Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenanka

Badania, kto coś o tym wie??????????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość marlenanka

Morfologia: WBC 3.8 4.0 - 10.0 RBC 5.00 3.8 - 5.8 HGB 14 11.5 - 17 HCT 42.00 35 - 50 MCV 84 80 - 97 MCH 28 26.5 - 33.5 MCHC 33.3 31 - 37 RDW 12.3 10 - 15 PLT127 150 - 450 MPV 9.1 6.5 - 11 PCT 0.116 0.100 - 0.500 PDW 16.8 10 - 18 LYM % 40.2 25- 50 MON %12.7 2 - 10 NEU% 44.5 50 - 80 EOS%2.3 0 - 5 BAS% 0.3 0 - 2 ALY% 1.2 0 - 2 LIC% 0.7 0 - 2.5 o CO CHODZI Z TYMI płytkami krwi, neurocytami i monocytami, bo się nie mieszczą w normie...

Gość no ro to
od interpretacji wyników jest lekarz. On oceni całościowo a nie jednostkowo, poza tym zna twój stan zdrowia.

Gość marlenanka
bolą mnie jądra :classic_cool:

Gość marlenanka
Tak, ale zanim do niego pójdę, to się denerwuję....

Gość marlenanka
Badania przed ciążą. Trochę kaszlę, czy to może mieć związek? Oprócz tego robiłam toksoplazmozę, żółtaczki, cukier. zastanawiam się czy nie zrobić kału na cysty lambrii i pasożyty - mam kontakt z malutkimi dziećmi. Codzienny, z wieloma.

Gość no ro to
na te wyniki z % przy nazwach w ogóle nie patrz -one normalnie nie sa interpretowane (tylko w szczególnych przypadkach) u ciebie gin na nie będzie patrzył. Co do płytek to jeśli reszta jest w normie to nie ma się raczej czym martwić. wiem bo miałam na morfologii też co do płytek i tych wyników z % wapliwości i gin tak mi powiedział jak napisałam wyżej.

Gość marlenanka
To mam nie patrzeć czy patrzeć? Ale oprócz płytek są jeszcze monocyty - może to jakis pasożyt, grzybiczne coś?

Gość marlenanka
nikt sie nie zna?