Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucyferia 666

po co chrzcic dziecko?

Polecane posty

Gość lucyferia 666

głupi rytuał z sredniowiecza. Ja swojego nie ochrzcze i będę mu wpajać od najmłodszych lat ze ci smieszni panowie w czarnych sukienkach to wrogowie a od koscioła ma sie trzymac z daleka.

Gość joooooooooooolu
to raczej tradycja i ze co ludzie powiedza, jak nei ejstes katoliczka nie praktykujedz to po co?

Gość lucyferia 666
a czemu debilka? czemu biedne dziecko? bo mam inne poglady niż wy?

Gość jewyyy
Dziecku się od nie ochrzczenia nic nie stanie. Dużo jest nie katolików, nie chrzczą swoje dzieci i jakoś żyją. A czarny za godzinę roboty bierze około 800zł.

kurvva dziecko ochrzcic trzeba, czy wam sie to podoba czy nie, a swoje poglady wsadzcie w kieszen bo one maja tu niewiele do gadania

Gość lucyferia 666
dlaczego niby trzeba ochrzcić? wyjasnij, posmieje sie przynajmniej. :D

Gość bez sensu chrzcic
tak samo mozesz obrzezac, ale po co? madrzejsze ani szczesliwsze od tego nie bedzie, kabze czarnemu nabijesz i tyle. tylko oszolomy ze wsi boja sie nie chrzcic, bo co na to sasiedzi...

Gość jewyyy
Do księdza przychodzi facet. Jest bogaty i ustawiony dopiero co wrócił z Ameryki i mówi: -Proszę Księdza chciałbym ochrzcić mojego kota -To nie możliwe zwierzęta nie mają duszy -Ale ja daje księdzu 10 tys dolarów -Nie mogę tego zrobić -No to 20 -Nie -30 -Zgoda! Spowiada się później ksiądz u biskupa i mówi o kocie ten zaczyna go opieprzać że jak tak można i w ogóle, a ksiądz mówi o 30 tys dolarów No to biskup się chwile zastanawia -To teraz proszę mi tego kota do bierzmowania przygotować.

Gość dada da
my nie chrzycimy naszych dzieci nie chodzimy do kościoła, nie uczestniczymy we mszach itd.

Gość równie dobrze możesz
przyjąc schronienie w buddyzmie. Jak to czujesz, to rób, jak nie czujesz, nie rób. Najbardziej bez sensu jest gdy ludzie bezmyślnie małpuja po sasiadach, bo "wszyscy tak robią". przede wszystkim nie wszyscy, a po drugie trzeba mieć ochotę na daną religię, żeby praktykować przynależne do niej rytuały. Jak ktos nie czuje, że musi byc katolikiem, nie wiem na cholerę chrzci swoje dzieci.

Gość jewyyy
A nie ochrzczone dziecko do piekła i tak nie pójdzie. Będzie miało wystarczająco lat to samo zdecyduje.

Gość jewyyy
TakaMALAjedna sensowne argumenty no no

Gość taka mala jedna o czym
ty piszesz? co jest oczywiste dla ciebie, jest obce innym, podziel sie laskawie swoimi madrosciami. jak to jest w twojej sekcie?

TakaMALAjedna BRAWO:) Podoba mi się TWoja pierwsza odpowiedź:) Po co chrzcić?Żeby tłumoki miały zagadkę:P

Gość do piekla to juz nawet
katolicy nie pojda, kosciol ustanowil na ktoryms tam soborze, ze piekla jednak nie ma.

Gość lucyferia 666
ej ej, ale jak chetnie wysłucham czemu tak agresywnie reagujesz na objawy wolności religijnej i uwazasz ze mądrzejsi od ciebie wolonomysliciele sa "tepi" mimo iz tepota bije wlasnie z twoich agresywnych wypowiedzi.. Moze jestes ze wsi i jestes zbulwersowana "jakże to tak mozna? szatany! proboszczowi się poskarze!" :D

Gość hej haj heloł
a mówiłem ci ,ze zjebami nie warto dyskutować

Gość jewyyy
TakaMALAjedna a w ogóle to jak Ty się zachowujesz? Przeklinasz, obrażasz ludzi. No postawa prawdziwego katolika. Słuchacie tego pisma świętego i nic się nie uczycie.

Gość podpieszczaja sie
sekciary, a na pytanie to nie odpowiedza - czemu? - bo same nie wiedza...

adalis86 :P wam tlumoki nawet nie ma SENSU nic tlumaczyc ani argumentowac, szkoda mojego czasu na takich odmiencow jak wy 🖐️

Gość katolicyzm coś ludziom
złego robi z głową :P

Chrzest jest nie tylko u katolików ale również u prawosławnych, świadków jehowy a nawet w BUDDYZMIE A po co jest? To już nie nasza sprawa wam tłumaczyć Skoro z młodych lat nie wynieśliście chociazby tyle to bardzo wam współczuję Ja to mogę wytłumaczyć za parę lat swojemu dziecku a nie wam - dorosłym baranom

Gość esrdtyuijokljhgfdsx
Kurcze, nie rozumiem czemu mówicie, że TRZEBA OCHRZCIC i koniec? A jak ktoś nie chrzci to wyzywacie. :O:O

Gość jewyyy
A wolność wyboru jest po to żeby ludzie sami decydowali czy chcą chrztu czy nie. Będzie miało 15, 16 lat czy więcej to zdecyduję. A Wy każdą odmienność tak traktujecie? Ja widzicie światka jehowy to krzyczycie za nim że jest....nie będę tu wymyślać określeń, na pewno same macie niezły zasób. Jeszcze raz przypomnę w Polsce jest wolność wyznań i poglądów.

Gość
tradyzja tradycja ale jesli ktos nie wierzy albo niby wierzy a d0o kosciola nie chodzi to na kij HIPOKRYZZJA??? bo co bo ludzie beda gadac, bo dziadkowie beda gadac chrzest to przyjecie w poczet wiernych religii, jesli nie chcemy uczyc dziecko modlenia sie, chodzenia do kosciola i praktykowania to wg mnie GLUPOTA