Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prafonka

Guz pod skórą na policzku.

Polecane posty

Gość prafonka

Mam guzka na policzku już od 3miesiecy. Jest średnicy 1,5cm, 3 tyg temu jak chciałam wycisnąć go (w środku znajduje się ropa i krew), prawie nic nie zdziałałam, tylko po paru godz spuchł mi prawie cały policzek, a guz był bolący na dotyk. Po 2 dniach opuchlizna zeszła, lecz guz pozostał, postanowiłam nie ruszać go, bo i tak nie wiele się z niego da wycisnąć. Dziś chciałam wycisnąć wągra obok tego guzka, był on tak blisko, że również cisnęłam guzka i nagle trysnęła ropa z krwią. Zaczęłam powoli cisnąć i po kilku tryśnięciach ropy zaczęła lecieć krew. nawet jak przestałam cisnąć na chwilę, krew wypływała z guza, była ciemna i gęsta, ciągnąca się. cisnęłam tak tą krew przez chusteczkę może z 4 min. w końcu przestało samoistnie lecieć, cisnęłam jeszcze, bo widziałam, że guz, trochę mniejszy, ale jest nadal. zaprzestałam wyciskania, bo lekko starłam naskórek, więc nie chciałam mieć na 2dzień okropnego strupa w tym miejscu. trochę spuchło to miejsce, ale zawsze tak się dzieje po wyciskaniu. Moje pytanie- co to jest? Jakiś podskórny krwiak? guz, jak się go przyciśnie, jest dość "miękki", jak bańka z wodą w środku. prześwituje bordowa krew pod skórą na tym guzie, czego ciężko mi zakamuflować pudrem. Muszę iść do dermatologa, ale na razie nie mam czasu. Zastanawiam się czasem, czy nie przekłuć igłą tego guza, może wtedy wszystko wypłynie?

Gość gość
Z tego co piszesz to mam cos indentycznego ale nie ruszam na razie tego. Chciałam to przebic igłą ale boje sie ze moze cos sie stac.. Byłam u dermatologa ale nic mi o tym nie powiedział. Dostałam masc ale narazie bez zadnego rezultatu.

Gość gość
odpowiedź po 3-ch latach - fajnie :-)