Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafebajaa

On - 41. Ona - 36. Czy ma sens jeszcze...

Polecane posty

Gość gdybym
Kafejbja---- Nie siedż tu tylko bierz się do roboty bo czas ucieka i nie słuchaj smarkaczy bo nic o życiu nie wiedzą. Uważam że masz odpowiedni wiek przynajmniej ustawiłaś się w życi a nie jak te 20-tki z trójką dzieci.

Gość awesome!!!!!!!!!!!!!
o jakie tu głupole siedzą ze aż głowa mala. nie można nawet swojego zdania napisać a od razu zaczynają od wpadek i skrobanek. KAŻDY DEBILE MA SWOJE ZDANIE KTÓRE MA PRAWO WYPOWIEDZIEĆ. TYLE W TEMACIE TĘPOTY UMYSŁOWE

Gość kot jest ali!
awesome!!!!!!!!!!!!! NO BABCIA W WIEKU 38 LAT... FAKTYCZNIE NAJPIERW MAMĄ W WIEKU 19 A PÓŹNIEJ ZA 19 LAT BABCIA. I zapewnic dziecku jedynie biedę... Bo ile taka 19 jest w stanie zarobić? Gówno..

Gość Ale wyj jesteście ............
To się zdecydujcie, bo jak 18 llatka zajdzie w ciąże to macie problem że za młoda - 36 latka za stara. ... Kobieto sama wiesz czy warto czy nie!

lepiej wyglada 18 w ciazy niz stara baba ktora z malym dzieckiem bedzie grala w pilke czy hasała po basenie boisku, placu zabaw. Chyba lepiej sobie ztym poradzi mloda kobieta niz stara baba. Nie sadzicie? ciemnoty

Gość myszkaaaaaaaaaa
moja mama urodziła mnie (co prawda jako 3 dziecko) w wieku 36,5 lat. Bywają takie, co rodzą w wieku 40 :) nie przejmuj się wypowiedziami, 40letnimi babciami zostaje chyba tylko patologia z pokolenia na pokolenie. Lepsza dojrzała, ale dobra i kochająca mama, niż młoda siksa która dzieciaka nie umie wychować, ale ma "warunki". Będzie dobrze :) Ja uwielbiam moją mamę za to, że ma tyle doświadczenia życiowego. Pewnie, że jest już na emeryturze, a ja na studiach, pewnie, że czasem zazdrościłam koleżankom młodych, "luzackich" mam - ale przekonałam się, że starsze mamy są mądrzejsze i bardziej odpowiedzialne. Na jedno byś tylko musiała uważać, na pewno będzie Ci ciężej zajść w ciążę więc możesz przez to być nadopiekuńcza. Ale jestem pewna, że będzie dobrze ;) starajcie się starajcie jak najszybciej!

Gość Sanders29
Moja znajoma pani architekt długo przebierała w facetach. Dopiero jak stuknęła jej 40-tka postanowiła wyjść za mąż. Wkrótce urodziła dwójkę dzieci. Pierwsze jak miała 41lat i drugie jak miała 44lata (dwa miesiące temu) Obecnie wygląda tragicznie (jak jakaś anorektyczka) ciąża wyssała z niej życie, ale jest szczęśliwa, wyniki badań ma dobre i z czasem ma wrócić do normalności. Dzieci są zdrowe. Inna sprawa, że ta moja znajoma była bardzo zadbaną kobietą. Fitness, pielęgnacje, odnowa, joga, zdrowa dieta, najdroższe kosmetyki, SPA ..

Gość kafebajaa
Dziekuje za opinie. Wydawalo mi sie, ze jestem w stanie pojac rozne argumenty, ale estetyczny mnie przerasta. Mloda mama na placu zabaw lepiej wyglada??? Nawet jesli jest zaniedbana, a starsza - zadbana? To jak rozumiem, babci w ogole nie powinno sie tam wpuszczac?

no pewnie ze lepsza mama latajaca po placu zabaw o kryce za dzieckiem ktore zaraz wleci na ulice a stara matka za nim nie nadazy

kafebaja nie rozumiesz chodzi o to ze stara baba ma obniżony czas reakcji. stara baba nie nadąży za małym dzieckiem tak jak młoda. czytaj uważniej bo widzę ze nawet z tym zaczynają się u ciebie problemy

Gość kafebajaa
Plac zabaw jest ogrodzony ;-) Nie wiem, jakimi kobietami w przedziale wiekowym 37-42 sie otaczasz, ale zapewniam, ze w tym wieku nie ma sie jeszcze miesni zesztywnialych ze starosci.

nie mawiaj mi ze 40latka jest szybsza i sprawniejsza od młodej mamy bo cię wyśmieję. Nie wszystkie palce zabaw są ogrodzone ale nie w tym rzecz...choćby chodnik...tez jest odgrodzony od ulicy?

poza tym nie miałam zamiaru Cie urazić! Wyraziłam swoje zdanie. Nie wiem po co w ogóle zadajesz na tym forum tak głupie pytania zamiast brać się do roboty bo przecież bycie matka w starszym wieku nie jest zabronione ustawą

Gość kafebajaa
Moj plac zabaw jest ogrodzony. Nie widze powodow, czemu mialabym jechac z dzieckiem (jesli bede je miala) na drugi koniec miasta. Chodnik nie jest odgrodzony od ulicy. Nie bede bawic sie z dzieckiem na chodniku. Trzeba je prowadzic za raczke... Wiec tylko o sprawnosc Ci chodzi? Nie martw sie o moja. Mimo mego podeszlego wieku potrafie zrobic szpagat, dotknac glowa kolan. Codziennie biegam, duzo jezdze na rowerze. :P

Gość kafebajaa
Mialam nadzieje, ze odezwa sie jakies mamy w tym wieku i opowiedza cos niecos o plusach i minusach macierzynstwa w tym wieku. Nie gimnazjalistki, dla ktorych kobieta kolo 30 jest juz zakurzona mumia...

dziecko nie zawsze się da prowadzić za rączkę (wiedziałam ze takowego argumentu użyjesz) . Mam dziecko i wiem jak potrafi się nagle wyrwać z uścisku.

życzę jednak powodzenia w staraniach, oby to było jak najszybciej. Pozdrawiam P.S. Nie uczęszczałam do gimnazjum bo wtedy jeszcze tego nie było:) Także poznałaś opinie dojrzałej kobiety, być może za ostro pojechałam na początku ale mam nadzieje, że będzie to wybaczone:)

Gość ach!!!!!!!!!!!!
Dziewczyno 36 lat!!!! Wszystko przed tobą. A poza tym, dzieci urodzone przez starsze matki są bardziej inteligentne :classic_cool: Zresztą teraz dużo kobiet decyduje się na dziecko po 30-tce , więc twoja latorośl nie będzie miała traumy, jak tu pisząca jedna Poznanianka:) I kto powiedział, że po 30-tce to już babcia :D. Kobiety teraz są atrakcyjne, seksowne i..... młode! Autorko , nie czytaj już odpowiedzi na twoje pytanie tylko...... zaczynajcie starania! POWODZENIA!!!!🌻

Gość kafebajaa
Myslalam, ze musisz byc bardzo, bardzo mloda, bo trudno mi uwierzyc, ze dorosla kobieta moze uwazac, ze trzydziestoparolatka nie jest juz sprawna fizycznie... Jak dziecko sie wyrwie, to sie je lapie za kapturek albo cokolwiek innego. Mam mlodego pieska, z wiekszej rasy. Ten dopiero potrafi szalec na spacerze, a jakos daje sobie z nim rade. 55kg zywej wagi, biegnacej za kazdym kotem, psem, szarpiacej nagle, skaczacej na mnie...