Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zrobic w grudniu

800 zł na miesiąc życia

Polecane posty

mam 800 zł na 3 osobowa rodzine po oplaceniu rachunkow juz.. musze kupic prezent pod choinke dziecku i chrzesnicy ktora ma 17 lat pewnie bede opprostu dawala jej $ jak mam zrobic zapasy na swieta i zyc caly miesiac macie pomysły ??

mało prawda.. kurcze ..no jakos podołam chyba tragedi nie bedzie ..ale wogole nie czuje tych swiat :(

no porazka ..i z tym z enie mozna porpostu na luzie planowac tych swiat tylko trzeba sie szczypac .

ja od mojej chrzestnej dostałam ostatni raz na komunie wiec chyba twoja chrzesnica jest juz za duza,moze lepiej dac cos na 18-tkę

Gość olekjka
U nas zawsze było kiepsko jakieś 200zł na święta, prezentów od lat nie robimy sobie w rodzinie, każdy coś przyniesie i jakoś jest. Jak nie masz kasy to nie rób prezentów.

no wkurza mnie to bo taka presje troche wywiera mowi "ciocia zamiast perfum czy cos to wole pieniazki kupie cos sama " a przeciez nie dam jej 20 zl;/

Gość kot jest ali!
Kurna kup jej czy tak czy siak coś co uważasz... Bezczelność.

najechetniej nic bym nie dala naprawde mam kryzys z pieniedzmi ;/

Gość A ja Cię rozumiem...
jezeli presje wywiera ciocia to niech da sianko na prezent bo ja bym wolala wydac na swoja rodzine , jak zapychac zyczenia ciotek

to masz wiele, mi zostaje jakies 300, i co mam powiedziec tez mam dziecko i jakos trzeba sobie radzic, najtansze jedzenie, i juz.

Gość spoko loko
Nic chrześnicy nie dawaj, powiedz, ze nie masz kasy, ledw co ciagniecie. Jak jest madra to zromumie, jak jest rozpieszczona... to dopiero by cos ode mnie dostała na slub;P

Gość kupisz im po ksiazce
masz niecale 300 na jedzenie. ale dasz rade, ja tak zyje od zawsze. Rob zupy na tanich skrzydelkach z marketow, jak je wyjmiesz bedziesz miala na drugi dzien, dawaj duzo makaronu, ryzu. Kupne pierogi sa tanie, biala kapusta.

Gość kupisz im po ksiazce
Swiat za bardzo nie obchodzimy pod wzgledem jedzenia. Siostrzenicy powiedz, ze masz problemy finansowe i to niedelikatne domagac sie pieniedzy. Daj te 20zl i juz.

no zamierzam wogole 200 zł juz zainwestowac w pierogi bigos pomrozic to ..bo przyjdzie co do czego i w siweta bede miala pusta lodówke..ciezkie czasy ...;/

Gość wielka doniczka
A u mnie święta trwają cały rok, a nie od święta.

nie bede sie gowniarze tlumaczyc ...przeciez z moich problemow zreszta zaraz by poslzo po rodzinie znacie zycie wiecie jak jest .

Gość Ja mysle, ze nie. Warto
To ja bym z taka rodzina nie utrzymywala kontaktow ani jej nie finansowala.

pomozcie mi wymyslic jakis plan 200 zl zamrazam na swierta co kupic i przygotowac zeby bylo duuuzo i tanio

Gość llllmmmmmmmmmmmmm
Twoja chrześnica jest na tyle duża,że powinna zrozumieć ,iż są ciężkie czasy,a Ciebie nie stać na prezent.W tej chwili nawet 50 zł to dla Ciebie zbyt dużo na prezent dla niej.

Gość świętojebliwa1
pomyśl o emigracji . Ja pierdolę, co za życie. Szok! Zainwestuj w piguły przede wszystkim

no do tej pory mialam niezle a tera maz pracuje dziecko w przedskzolu a ja starcilam prace wiec jest lipa totalna;/

Gość świętojebliwa1
gimgównie się nie tłumacz. Gimgówno takich spraw nie rozumie. Swoją droga nie rozumiem takich osób jak ty. Po pierwsze wygląda na to, że zrobiliście dziecko z myślą, że "jakoś to bedzie". Brrr! Jak tak można myśleć?! Po drugie wiedziałaś już w czerwcu, że w grudniu będą święta. Trzeba było odkładać! A nie żyć z dnia na dzień, od pierwszego do ostatniego! Masz dziecko, naucz się p l a n o w a ć

czytac nie umiesz ta sytuacja wynikla z dnia na dzien ...matko..co za znieczulica.

ja bym zrobila z 2 najtansze ciasta, nie wazne ze nie bedziesz miec makowca, chociaz nawet nie wiem czy makowiec jest takim drogim ciastem zrobilabym salatke warzywna, warzywa nie sa drogie, kupic ziemniaki, marchew seler pietruszke itp zrob pierogi, sa w miare tanie zrob inna salatke z makaronem ja nie znam przepisow ale jesli mialabym malo pieniedzy, nie szykowalabym typowo swiatecznych potraw, bym troche ominela tradycje

Gość ta co z konia spadła
Noxelia żadnych oszczednosci, zero? hahahahahahah noł koments. Pewnie z mamusia jeszcze mieszkasz i nie wiesz kurwa co to prawdziwe zycie w tak pojebanym kraju jakim jest Polska :ODorośniesz dzieczynko,pójdziesz na swoje,założysz rodzinę to zobaczymy jakie bedziesz kurwa miała oszczednośći 🖐️

Gość llllmmmmmmmmmmmmm
Przecież napisała,że straciła pracę ,tak?Gdyby każdy miał myśleć ,że nie będzie miał dzieci ,bo być może kiedyś straci pracę ,to dawno już byśmy wymarli....

dkaldnie to samo mialam ochote jej napisac ale co bede z dzieckiem konwersowac ;/