Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thchhrhg

Mojej dziewczynie śmierdzi z buzi :/

Polecane posty

Gość thchhrhg

nie moge już tego znieść :/ naprawde strasznie jej śmierdzi, wiem że wszystkie zeby ma zdrowe w dodatku bez przerwy je myje a mimo to cięgle jej śmierdzi, najgorzej jest wtedy jak nic nie zje i jest głoda :/ gumy do zucia nic nie dają. Już nie wiem co robić :o

Gość hjujh
Podobno niektorzy tak maja, jakies bakterie w gardle czy cos takiego, trzeba z tym isc do lekarza. Mialam taka kolezanke w liceum, ktorej strasznie smierdzialo, az nie dalo sie z nia rozmawiac, a zeby miala zdrowe.

Gość thchhrhg
nie wiem co z migadałami ale angin to ona wzyciu miała ze sto, ale że co niby migdały mają do tego :o

Gość apaulina
może ma problemy z zoładkiem

Gość NIE NIE MOŻNA
kup pestki dyni i dawaj jej niech przegryza to naprawdę pomaga

Gość podobny problem
mam, ale zlokalizowałem źródło tego smrodu ... Otóż pojawia się on tam gdzie migdałki stykają się z tylną ściana gardła. jak odchylę migdał to czuje ten fetor ... ochyda,

Gość podobny problem
z tym się nie da utrzymywać normalnych kontaktów z innymi ludźmi ... Miał ktoś taki problem ?

Gość taki sos bolonski
zadne pestki dyni ludzie troche rozumu do laryngologa marsz !!!!

Gość NIE NIE MOŻNA
taki sos bolonski zadne pestki dyni ludzie troche rozumu do laryngologa marsz !!!! nie no wiadomo laryngolog to podstawa ale puki jej nie przyjmie to te pestki jak najbardziej

Gość wkurzona od rana!!!
pestki z dyni to na robaki. a na smrodek pomaga żucie ziaren kawy albo natki pietruszka. ale podstawa to lekarz - laryngolog ew. gastrolog .

Gość podobny problem
niby do lekarza tak, ale oni to wiecie jacy są ... Mi ten fetor powstaje między migdałami a gardłem, tam te pieprzone bakterie się mnożą, suki wredne... Życie niczego nie chyba nic nie da bo tam ślina nie dochodzi ... Poznałem świetna kobietę i przez to nie mogę się do niej zbliżyć. To jest strasznie frustrujące...

Gość podobny problem
ktoś z was miał i poradził sobie z nim ?

Gość zarazpadne
tak ja miałam okazało sie ze trzeba usunac migdałki po usunieciu od razu przeszło

Gość thchhrhg
nie wiem czy jej coś z gardła wychodzi za krótko ją znam i nie rozmawiamy o takich rzeczach :o jest przepiękną dziewczyną ale jej oddech mnie powala nie potrafię tego przezwycięzyć, czasami chce jej powiedzieć coś bprosto w oczy i jak ona mi odpowiada to cały czar pryska. Widzę że unika takich sytuacji ale kurde strasznie mnie to zniechęca do niej. Ona wie że jej brzydko pachnie z ust bo widzę że się krępuje w różnych sytuacjach mówić coś blisko mojej twarzy ale nie wiem czy była w tej sprawie u lekarza.

Gość mikikun
z żołondka ter moze smierdziec ja miałem problemy z trawieniem pomoggły tabletki przeciw niestrawność i omega 3

Gość thchhrhg
ja też podejrzewam żołądek bo najgorzej jest u niej wtedy jak jest głodna albo jak wypije alkohol

Gość thchhrhg
jak pamiętasz to podaj mi nazwę tych tabletem

Gość tetria
Też miałam taką koleżankę co jej jebało z ryja. Nawet jak nie mówiła nic, tylko oddychała to czuć było ten smród. Bleeeeee, ale ona chorowita była, anemiczka jedna :O blade usta, chuda jak patyk, pewnie srakę tez codziennie miała. Brzydzę się takich ludzi co mają taki problem a nic z tym nie robią.

Gość thchhrhg
tetria a ja się brzydzę takimi idiotkami, nie każdy może to zaleczyć jedna tabletką.

Gość tetria
to niech idzie do lekarza a nie, to jedyne wyjście. a ty tymczasem idz po jakiś dobry odświeżacz powietrza

Gość bez pseudonimu !
pestki z dyniiiiiiiiiiiiii

Gość thchhrhg
ale co pestki z dynii ?? Jak zje to jej nagle przestanie śmierdzieć ? No bez jaj !

Gość kotek00701
moga to byc te migdalki ale raczej to beda problemy gastryczne, piszesz ze to sie nasila jak ma pusty zoladek, ma jakies inne jeszcze objawy? bole brzucha, odbija jej sie? ona moze miec jakas bakterie, moze to byc grzybica ukaldu pokarmowego lub refluks, dziewczyna niech sie nie wstydzi i niech idzie z tym do leakrza

Gość kotek00701
a no i tego sie nie zaleczy jakas tam tabletka z apteki bez recepty(jestem pewna ze ona juz i tak roznych rzeczy probowala) czas na doktora, porozmawiaj z nia o tym ale jakos tak delikatnie, powiedz ze sie martwisz o jej zdrowie

Jak zlikwidować nieprzyjemny zapach z ust? 1.krok Myj zęby przynajmniej dwa razy w ciągu dnia - rano i wieczorem. Jest to podstawa aby móc cieszyć się świeżym oddechem. Wskazane jest mycie zębów po każdym posiłku jednak jeśli nie jest to możli-we, po jedzeniu żuj miętową gumę do żucia. Niemycie zębów powoduje gromadzenie się jedzenia pomiędzy nimi a tym samym bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach (i psucie się zębów). 2.krok Nieświeży oddech - bakterie na języku Myj język. Podczas mycia zębów nie zapominaj również o dokładnym umyciu języka i dziąseł. Na języku - zwłaszcza w jego dalszych partiach zbiera się niezwykle dużo bakterii z jedzenia. Im bardziej język jest pokryty białym nalotem - tym więcej bakterii się na nim znajduje. Zawsze zwracaj na to uwagę. Twój język powinien być różowy. Zgromadzone na języku bakterie wydzielają lotne związki siarkowe o ostrym i nieprzyjemnym zapachu. 3.krok Odwiedź dentystę. Nieprzyjemny oddech może być spowodowany psuciem się jakiegoś zęba. Mogą to być ubytki próchnicowe, zgorzel miazgi, psujące się pozostawione korzenie zębów, bakteryjne za-palenie dziąseł i przyzębia, grzybica jamy ustnej (po kuracji antybiotykowej lub przy szczególnie osła-bionym organizmie), zatoki, owrzodzenia. 4. krok Używaj nici dentystycznej przynajmniej raz dziennie aby usunąć resztki jedzenia których nie da się usunąć za pomocą szczoteczki. 5.krok Sucha jama ustna może być kolejną przyczyną nieprzyjemnego oddechu. Jeśli masz suchość w ustach musisz pobudzić wydzielanie śliny. Ślina jest bakteriobójcza - jeśli z jakiegoś powodu wydziela się w mniejszych ilościach, zbierają się bakterie, które powodują nieprzyjemny zapach z ust. Jeśli czujesz w ustach suchość sięgnij po miętową gumę do żucia lub cukierki miętowe (np. Halls). Staraj się pić więcej wody. To pomoże ci w utrzymaniu świeżego oddechu. Mniejszy dopływ śliny i wysychanie śluzówek może być spowodowane np. piciem alkoholu, katar i oddychanie przez usta, przyjmowanie leków wysuszających gardło i usta oraz hamujących wydziela-nie śliny. 6.krok Jedzenie takie jak czosnek, cebula oraz niektóre ostre potrawy są znane z tego, że powodują nieś-wieży oddech. 7.krok Zwykle przyczyna nieświeżego zapachu z ust znajduje się w jamie ustnej jednak może być on również spowodowany chorobą przewodu pokarmowego, wrzodami, ostrym nieżytom żołądka, zespołowi złe-go wchłaniania, przejadaniem się (do przełyku uwalniane są kwaśne soki trawienne powodujące nieprzyjemny zapach z ust), niedrożnością jelit, zapaleniem błony śluzowej nosa, zatok, zapaleniem gardła lub migdałków, a także niektóre choroby płuc. Inne choroby mające wpływ na nieprzyjemny zapach z jamy ustnej to cukrzyca, choroby wątroby oraz mocznica.

Gość thchhrhg
odbija jej się często i dziwnie przewala w brzuchu mimo że jest szczupła. Do jakiego lekarza powinna pójść żeby jej zrobił jakieś badania pod kątem bakterii albo grzybicy żołądka ? Czy to jest zaraźliwe ?

Gość thchhrhg
jezeli okaze sie, ze zaraziła mnie jakims syfem to ja od razu wypierdalam z mieszkania (problem w tym, ze to jest jej mieszkanie, ale co tam..)

Gość thchhrhg
to ostatnie to podszyw

Gość podobny problem
Pisuardesa. => daremnie sie wysilasz to chyba kazdy wie i stosuje na codzien