Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łosica777

czy mnie pogięło?

Polecane posty

Gość łosica777

Jestem matką 2 dzieci. Wiem co to ciąża, znam jej objawy doskonale. Wiem też jak odczuwam ruchy dziecka i NIE DA sie ich z niczym innym pomylic. od 3 miesięcy nie mam okresu. Pewnie od stresu, ale poszłam do ginekologa. Ciążę wykluczył.a Mimo to od 3 dni odczuwam charakterystyczne, bardzo delikatne pukanie :/ Czy powinnam iść do psychiatry?

Gość no ro to
no jeśli ciąża wykluczona to może to ciąża urojona? A jakie masz jeszcze inne objawy? Może to jakies problemy trawienne są? Sprawdzałaś to? A co gin na brak okresu?

Gość czy lekarz zrobil...
czy lekarz zrobil usg? jesi nie - to istnieje duza mozliwosc pomylki

Gość łosica777
ciążę wykluczam. Absolutnie. Zapisałam się do endokrynologa, zobaczymy :( Ale to pukanie.. ehh :(

Gość łosica777
no ale czy obcy pukają?

:D:D:D To jest taki "syndrom pukania". Jak nie mam okresu w terminie też mi zawsze "puka" :D:D Więc nie przejmuj się, nie jesteś sama :D Ale 3 miesiące bez okresu to zdecydowanie powinnaś iść do ginekologa. Bo skoro ciaze wykluczasz to przyczyna musi lezec gdzie indziej i wypadałoby ją znaleźć.

obcy dobrze wychowany :D hahahaha dobre ;d autorko , jesli nie masz tyle czasu okresu to faktycznie może wybierz się to tarczycowego? Warto jednak dowiedzieć się skąd takie zmiany, a wiosenna ma chyba rację z tym syndromem :D ja byłam ostatnio na usg kontrolnym u gina, a kilka dni po badaniu wpadłóam na poomysł zrobienia sobie testu ciążowego, bo czułam się senna ;DD

wiesz co CI powiem, ja tez mam takie cos i to chyba sa jelita, bo ja akurat okres miałam, ale pare razy dziennie czuje takie jkaby ruchy dziecka.... i nawet mam jakies takie dziwne uczycie w podbrzuszu, ale to sobie na bank wkręcam, no ale test chce zrobic dla swiętego spokoju:)

zdecydowanie powinnaś pójść do lekarza. Może nie od razu do psychiatry ale skonsultuj to ;)

Gość darkika
ej bo az ja sie wypowiem ja tez mam te pukańsko:D i tez zaraz czy to nie dzidzia kopnela bo to tak sie odczuwa ale sama jestem 9 miesiecy po porodzie i zaraz sie uspokajam ze nie moze byc:D dziwne to jest takie uczucie ze jakby nagle cie dziecko kopnelo hehe zawsze sie usmiecham do siebie:D

mi na szczescie od czasu porodu nic nie puka:D, ale przypomnialy mi sie pierwsze ruchy corci.. wtedy wlasnie nie myslalam, ze sa to ruchy dziecka a jakies dolegliwosci jelitowe :D jednak po kilku dniach ruchy sie nasiliły i juz wiedzialam ze to dzidzia :)

Mi po ciąży troszkę brzuszka zostało ( taki flak ) i nieraz puka jak się schylam i brzuszek wisi :) Teraz byłam w wannie i też pukało i tak się zaczęłam zastanawiać kiedy każą sobie otworzyć :D < lol >

Gość ale glupoty :(
laski to ja dołącze do klubu pukanych.jestem 7 miesięcy po porodzie i tez mi ktos/cos puka.Okres niby mam normalnie,ale kto mnie tam kopie????

Gość hdtyj
te wasze pukanie to nic innego jak powtórne "prawidłowe" układanie się organów w waszym ciele. pewnie tego nie wiecie ale podczas ciąży wasze organy podnoszą się do góry aby dać miejsce rozwijającemu się dziecku. dlatego tez wiele kobiet nagle zaczyna się zmagać ze zgagą bo odcinek pomiędzy przełykiem a żołądkiem maleje. bądź co bądź wasze jelita, żołądek itd przez kilka miesięcy znajdowały sie w nienaturalnej pozycji. ale o tym to było w podstawówce na biologi, wiecie?

hdtyj - popsułaś całą zabawę :D:P:D A tak na marginesie, gdzie jest autorka wątku ? Może obcy ją już porwali ? :D

Gość poniżej wszelkiego poiomu
Pomocna mama "Chciałam tylko napąknąć, że do mnie też coś puka od kilku dni" WTF? "Napąknąć"? :O To jest wręcz smutne, jacy ludzie wychowują następne pokolenie. Pokolenie analfabetów, niestety :O

Ojej, zrobiłam błąd ortograficzny. To straszne :D I nie wiem czy wiesz, ale analfabetyzm to brak umiejętności pisania i czytania, więc nie wiem co ma piernik do wiatraka :o Może poczytaj też troszkę o netykiecie :P

Gość kocham p
nie nie pogieło Cie. Moze rzeczywiscie jesteś w ciązy tylko ta lekarka sie pomyliła..idz do innego specjalisty a jak ten ci powie ze nie jesteś to niewiem:( Moze podłoże jest w czymś innym..