Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konfiturzystka początkująca

dzem jabłkowy pomocy

Polecane posty

Gość konfiturzystka początkująca

otóż smaze je już 2 dzień i jeszcze są małe kawałki jabłek. moje pytanie to czy mogą one zostać, czy trzeba czekać aż każdy kawalatek się rozpadnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja.......
oczywiście że mogą zostać kawałki ...ja np co roku robię dżem z truskawek i z czarnej porzeczki i zawsze zostawiam kawałki owoców nie lubię dżemu takiej papki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zależy co kto lubi-u mnie są kawałeczki.A jak nie chcesz aby były,to chłodny dżem zmiksuj blenderem,potem zagotuj-i gorący do słoików.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konfiturzystka początkująca
dzięki dziewczyny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zapożyczyłam przepis z topiku
Jak nie przepadasz za dżemem z większymi kawałkami jabłek,to na przyszłość przed smażeniem jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach,taki szybciej się smaży i nie trafiają się kawałki jabłek:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×