystko im przeszkadza, a u bogatego nic i tyle. Zwłaszcza IQ minus 10 jak i ich i tyle :( I to wszystko cdn. i tyle :(

Nie martw sie agrazko - nie powielę Kameli i tyle. Nie jestem żadną Kamelia i koniec. No cóz... niektórzy będą rozczarowani ale takie jest życie. Grzechy każdy sam sobie policz, a reszta? i tyle :(