Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmęczona mamaaa

Odstawiając dziecko od piersi... ile nocy się męczyłyście ?????????????

Polecane posty

Gość Zmęczona mamaaa

Pytanie do mam, które karmiły długo i nagle konsekwentnie odstawiły malucha. Ile nocy było bardzo źle? Jak szybko malec zrozumiał i przesypiał noce? Wiem, ze każde dziecko przeżyje to inaczej, ale chciałam się zorientować :)

Gość kurdeeeeeee nie
ja sie meczylam jak chcialam dziecko piersia karmic:)))) Odrzucila piers w wieku 2 tyg ;)

Gość alotamama
Ja odstawiłam dziecko od piersi gdy miało 2,5 roku. W dzień nie karmiłam tylko w nocy.Trwało to ok 3 dni najgorszy chyba był 2 dzień, ale to raczej zalezy od dziecka.

Gość alotamama
Trzeba się nastawić psychicznie. Mój ma 3 lata i teraz go też usypiam przy piersi ale już nie ssie. Robie to dla swiętego spokoju, ale zasypia też sam zalezy jaki ma dzień.

Gość guciolinnka
alotamama - yyyyyyyyyyyy mój syn ma 3lata i 2m-ce i NIE WYOBRAŻAM sobie aby taki wielkolud był na cycku. On ma 109cm wzrostu! Bez przesady

Ja karmiłam stosunkowo krótko bo 5 miesięcy, mały bardzo polubił butelkę wiec męczyłam się tylko z nabrzmiałymi piersiami i laktatorem jakieś 2 noce, dziecko nie męczyło sie wcale szczęśliwe że z butli szybko i konkretnie leci.

Gość Do Zuzanna.a
To było w maju jak odstawiłam od piersi. Był duży każdy się dziwił że jeszcze tyle wytrzymujemy. Bałam się tego przerwania ale jednak dałam rade.

Gość Do Zuzanna.a
Mam pytanie długo odciągałyście mleko z piersi???

1 noc - masakra 2 noc - lepiej ale nadal walczylismy 3 noc - dziecko zapomnialo o cycku Odstawialam w wieku 14 mies. Z synkiem bedzie lepiej bo on woli butelkę. Poki co karmie piersia i butelka.

Gość gfrddddds
4 lub 5 nie pamiętam

To znaczy oprócz 5 normalnych posiłków karmiłyście dodatkowo piersią, czy np. dawałyście do popicia po posiłku? Bo nie rozumiem. Ja zaczynałam odstawiać jak miały ok 7 mc. i kolejne karmienia piersią zastępowałam normalnym posiłkiem. Dodatkowym posiłkiem było tylko karmienie wieczorne, z którego zrezygnowałam u każdej córki ok. roku i wtedy ostatecznie przestałam karmić. I one nie zauważyły odstawienia i moje piersi nie odczuły tego.