Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaspana_Mama

Jak kładziecie półtoraroczniaków spać?

Polecane posty

Gość Zaspana_Mama

Śpią w łóżeczkach czy w łóżkach, materacach? Zasypiają same, czy głaszczecie je, czytacie, puszczacie kołysanki? Śpią całe noce czy budzą się? O której kładziecie spać?

Gość mamasyniaE
synek jak mial poltora roku to spal raz w ciagu dnia, i zawsze przebierany byl w pizamke itp, kladlam sie z nim do lozka (w lozeczku spal do roku i to tylko w dzien), i zasypial sam, przy mnie, glaskalam ale nic nie mowilam a w nocy? tez spalam z nim, wiec kladlismy si erazem, przy lampce , a potem po ciemku, zasypial , ale byl bardzo zabawowy :P i z trudem mu to przychodzilo, do poltora roku jadl 2 razy w nocy, a a wogole jadl do ponad 2 lat ale juz tylko raz, wypilam na spiaco i spal nadal, nigdy nie pil w nocy

Gość Inesssska87
Ja też jestem ciekawa

Gość moj synekkkk
spi w ciagu dnia raz godzine do 1,5. idzie spac ok 19.30 i spi do 6 albo 7 rano. spi w lozeczku zasypia w ciagu dnia sam. wieczorem trzeba posiedziec przy nim az nie zasnie. przed wieczornym snem czytam mu kasiazeczke. nie je w nocy i nie pije. czasami budzi sie ale ide wtedy do niego poloze go i zasypia po chwili

Jak moje bliźniaki miały półtora rok spały raz w dzień około 2-3 godzin. Wstawały rano około 8, chodziły na drzemkę około 13, potem jakos 21 spać na noc. W ciągu dnia przebierałam je w piżamkę, kładłam do łózeczek, mówiłam papa i zamykałam pokój. każde z nich spało w swoim pokoju. To był piękny czas dla mnie, bo miałam dla siebie te 2-3 godziny, ale od jakis 2 miesięcy nie spia już w ogóle w dzień :-O

Gość corka spi w swoim lozeczku
zasypia ok 18.30-19(zalezy ile pospi w dzien) i wstaje ok 6-7. na drzemke idzie 10.30-11 i spi 2-3 godziny. klade ja po prostu do lozeczka, caluje w czolko i wychodze z pokoju i tak zasypia sama. chyba ze jeczy marudzi bo nie umie zasnac to ide i glaszcze po policzku pleckach, i wtedy zasypia

spi cale noce bez pobudek

jak miał 1,5 roku spał raz w dzień około 3-4 godzin. w swoim łóżeczku - przebierałam go w piżamkę, kładł sie do łóżeczka, buzi na dobranoc, zasłaniałam żaluzje i wychodziłam z pokoiku. w nocy spał od ok 20-21 (zależy jak długo na dworze sie bawił) do ok 6-7 czasem wcześniej jak wyjątkowo gorąco było. zasypianie wyglądało dokładnie tak samo jak w dzień (poprzedzone kąpielą). w nocy czasem sie budził czasem nie. zwykle się wybudzał, brał niekapek z wodą, pił i szedł spać dalej. zresztą do teraz pije dużo w nocy.

ja nigdy w dzin nie przebieram w pizamke tylko spi w ciuszkach w ktorych sie bawi w domu, przewaznie body plus rajstopki, chyba ze sie poprudzi to wtedy zakladam czysciutkie.

Gość anka999999
w dzien w wozku i trzeba bujac, a na noc normalnie w moim lozku a pozniej przenosze ją do swojego

Gość Zaspana_Mama
A mój kiedyś zasypiał pieknie sam w łóżeczku a od 2-3 tygodni zanim zaśnie strasznie płacze przez ok 7 minut i budzi się 2-3 razy w nocy i bez cieplego mleka nie zaśnie. Co mam zrobić?

Gość KULTURALNYBARDZO
Ja nie kładę, ogląda teraz ze mną filmy

jasiek to spał jak zabity, zawsze sam zasypiał w łóżeczku, zarówno w dzień jak i w nocy. nie budził się od 5 miesiąca. ale w dzień spał po 40 minut.... młody też od początku spał sam w łóżeczku, sam zasypia wieczorem i w dzień. zawsze ubieram go do spania w piżamę. wieczorem jak jest zmęczony czyli ok 19-20 to przychodzi raz do mnie, raz do męża, raz do brata i tak chodzi od jednego do drugiego, więc pytam czy chce iść spać, mówi, że tak, więc do wanny, potem kolacja i do łóżka. zostawiam go samego i wychodzę. zasypia po kilku minutach. miał jakiś czas temu taki okres, że też zaczął się budzić w nocy koło 2-3 i mnie wołać. wtedy nie było rady, leżał z otwartymi oczami aż dałam mu mleko. trwało to z tydzień, no i raz okrutnie mimo iż wołał ze 3 razy mama, to nie wstałam i się nie odezwałam. może to okrutne, ale zadziałało, położył się spać i spał do rana. od tamtej pory sporadycznie zdarza mu się budzić w nocy i mnie wołać. zawsze wtedy leżę cicho, żeby nie wiedział, że mnie obudził. kładzie się i zasypia. u nas pierwszy raz pojawił się problem jak zaczęło się szybko robić ciemno i wydaje mi się, że on czasem budzi się w nocy ale nie wie czy jest już rano - wstaje między 6,a 7 więc jest jeszcze ciemno...

mój starszy spał raz w dzień i sam zasypiał najczęściej w łóżeczku, bo zdarzało się że tam gdzie się bawił tam zasypiał. a młodszy właśnie ma 1,5 w dzień spi 2-3 godz. sam zasypia tam gdzie padnie,w nocy czyli od 22 -8 śpi sam w łóżeczku.przed spaniem kąpiel piżamka, flacha już w jego łóżeczku i z flachą zasypia sam.

a czemu przebieracie do spania w dzien maluchy w pizamke? z ciekawosci pytam;p ja mam jakos tak zakodowane ze dizen to dzien i niech spi, ale w dziennych ciuchach oczywiscie wygodnych i niech nie myli jej sie dzien z noca, rolety tez zaslaniam ale juz zaslon nie, jest jasniej niz w nocy, tez zeby wiedziala ze to dzienna drzemka a nie nocna. wieczorem dostaje ok 18 kolacje pozniej kapiel i spanie , bez butli, juz dawno oduczylam.

przebieram w dzień w piżamkę raz dla wygody dziecka, a dwa to taki dodatkowy sygnał, że czas spać. choć teraz już zazwyczaj sam koło 11 zaczyna się kręcić koło łóżeczka, trze oczka i pokazuje że jest zmęczony. głównie dla wygody.

ja nie przebierałam dzieci do dziennej dżemki. ale pewnie chodzi o rytuał, dziecko już przebierane czuje że nadchodzi czas na spanko i łatwiej je przyzwyczaić.ale u mnie było by to nie możliwe bo moje dzieciaki zasypiały gdzie chciały, i o której chciały,a przewaznie spali w aucie lub na spacerze.