Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula768

Mycie włosów

Polecane posty

Gość Paula768

Co ile myjecie włosy -głowe?

Gość zapada
codziennie lub co drugi dzień

Gość Paula768
ja raz na tydzien ,dodam ze mam dlugie wlosy ktore teraz z powodu tarczycy mi wypadaja ,stosuje loxon 2% , on wysusza wiec nie widze potrzeby aby myc czesciej

Gość dzisiajdokina
raz w tygodniu mam długie blond włosy i ich umycie nie jest takie łatwe. najpierw rozczeywanie, potem mycie specjalnym szamponem dwa razy, potem płukanka, potem jedwab na 20m minut, potem suszenie, kręcenie na grube wałki na noc, rano prostowanie ( ale nie od nasady)- i takim sposobem włosy jakieś 5-6 dni są świeże i ładnie wyglądają. jakbym miała myć co drugi dzien chyba musiałabym nic innego nie robić w domu :)

Gość dzisiajdokina
poza tym jeśli przyzwyczaimy włosy do codziennego mycia to potem jest problem. sama kiedyś tak miałam. przy krótszych włosach potrafiłam myć codziennie, a potem jak jakiś dzień nie mogłam umyć to na drugi dzien smalec na głowie.

Gość dzisiajdokina
teraz myję włosy raz w tygodniu i w zupełności wysatarcza. jednak jak pisałam mówię tu o prawdziwym myciu( solidnym wyszorowaniu skóry głowy, co najmniej 2 razy, pożądnym szamponie i odżywkach , a nie o takim pogładzeniu włosków przez 3 minuty i spłukaniu.

Gość a jak przywzyczaić włosy
do rzadszego mycia?? ja musze myć niestety codziennie, jak umyje raz na 2 dni to źle sie czuję, nie są tluste, ale jakieś takie...

Gość Paula768
poprostu przeczekaj tydzien i one juz same beda miej produkowaly tego tłuszczyku

Gość pani GINEKOLOG
to nie prawda ze jak niby sie wlosy do czestego mycia przyzwyczai to sie czsciej tluszcza, ja moje wlosy musze co dwa dni myc , no nie musze ale smierdza zarciem jak gotuje i nie umie tego wytrzymc, nie rozumie jak mozna raz na tydzien myc wlosy fujjjjjjjjjj, ja bym mogla frytki na tym tluszcze z tygodnia smarzyc

Gość Paula768
pani GINEKOLOG , moze i tobie jada wlosy jedzeniem :) mi tak mic nie jedzie ha ha :)

Gość pani GINEKOLOG
paula _________ moze nie gotujesz???? albo jeszcze gorzej ...sama smrodu swojego nie czujesz

Gość pani GINEKOLOG
A TAK POZATYM PAUla po co piszesz w jakis forum kto kiedy myje wlosy, widocznie ci sie to nienormalne wydaje ze ty je myjesz co tydzien , to czyli 4razy w miesiacu jesz frytki??

Gość pani GINEKOLOG
nie glupia tylko zabawna co prawda w oczy kole

Gość rano jak wskakuję pod
prysznic - to myję się cała - razem z włosami. W ciągu dnia czy wieczorem - już przeważnie bez włosów. :-)