Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a takaa sobiee

majtki poporodowe -doradcie

Polecane posty

Gość a takaa sobiee

dziewvczyny chce kupic sobie majtki poporodowe wielorazowe bo podobno te jednorazowe nie przepuszczaja powietrza i ogolnie sa odradzane prze zpolozne tak?? powiedzie jak to jest z rozmiarami?? ja ogolnie jestem chuda i niska nosze rozmiary S czasem M. np te http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe-hartmann-do-120cm-i1943387043.html beda na mnie dobre czy mzoe za duze?? jakie sa najlepsze moze podajcie linka do sprawdzonych juz produktów??

Ty najpierw sie zorientuj czy w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic wolno nosic takie majtki. Ja rodzilam w szpitalu w Saczu i tam takich majtek nie wolno nosic , tylko podpaska miedzy nogami...

ja miałam właśnie te z linku. jak dla mnie super. co do rozmiaru. zmierz sobie obwód brzucha i będziesz wiedziała jakie będą dobre :) ja przy obwodzie brzuszka przed porodem 120 cm miałam właśnie te z linku. i były super!

Gość a takaa sobiee
u mnie mozna nosic takie w szpitalu

u mnie w szpitalu też nie było wolno ich nosić, ale ze szpitala już w nich wyszłam :) i w domu też się przydały jeszcze długo po porodzie :)

Gość a takaa sobiee
czyli te do 120 chyba beda na mnie no nie?? bo mniejszych nie widziałam

Gość a takaa sobiee
a propo jak mozna z sama podpaska chodzic?? w ogole nie moglyscie mniec nawet swojej bielizny?? a czym bylo uzasadnione ze nie wolno nosic tych poporodowych w szpitalu??

Gość no ro to
no mówią że trzeba jak najwięcej wietrzyć krocze.

uzasadnienie - krocze ma sie wietrzyć a w majtkach nie może. normalnie jak pingwinek :P ja co prawda za dużo sie nie nachodziłam, ale nie było najgorzej. ale skakać o kulach było bardzo trudno :)

Gość vitelle
Ja również miałam takie same (lub podobne, kupowałam w aptece) i byłam bardzo zadowolona. Lekarka na obchodzie pochwaliła, że mam bardzo dobre majtki :) Miałam 2 pary, prałam na bieżąco w szpitalu i suszyłam na grzejniku, schły błyskawicznie. Polecam. Jednorazowe są do kitu, bardzo niewygodne, ciężko się w nie wcisnąć, chyba że w rozmiar XXXXXL ;)

Gość a takaa sobiee
he he jakos nie moge sobie wyobrazic bez majtek :D podziwiaqm :D no u mnie wiem ze nie mozna jednorazowych ale wielorazowe juz tak bo sa przewiwne ;)

uzasadniali to tym, zeby byl dostep powietrza do rany krocza :O w szpitalu wktorym rodzialm jest sala dla odwiedzajacych i tam sie spotykalam z mezem bo na sale nie wolno bylo nikomu wchodzic , wiec moglysmy chodzic jak chcialysmy. Ja zaszwe ja wychodzilam to zakladalm dlugi szlafrok zeby mi nikt wdziekow nie ogldal.

Gość a takaa sobiee
w kazdym razie dziekuje za inf :)

Gość to jak ona sie tam
trzymala bez majtek?! nie odpadala? to niemozliwe jakies?

Gość to jak ona sie tam
podnosze bo to ciekawe :p jak sie podpaska trzyma miedzy nogami bez bielizny?

no masz nogi to przytrzymujesz udami :P jak mówię przy chodzeniu nie przeszkadza aż tak, ale skacząc o kulach, kiedy każdy podskok boli masakrycznie (bo tyłek poszyty) do tego ten podkład...gryyyy

Gość no ro to
no pewnie ze się da. Chodzi się jak Chinka czyli pomalutku i drobnymi kroczkami. Te podkłady są naprawdę spore -bez porównania do zwykłych podpasek więc nie ma problemu. Jak dla mnie bardziej problematyczne były szpitalne koszule -czasem makabrycznie krótka się trafiła. :P Ale miło było codziennie założyć świeżą koszulę.

Gość banda idiotów z tych lekarzy
Majtki to akurat najmniejszy problem w dostępie powietrza do rany. Jak niby krocze ma się wietrzyć PRZEZ PODPASKĘ czy PRZEZ PODKŁAD???

Gość leniuszkaaa
Ja tam żadnych takich gaci nie miałam. Zwyczajnie bawełniane figi tylko nie były obcisłe (raczej takie babciowe) ;) no i do tego te mega podpaski po pordzoie, takie cegły ogromne.

Gość no ro to
a co ty myślisz że leżąc w łóżku ściskasz sobie ten podkład między nogami cały czas? Otóż nie, podkład powinien leżeć pod tyłkiem żeby krew mogła na niego spływać a krocze ma być odsłonięte tak aby był dostęp powietrza. Zaleca się wtedy leżenie z ugiętymi w kolanach nogami. Teraz zrozumiałe?

sama piszesz, że nie leży się plackiem 24/dobę tylko się chodzi - to ja się pytam: jaki problem zdjąć majtki leżąc i zakładać chodząc??? teraz zrozumiałe?

Gość no ro to
to nie ja to wymyśliłam więc czego się czepiasz? Piszę jak było w szpitalu. A co ty zrobisz to mnie już wszystko jedno.

Nie Ciebie się czepiam (nie chciałam, żebyś odniosła takie wrażenie) tylko lekarzy :p. Bo nie widzę logiki w ich zaleceniach. I masz rację - w szpitalu zrobiłam tak, jak uważałam za stosowne.

Gość ja miałam takie majtki jak te
z linku tylko bardziej wycięte - nie spodenki tylko figi czyli trójkąt i były bardzo wygodne, kupiłam rozmiar większe niż nosze normalnie czyli L i nosiłam te majtki niżej niz normalne więc krew spływała na podkład ale jednocześnie był przewiew, a jak leżałam to je ściągałam, a podkład przesuwałam bardziej do tyłu a krocze wietrzyłam o takie miałam: http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe-siatkowe-40-44-i1964283839.html