Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garfield_arbuckle

Dziś Światowy Dzień Walki z AIDS - kochajmy się odpowiedzialnie!

Polecane posty

Gość garfield_arbuckle

Co 6 sekund ktoś na świecie zakaża się HIV. 34 000 000 osób na świecie żyje z tym wirusem. Każdego dnia średnio 3 osoby w Polsce dowiadują się, że są zakażone. 15 000 osób w Polsce jest zakażonych wirusem HIV... szacuje się, że kolejne 20 000 jest zakażonych, jednak o tym nie wie. Wiele osób nie dopuszcza do siebie myśli, że HIV i AIDS może ich dotyczyć, panuje przeświadczenie, że problem ten dotyczy wyłącznie narkomanów, osób prostytuujących się, czy też homoseksualistów - jest to mit. Seks, nawet ze stałym partnerem, może być potencjalnym zagrożeniem, jeśli partner ten w przeszłości narażał się na ryzykowne sytuacje (np. przygodny seks, tatuaż przy użyciu niesterylnych narzędzi, eksperymentowanie z narkotykami). Niestety często uważamy, że nas ryzyko zakażenia nie dotyczy, nie przeprowadzamy testów w kierunku HIV i przez swoją nieświadomość zakażenia możemy narażać zdrowie innych osób. Gdzie można zrobić test? Anonimowo i bezpłatnie można zrobić test w Punktach Konsultacyjno Diagnostycznych.. Wykonanie testu poprzedzone jest rozmową z konsultantem. Pamiętajmy, że zrobienie testy to nie wstyd tylko wyraz naszej odpowiedzialności! Poproszenie partnera o zrobienia testu oraz wykonanie go samemu jest wyrazem odpowiedzialnej miłości! Informacje o tym, jak można, a jak nie można się zakazić, statystyki, informacje o testach, a także wykaz Punktów Konsultacyjno Diagnostycznych można znaleźć w wywiadzie z dyrektorką Krajowego Centrum ds. AIDS przeprowadzonym z okazji Światowego Dnia Walki z AIDS: http://pastylka.pl/choroby/aids/artykuly/279,idac-z-kims-do-lozka-idziemy-do-lozka-ze-wszystkimi-jego-wczesniejszymi-kochankami

Gość mikikun
po co tatuaz robic jak to jest grzech seks przedmałżeński to też grzech więc to jest kara za grzech Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca.