Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasifunhu

czy zarabiam dużo??

Polecane posty

Gość sasifunhu

1700 na reke. Mam skończone 2 kierunki i cały czas się dokształcam.

Gość wielka doniczka
Miesięcznie czy tygodniowo?

Gość Jesli miesiecznie to fatalnie.
Ja tez zarabiam fatalnie.

Gość pani GINEKOLOG
ja zarabiam 1400 euro na reke :)

Gość moij
H ha ha - 1700 .... Chciał zaszpanować, wyszedł na żebraka.....

Gość moij
Samo "chcenie" nie wystarczy - właśnie dlatego macie śmieciowe wypłaty ze kończy się na "ja chcę" a nie "ja potrafię".

Gość sasifunhu
na miesiąc oczywiście. To nie jest pierwsza praca. W pierwszej zarabiałam ok. 950 na rekę. Nie chciałam zaszpanować. Chciałam po prostu się dowiedziec, dlaczego spora część społeczeństwa wydrapałaby mi oczy za te kwotę. Jestem nauczycielem. Dlaczego ludzie nie patrza na prezesów banków, innych państwowych zakładów, czy spółek, którzy zarabiają co najmniej dziesiątki tysięcy na miesiąc, a mają takie samo lub nawet nizsze wykształcenie ode mnie? czy naprawdę w obecnej sytuacji naszego kraju, gdzie wszystko drożeje, żyje się coraz gorzej, te 1700, w najlepszym przypadku 2000 tysiące na rękę na etat, to powód az do takiej zawiści? Lub nienawiści?

Gość sasifunhu
nie mówiąc już o tym, że oni odpowiadają tylko za pieniądze lub rzeczy. A ja odpowiadam za rozwój, zdrowie i życie ludzi, nie maszyn. Przed przełożonymi, przed państwem, przed rodzicami, przed samą sobą.

Gość wielka doniczka
A gdzie tu masz nienawiść w wypowiedziach? Współczucie chyba🖐️

Gość ruda małpa xx
1700zł to mało...:O

Gość wielka doniczka
Ty mi nic nie mów o odpowiedzialności... po dzieciakach w autobusie widać jaka jest ta wasza odpowiedzialność i jaki macie autorytet. Zera jesteście w większości i swoich dzieci nigdy nie posłałbym do publicznej szkoły. Na szczęście nie mam i nie planuję w tym chorym kraju.

Gość moij
Jak widać, nikt tutaj nie czuje zawiści czy nienawisci z powodu tych paru groszy które zarabiasz - raczej politowanie. I uświadom sobie wreszcie, że uczyć dzieci na takim poziomie jak robi to byle pindzia - potrafiłby każdy. Zazdroscisz prezesowi banku? To dlaczego nie spróbowałaś nim zostać? Zazdroscisz koleżance która ma nizsze wykształcenie ale zarabia więcej? Uśiwdom sobie, ze śmieciowe WYKSZTAŁCENIE i dyplom "płukacza czereśni" jest mniej warte niz realne umijętnosci rozmawiania z klientem, obsługiwania maszyny na produkcji czy chociażby zrobienia artystycznej ślubnej fryzury. takie śmieci jak ty umieją powiedzieć tylko JA CHCĘ< MNIE SIĘ NALEŻY, NIECH KTOŚ MI TO DA!!! I nie widzą, że to świat dorosłych, tutaj każdy dostaje tyle ile jest wart. Nikt nie daje pieniędzy za nic.

Ja nie mam skończonego ani jednego kierunku i zarabiam więcej. Myślę, że po latach nauki i podczas gdy cały czas się dokształcasz masz prawo oczekiwać większych zarobków, choć oczywiście wszystko zależy tak na prawdę od Twojego zaangażowania, kreatywności, pomysłowości, doświadczenia, etc. Ja nie byłabym usatysfakcjonowana takimi zarobkami, aczkolwiek lepsze to niż nic :)

Gość majkamajka majka
jennifer pierdonij sie w leb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kiedy ty idiotko przestaniesz pisac swoje wypociny.........

Gość aaaaaaarwena
ale macie najebane do bani... jak na takie wyksztalcenie to nie jest tak duzo, ale spojzmy prawdzie w oczy- duzo jak na ten kraj. masz racje nalezy ci sie wiecej, i nie tylko tobie...

Gość moij
Jasne, NALEŻY jej się więcej - to tak jak baba która sprzedaje jabłka ze swojego ogródka: NALEŻY jej się po 50 zł za kilo, bo robi to już bardzo dłuuuuugo. I ma dwa fakultety z ogrodnictwa. Tylko że nikt tyle nie da, bo po prostu nikt tyle za jabłka nie płaci, a innych sprzedających po normalnych cenach jest multum. Jeśli ktoś myślał, że w szkole zarabia się kokosy, to jest po prostu głupi. I nie ma pojęcia, że NIGDZIE na świecie w szkołach nie znajduje się posady pozwalającej na kupno mieszkania i samochodu za gotówkę w pierwszym roku pracy.

Gość sasifunhu
Po 1. Niczego nikomu nie zazdroszcze (i nie wiem, na jakiej pdostawie tak sądzicie), bo uwielbiam swoją pracę i nie zamieniłabym jej na inną, pomimo zarobków. po 2. Wręcz przeciwnie- zastanawiam się, czego mi zazdroszczą albo załują, bo chodzi tutaj, jak zauważyliście, nie o bajońskie kwoty.... po 3. gdzie nienawiśc? Nie chodziło mi o Wasze posty, tylko ogólnie o część społeczeństwa. Chociaż później pojawiły sie takie posty, których nawet nie bede komentowac, bo musiałabym to zrobić takim samym jezykiem, a to nie w moim stylu. po 4. było współczucie, dopóki nie napisałam, kim jestem, prawda?

Gość dsfsad
Bez przesady taki CEO firmy ma bardzo duzo stresow i czasami pracuje w roznych strefach czasowych, nie wiem jak w Polsce, ale w USA ludzie pracujacy na wysokich stolkach w miedzynarodowych firmach musza sie niezle narobic i nastresowac (zwlasza w tej ekonomii), zarabiaja bardzo duzo, ale stres jest niepojety do pracy nauczyciela, ktory pojdzie na kilka godzin do szkoly a zarobi ponad 40 tys. dolarow na rok. Jaka praca taka placa, zamiast narzekac mogles sie autorze ksztalcic w innym zawodzie.

Gość sasifunhu
a umiesz czytać ze zrozumieniem? gdzie ja narzekam??? zacytuj:)

Gość dsfsad
Mozna to wywnioskowac z twojej wypowiedzi, ze zazdroscisz ludziom, ktorzy duzo zarabiaja. Kazdy tylko chcialby miec, ale nic w tym kierunku nie robi.

to Ty musisz wiedziec czy Tobie to wystarcza ;) a Pani Ginekolog i tak słabiutko zarabia? hmm... no i jeszcze fakt, że nie kazdy ma głowę do interesów i własnej firmy tym bardziej jeśli wszystko jest tylko na Twojej głowie, pracownicy, papierkowa robota itd. to wcale nie jest takie luzackie i bezstresowe zajęcie..

Gość sasifunhu
Mozna to wywnioskowac z twojej wypowiedzi, ze zazdroscisz ludziom, ktorzy duzo zarabiaja. czyzby? Gdzie? zacytuj, bo ja nie mogę się doszukać w swoich wypowiedziach zazdrości...

No kim jesteś? Panią nauczycielką nauczania początkowego? Niejedna babka z ulicy byłaby w tym lepsza bo was uczyli jedynie jak ryć psychę i prać mózgi maluchom w imię liberalnych i eurosocjalistycznych reguł, a nie uczyć patriotyzmu, samodzielnego myślenia, odpowiedzialności, kultury i szacunku do innych.

Gość fedsgahahafss
zarabiasz 380 euro na rękę to sobie odpowiedz czy to jest duzo w porownaniu z zarobkami na zachodzie ;)