Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana837u82745873

Moja twarz to porażka :(

Polecane posty

nie wiem już co z tym zrobić, mam pełno syfów, nawet nie wiem co to bo nie znam się na tym, zaskórniaki? trądzik? Strefa T jest czysta ale policzki to masakra straszna :( Już od około roku się z tym męczę :( Co robić http://images41.fotosik.pl/1191/fd546df84ebca5b4gen.jpg tak wygląda jeden policzek, drugi taki sam, aż pod uszy i trochę na szyje się to ciągnie. Powiedzcie mi jak dbać, czyścić skórę, jakich kosmetyków używać ( nie drogich). Nie stać mnie ani na kosmetyczkę, ani na dermatologa ( ubezpieczenia nie mam )

Gość KULTURALNYBARDZO
no racja, jesteś straszna

keczup i musztarda no a co nie jest? :( syfiasta strasznie jestem, nie wiem co z tym zrobić :(

ale używam różnych takich i nic, mam tonik under 20, maseczki garniera głębokie oczyszczanie porów, żel nie pamiętam jaki, sporadycznie jakiś peeling ( wiem, że nie można często), czasem też inne maseczki oczyszczające które są niby bardzo dobre ale nic mi to nie daje, nie wiem już co używać

Gość fajne przepisy podałyście
proponuję iść do dermatologa. może anybiotyki pomogą.

Gość dkjdn
skoro nie stac Cie na dermatologa to wyprobuj masc999

"ale używam różnych takich i nic, mam tonik under 20, maseczki garniera głębokie " Nic dziwnego, ze Ci nie pomaga, to sa drogeryjne syfy, ktore nie pomoga. Jesli chcesz wyleczyc tradzik to lepiej wybierz sie do dermatologa, przepisze ci np. masc, czy zel, ktory z pewnoscia da lepszy efekt niz te garniere i inne pierdoly, dobrze Ci mowie

ale taka wizyta prywatnie jest strasznie droga :( nie stac mnie naprawde :(

jakis czas uzywalam acoss czy jakos tak, dermatolog polecila kolezance i ona mi dala, tez nic nie dalo a bylo do tradziku wlasnie

tak tylko prywatnie mogę

Sluchaj, ale co dla Ciebie jest wazniejsze, kasa czy wyglad ? Warto zaplacic za wizyte i leki ktore moga Ci pomoc, poprawic samoocene, dodac pewnosci siebie, nie uwaszasz..?

no najpierw trzeba miec ta kasę :( aktualnie zbieram na opony zimowe i to jest priorytet bo zycie wazniejsze jak wyglad ;) nie moge uzbierac na to a co dopiero wydac na dermatologa i kosmetyki z apteki :( naprawde nie stac mnie na takie duze wydatki jednorazowe :( moge zbierac ale kiedy uzbieram to nie wiem bo ciagle cos wazniejszego :( co innego wydac 5zl na zakupach na cos do mycia twarzy co innego zainwestowac 100zł na raz :(

up

Gość Kendra25
Nie jedz slodyczy i tłustych potraw oraz ostrych.A i konieczna wizyta u dermatologa sama nic nie wskurasz.Wpisz sobie w google leczenie tradziku tam jest masa tabletek które ludzie polecają idz do lekarza i niech ci wypisze któreś dobierze bo więcej wydasz na kosmetyki a i tak to nic nie da....POWODZENIA.

Gość chicaboom
skoncz wyciskać syfy!!! bo ewidentnie widać, że to robisz. Też miałam problem z takimi ohydnymi rzeczami na ryju ale przetłumaczyłam sobie, żeby trzymać łapy z daleka od twarzy i pilnowałam się bardzo. Syfy dalej wyskakiwały ale już nie były czerwone i rozdrapane od wyciskania i nie roznosiłam zarazków po twarzy. Po jakimś czasie poznikały i wyskakują bardzo sporadycznie, jeśli już to w czasie okresu. I cieszę się piękną cerą. Jeśli chodzi o blizny po trądziku to nimi powinno się zająć dopiero gdy wyleczysz się z syfów. Poza tym higiena, czyszczenie itp wiadomo ale z tym raczej nie masz problemów. Staraj się nawilżać skórę jeśli masz suchą i na odwrót, matowić jeśli masz zbyt tłustą. Na za tłustej jak i na zbyt przesuszonej cerze często powstają problemy skórne. Jeśli nie przejdzie to polecam krem brevoxyl, mi go przepisał dawno temu dermatolog gdy byłam nastolatką i pamiętam, że pomagał ale strasznie wysuszał skórę. Jest dostępny w aptekach bez recepty